www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   InstaForex - Company News (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=9317)

Michael scotfield 20-02-2018 11:16 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14096)
untuk scalping ada syarat yang perlu dipatuhi, masa untuk close order mesti lebih dari 2 minit.

Jika trade news di instaforex di benarkan ke tuan?

Michael scotfield 21-02-2018 10:05 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14097)
oo kena lebih 2 minit ke... jika close kurang 2 minit mcm mn plak tuan

Boleh rupanya tp ada syarat ye scalp di instaforex

abu1985 21-02-2018 10:44 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14098)
Jika trade news di instaforex di benarkan ke tuan?

trade news saya pun tak der masalah...tp klw news mcm brexit tu... profit tak boleh lebih 10%

azam575 21-02-2018 10:55 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14097)
oo kena lebih 2 minit ke... jika close kurang 2 minit mcm mn plak tuan

boleh tapi jangan terlalu kerap dan profit yang dapat itu jangan terlalu banyak sangat. akaun trader boleh kena block jika ada unsur2 salah guna bonus dan buka lot terlampau maksima

Michael scotfield 22-02-2018 10:16 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14106)
boleh tapi jangan terlalu kerap dan profit yang dapat itu jangan terlalu banyak sangat. akaun trader boleh kena block jika ada unsur2 salah guna bonus dan buka lot terlampau maksima

Memang bertimbang rasa broker instaforex ni,mantap

azam575 22-02-2018 10:40 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14105)
trade news saya pun tak der masalah...tp klw news mcm brexit tu... profit tak boleh lebih 10%

ada perubahan terma dan syarat mengenai trade ketika news. tak silap saya profit boleh 100%

abu1985 22-02-2018 11:58 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14108)
ada perubahan terma dan syarat mengenai trade ketika news. tak silap saya profit boleh 100%

wau maknanya dah boleh trade news sepenuhnya di instaforex

azam575 23-02-2018 08:05 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14109)
wau maknanya dah boleh trade news sepenuhnya di instaforex

jika keuntungan lebih dari 100%, ianya akan ditolak secara automatik. diharap trader berhati hati trade semasa news besar untuk mengelakkan kerugian

Michael scotfield 23-02-2018 09:51 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14112)
jika keuntungan lebih dari 100%, ianya akan ditolak secara automatik. diharap trader berhati hati trade semasa news besar untuk mengelakkan kerugian

Ada syarat dr instaforex tak tuan,kekadang kita bukan tau pukul berapa news

abu1985 24-02-2018 12:00 AM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14113)
Ada syarat dr instaforex tak tuan,kekadang kita bukan tau pukul berapa news

tgk kat forex factory... situ ada news high impact berwarna merah :s13::s13:

azam575 26-02-2018 08:45 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14113)
Ada syarat dr instaforex tak tuan,kekadang kita bukan tau pukul berapa news

biasanya news yang berimpak tinggi . semua berita boleh di dapatkan di laman web rasmi instaforex

Michael scotfield 26-02-2018 10:00 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14122)
biasanya news yang berimpak tinggi . semua berita boleh di dapatkan di laman web rasmi instaforex

Jika satu hari berbagai news tak dpt la nk trade di instaforex hari tu ye tuan? Kalau berita tergempar mcm korea tembak peluru berpandu pula mcm mana tuan?

abu1985 26-02-2018 11:51 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14123)
Jika satu hari berbagai news tak dpt la nk trade di instaforex hari tu ye tuan? Kalau berita tergempar mcm korea tembak peluru berpandu pula mcm mana tuan?

tiada masalah pun... biasa broker akan bg tahu pada trader tentang kemungkina harga sangat volatile... pada news itu jadi pihak insta menggalakkan trader menutup posisi..

Michael scotfield 27-02-2018 11:50 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14122)
biasanya news yang berimpak tinggi . semua berita boleh di dapatkan di laman web rasmi instaforex

Macam2 yg kita boleh perolehi di web instaforex

abu1985 27-02-2018 11:54 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14128)
Macam2 yg kita boleh perolehi di web instaforex

cara mcm ni terasa instaforex dekat dengan kita

azam575 27-02-2018 11:56 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14123)
Jika satu hari berbagai news tak dpt la nk trade di instaforex hari tu ye tuan? Kalau berita tergempar mcm korea tembak peluru berpandu pula mcm mana tuan?

instaforex ada menyediakan perkhidmatan untuk menutup posisi order dengan menggunakan telefon atau email . hanya hubungi support instaforex untuk berbuat demikian

azam575 28-02-2018 07:38 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14129)
cara mcm ni terasa instaforex dekat dengan kita

trader boleh layari laman web instaforex dimana sahaja. malah boleh buka instaforex web trader di laman web rasmi instaforex

Michael scotfield 28-02-2018 10:58 PM

Quote:

Originally Posted by InstaForex Perak (Post 12153)
Salam Sejahtera,

Salam perkenalan dari kami kepada semua warga HWZ Forum. Kami merupakan wakil rasmi daripada pejabat InstaForex Perak. Thread ini akan dikemaskini secara harian oleh pihak kami. Jika ada sebarang pertanyaan/pendapat sila ajukan di thread ini.

Waktu Operasi Pejabat Sokongan Insta Forex Ipoh:

Isnin - Khamis (10pagi - 7petang)
(Jam 1petang - 2Petang Rehat)

Jumaat (10pagi - 6.45petang)
(Jam 12.30 tgh.hari - 2.30petang Rehat)

Untuk sebarang maklumat atau soalan, kami boleh di hubungi seperti berikut:

Alamat Pejabat:
Insta Learning Systems Sdn. Bhd.
E-1-6, Greentown Square,
Jalan Dato Seri Ahmad Said,
30450 Ipoh, Perak

Telifon dan Fax Pejabat:
05-2410453

Skype: ifx.perak

Trader berdekatan boleh kunjungi wakil instaforex

abu1985 01-03-2018 12:01 AM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14133)
trader boleh layari laman web instaforex dimana sahaja. malah boleh buka instaforex web trader di laman web rasmi instaforex

jika mengguna mobile phone download app mt4.. dan login dengan pilih broker instaforex

abu1985 01-03-2018 10:40 PM

di instaforex ada akaun micro tak....? apa beza mikro dengan akaun cent?

Michael scotfield 01-03-2018 11:09 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14135)
jika mengguna mobile phone download app mt4.. dan login dengan pilih broker instaforex

Apa beza mt4 app dgn instaforex app tuan?

azam575 01-03-2018 11:40 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14137)
Apa beza mt4 app dgn instaforex app tuan?

dedua apps adalah sama. cuma mt4 apps dibawah metaquotes tapi perlukan cari nama broker instaforex.

Michael scotfield 02-03-2018 04:57 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14138)
dedua apps adalah sama. cuma mt4 apps dibawah metaquotes tapi perlukan cari nama broker instaforex.

Tp sy buka kedua2 app tersebut interface tak sama pun tuan, kalau app instaforex mcm web terminal,manakala app mt4 lebih kurang mt4 computer

azam575 02-03-2018 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14141)
Tp sy buka kedua2 app tersebut interface tak sama pun tuan, kalau app instaforex mcm web terminal,manakala app mt4 lebih kurang mt4 computer

ya tuan. persamaan mereka tak boleh masukkan custom indicator

abu1985 02-03-2018 11:41 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14143)
ya tuan. persamaan mereka tak boleh masukkan custom indicator

ooo baru tahu ada insta apps... maknanya kita boleh trade mcm biasa la.. klw guna teknik naked chart tiada masalah guna insta apps ni

Michael scotfield 05-03-2018 10:57 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14143)
ya tuan. persamaan mereka tak boleh masukkan custom indicator

Owh,rupanya itu persamaannya.sy ingatkan app yg sama cuma nama berbeza mcm mt4 instaforex versi komputer dgn mt4 yg lain.

azam575 05-03-2018 11:17 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14144)
ooo baru tahu ada insta apps... maknanya kita boleh trade mcm biasa la.. klw guna teknik naked chart tiada masalah guna insta apps ni

kalau tuan tak nak install apps , tuan boleh gunakan instaforex web trader. lagi bagus ..

abu1985 06-03-2018 02:35 AM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14146)
kalau tuan tak nak install apps , tuan boleh gunakan instaforex web trader. lagi bagus ..

yg ni hanya utk guna destop sahaja kan

azam575 06-03-2018 09:59 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14148)
yg ni hanya utk guna destop sahaja kan

instaforex web trader boleh digunakan di mana mana device . yang penting ada browser

Michael scotfield 06-03-2018 10:50 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14136)
di instaforex ada akaun micro tak....? apa beza mikro dengan akaun cent?

Di instaforex ada 3 jenis akaun shj.standard,cent dan eurica

abu1985 06-03-2018 11:50 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14130)
instaforex ada menyediakan perkhidmatan untuk menutup posisi order dengan menggunakan telefon atau email . hanya hubungi support instaforex untuk berbuat demikian

jika sabtu ahad boleh tak utk close posisi

InstaForex Shah Alam 07-03-2018 03:50 PM

PEMENANG SIRI PERTANDINGAN INSTAFOREX YANG LAIN DIUMUMKAN

https://www.instaforex.com/i/img/com...ault_img_1.png

Keputusan langkah-langkah terbaru dari persaingan InstaForex telah disimpulkan. Kami bersedia menamakan para pemenang pertandingan berikut: One Million Option, InstaForex Sniper, Trader Trader, FX-1 Rally, dan Real Scalping. InstaForex mengucapkan tahniah kepada pemenang mengenai hasil yang hebat dan ingin peserta lain mencari nama mereka dalam pencapaian seterusnya. Cepat atau lambat, nasib akan berada di pihak anda!

One Million Option
Pertandingan InstaForex One Million Option, yang dikasihi oleh pedagang, mengumpulkan banyak peserta pada setiap pusingan. Mereka bersaing sengit untuk gelaran pedagang pilihan terbaik. Kali ini Victor Pichkur menunjukkan hasil terbaik dalam peringkat baru-baru ini. Langkah seterusnya akan bermula dari 12 Mac, 2018 hingga 16 Mac, 2018.

InstaForex Sniper
Pedagang terpantas dan paling tepat mengambil bahagian dalam persaingan InstaForex Sniper yang ingin memenangi hadiah utama. Menurut keputusan peringkat baru-baru ini, Aleksandr Meshcheryakov adalah yang terbaik. Pusingan peraduan akan bermula pada 12 Mac 2018 dan berakhir pada 16 Mac, 2018.

FX-1 Rally
Anna Mylnikova menunjukkan prestasi yang terbaik dalam pertandingan FX-1 Rally yang baru-baru ini, membuktikan kemahiran dagangan dan reaksi yang tajam dan menjadikan dirinya sebagai hadiah untuk 8 Mac. Kami mengucapkan tahniah kepada pemenang dan memintanya untuk meraih kemenangan di peringkat masa depan daripada pertandingan RX FX-1. Sekiranya anda mempunyai persaingan yang sengit dan bersedia untuk perlumbaan yang menarik, dialu-alukan untuk memulakan pusingan FX-1 Rally! Anda boleh mendaftar untuk perhimpunan terdekat yang akan berlangsung dari 00:00 9 Mac 2018 hingga 23:59 9 Mac 2018.

Lucky Trader
Jika anda berjaya berdagang dengan sempurna dalam masa dua minggu, anda akan dapat memenangi pertandingan Lucky Trader, seperti Joao Antonio Ribeiro Dias Marinho de Mesquita dari Portugal melakukannya. Pedagang menunjukkan kemahiran yang sangat baik dan hasil terbaik di kalangan ratusan peserta lain. Tahniah kepada pemenang dan semoga berjaya! Peringkat seterusnya pertandingan Lucky Trader akan diadakan dari 19 Mac, 2018 hingga 30 Mac, 2018.

Real Scalping

Dagangan jangka pendek adalah proses yang agak rumit yang memerlukan perhatian yang sangat dekat. Kadang-kadang pedagang kurang perhatian, tumpuan, dan kelajuan tindak balas untuk berjaya dalam pertandingan Real Scalping. Walau bagaimanapun, Victor L Simbar memaparkan semua ciri-ciri ini dan meraih tempat pertama. InstaForex mengucapkan selamat kepada pemenang dan menjemput pedagang lain untuk mencuba tangan mereka di peraduan ini. Semua orang yang bersedia menguji kemahiran mereka boleh mendaftar untuk pertandingan Real Scalping di laman web rasmi InstaForex. Pertandingan seterusnya akan berlangsung dari 2 April, 2018 hingga 27 April, 2018.

Ketahui lebih lanjut mengenai pertandingan

Foto dan komen para finalis

https://www.instaforex.com/company_news/10623.html

Michael scotfield 07-03-2018 07:14 PM

Quote:

Originally Posted by InstaForex Shah Alam (Post 14162)
PEMENANG SIRI PERTANDINGAN INSTAFOREX YANG LAIN DIUMUMKAN

https://www.instaforex.com/i/img/com...ault_img_1.png

Keputusan langkah-langkah terbaru dari persaingan InstaForex telah disimpulkan. Kami bersedia menamakan para pemenang pertandingan berikut: One Million Option, InstaForex Sniper, Trader Trader, FX-1 Rally, dan Real Scalping. InstaForex mengucapkan tahniah kepada pemenang mengenai hasil yang hebat dan ingin peserta lain mencari nama mereka dalam pencapaian seterusnya. Cepat atau lambat, nasib akan berada di pihak anda!

One Million Option
Pertandingan InstaForex One Million Option, yang dikasihi oleh pedagang, mengumpulkan banyak peserta pada setiap pusingan. Mereka bersaing sengit untuk gelaran pedagang pilihan terbaik. Kali ini Victor Pichkur menunjukkan hasil terbaik dalam peringkat baru-baru ini. Langkah seterusnya akan bermula dari 12 Mac, 2018 hingga 16 Mac, 2018.

InstaForex Sniper
Pedagang terpantas dan paling tepat mengambil bahagian dalam persaingan InstaForex Sniper yang ingin memenangi hadiah utama. Menurut keputusan peringkat baru-baru ini, Aleksandr Meshcheryakov adalah yang terbaik. Pusingan peraduan akan bermula pada 12 Mac 2018 dan berakhir pada 16 Mac, 2018.

FX-1 Rally
Anna Mylnikova menunjukkan prestasi yang terbaik dalam pertandingan FX-1 Rally yang baru-baru ini, membuktikan kemahiran dagangan dan reaksi yang tajam dan menjadikan dirinya sebagai hadiah untuk 8 Mac. Kami mengucapkan tahniah kepada pemenang dan memintanya untuk meraih kemenangan di peringkat masa depan daripada pertandingan RX FX-1. Sekiranya anda mempunyai persaingan yang sengit dan bersedia untuk perlumbaan yang menarik, dialu-alukan untuk memulakan pusingan FX-1 Rally! Anda boleh mendaftar untuk perhimpunan terdekat yang akan berlangsung dari 00:00 9 Mac 2018 hingga 23:59 9 Mac 2018.

Lucky Trader
Jika anda berjaya berdagang dengan sempurna dalam masa dua minggu, anda akan dapat memenangi pertandingan Lucky Trader, seperti Joao Antonio Ribeiro Dias Marinho de Mesquita dari Portugal melakukannya. Pedagang menunjukkan kemahiran yang sangat baik dan hasil terbaik di kalangan ratusan peserta lain. Tahniah kepada pemenang dan semoga berjaya! Peringkat seterusnya pertandingan Lucky Trader akan diadakan dari 19 Mac, 2018 hingga 30 Mac, 2018.

Real Scalping

Dagangan jangka pendek adalah proses yang agak rumit yang memerlukan perhatian yang sangat dekat. Kadang-kadang pedagang kurang perhatian, tumpuan, dan kelajuan tindak balas untuk berjaya dalam pertandingan Real Scalping. Walau bagaimanapun, Victor L Simbar memaparkan semua ciri-ciri ini dan meraih tempat pertama. InstaForex mengucapkan selamat kepada pemenang dan menjemput pedagang lain untuk mencuba tangan mereka di peraduan ini. Semua orang yang bersedia menguji kemahiran mereka boleh mendaftar untuk pertandingan Real Scalping di laman web rasmi InstaForex. Pertandingan seterusnya akan berlangsung dari 2 April, 2018 hingga 27 April, 2018.

Ketahui lebih lanjut mengenai pertandingan

Foto dan komen para finalis

https://www.instaforex.com/company_news/10623.html

Tahniah kpd pemenang contest instaforex

azam575 07-03-2018 10:36 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14152)
jika sabtu ahad boleh tak utk close posisi

sabtu dan ahad market forex tutup tuan. hanya market crptocurrency jer yang aktif

abu1985 07-03-2018 10:37 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14164)
sabtu dan ahad market forex tutup tuan. hanya market crptocurrency jer yang aktif

baru tahu cryto market yg aktif jd sabtu ahad masih boleh trade ke

instaforexns 08-03-2018 02:34 PM

Instaforex mengucapkan tahniah kepada semua wanita!

https://i62.servimg.com/u/f62/19/58/65/33/women_10.jpg

Kami mengucapkan tahniah kepada semua anak gadis dan para wanita sempena Hari Wanita Antarabangsa!

Kami berdoa anda sentiasa hebat dan berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi, juga kesejahteraan keluarga, bersama lelaki yang dicintai, dan menemui kebahagiaan sejati anda! Semoga setiap hari anda dipenuhi emosi keriangan dan bahagia daripada kejayaan berdagang forex hendaknya. Pasukan Instaforex berjanji untuk terus memberi sokongan kepada anda.
Penuhi hidup anda dengan kebahagian agar segala impian akan terus tercapai. Diharap keyakinan, kepercayaan dan sayang sentiasa dalam hidup anda.

Kami mendoakan anda terus maju, hebat dan ceria selepas musim bunga yang panjang ini!

Selamat bercuti, kepada para wanita!

Maklumat Lanjut: https://www.instaforex.com/company_news/10633.html

Michael scotfield 08-03-2018 10:20 PM

Quote:

Originally Posted by instaforexns (Post 14168)
Instaforex mengucapkan tahniah kepada semua wanita!

https://i62.servimg.com/u/f62/19/58/65/33/women_10.jpg

Kami mengucapkan tahniah kepada semua anak gadis dan para wanita sempena Hari Wanita Antarabangsa!

Kami berdoa anda sentiasa hebat dan berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi, juga kesejahteraan keluarga, bersama lelaki yang dicintai, dan menemui kebahagiaan sejati anda! Semoga setiap hari anda dipenuhi emosi keriangan dan bahagia daripada kejayaan berdagang forex hendaknya. Pasukan Instaforex berjanji untuk terus memberi sokongan kepada anda.
Penuhi hidup anda dengan kebahagian agar segala impian akan terus tercapai. Diharap keyakinan, kepercayaan dan sayang sentiasa dalam hidup anda.

Kami mendoakan anda terus maju, hebat dan ceria selepas musim bunga yang panjang ini!

Selamat bercuti, kepada para wanita!

Maklumat Lanjut: https://www.instaforex.com/company_news/10633.html

Tiada bonus khas utk trader wanita instaforex ke?

azam575 08-03-2018 10:26 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14165)
baru tahu cryto market yg aktif jd sabtu ahad masih boleh trade ke

market crypto boleh trade pada hari sabtu dan ahad juga tuan.

abu1985 08-03-2018 10:53 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14170)
market crypto boleh trade pada hari sabtu dan ahad juga tuan.

dah serik trade bitcoin.. spread besar sgt. 15000

Michael scotfield 09-03-2018 03:17 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14171)
dah serik trade bitcoin.. spread besar sgt. 15000

Mungkin pergerakkan seharian puluh ribu pip,jd instaforex terpaksa letak spread mcm tu

azam575 09-03-2018 09:14 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14174)
Mungkin pergerakkan seharian puluh ribu pip,jd instaforex terpaksa letak spread mcm tu

betul tuan. ini untuk keselamatan akaun trader itu sendiri.

abu1985 10-03-2018 12:02 AM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14175)
betul tuan. ini untuk keselamatan akaun trader itu sendiri.

utk trade crypto atau saham. sesuai utk swing trade... kita invest utk satu jangka masa berbulan2.. atau tahun...

azam575 12-03-2018 09:14 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14176)
utk trade crypto atau saham. sesuai utk swing trade... kita invest utk satu jangka masa berbulan2.. atau tahun...

betul tuan. sebaiknya begitu la .... trader digalakkan mencuba di akaun demo atau claim bonus startup ...

Michael scotfield 12-03-2018 10:03 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14180)
betul tuan. sebaiknya begitu la .... trader digalakkan mencuba di akaun demo atau claim bonus startup ...

Bagaimana inigin dpt aff sebyk 5.3pip di instaforex ye tuan?

abu1985 12-03-2018 11:28 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14181)
Bagaimana inigin dpt aff sebyk 5.3pip di instaforex ye tuan?

selain forex currency mmg boleh dapat 5.3 pips...

Michael scotfield 13-03-2018 06:35 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14182)
selain forex currency mmg boleh dapat 5.3 pips...

Terima kasih tuan atas makluman aff di instaforex

azam575 13-03-2018 09:56 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14183)
Terima kasih tuan atas makluman aff di instaforex

sangat mudah untuk buka akaun affliater. hanya guna akaun sedia ada tuan dan aktifkan partnetship. nanti akaun tuan jadi 2 in1

abu1985 14-03-2018 12:01 AM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14184)
sangat mudah untuk buka akaun affliater. hanya guna akaun sedia ada tuan dan aktifkan partnetship. nanti akaun tuan jadi 2 in1

bagus juga tu.... just promte jer link yg diberikan... dpt gak komisen

Michael scotfield 14-03-2018 05:56 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14184)
sangat mudah untuk buka akaun affliater. hanya guna akaun sedia ada tuan dan aktifkan partnetship. nanti akaun tuan jadi 2 in1

Apa beza aff dgn ib instaforex tuan?

azam575 14-03-2018 11:42 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14188)
Apa beza aff dgn ib instaforex tuan?

persamaannya, kedua dua nya mempromosikan instaforex dan perbezaannya, affliate tak boleh menerima deposit dan ib instaforex boleh menerima deposit


All times are GMT +8. The time now is 09:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.