www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Celcom plan paling murah? (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10322)

NemesisKong 18-10-2019 10:27 AM

Quote:

Originally Posted by Amylin (Post 16757)
Murah jugak xp lite ni. Dua2 pass dpt free 3gb video walla pulak tu.

Video Walla hanya dpt tengok Youtube saje ke ataupun Netflix pun boleh?

MaryJane 18-10-2019 10:36 AM

Quote:

Originally Posted by Taufik (Post 16758)
Aku dengar birthday rewards xp lite yg cun. Banyak gb jugak free on birthday. Plan ni flexible sebab boleh pair je mana2 pass bila kita nak bnyk gb.

Apa reward yg diberi pd hari jadi?

MaryJane 18-10-2019 10:37 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16762)
tapi duit tambah juga. digi pun sama harga, selepas tambah duit dgn celcom pelan

Mana sama... digi lebih mahal berbanding dgn celcom, lebih laig mrk x ada unlimited call punya benefit..

fatimah1234 18-10-2019 05:39 PM

Umobile pun ada. Tapi line bagus tak i tak tau.

fatimah1234 18-10-2019 05:40 PM

Quote:

Originally Posted by NemesisKong (Post 16782)
Boleh ambil kedua2 pass sekali ke x? Aku pengguna data yg byk hahaha

pasti boleh la haha. tambah duit ambil pass besar boleh

zandra 18-10-2019 05:43 PM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16779)
betul. m yg rm10 L yg rm30 saje. tambah apa-apa yg anda suka.

Kalau korang ada wifi dkt rumah ha sesuai lah pakai postpaid ni. Sbb sebulan RM28 saja huhu dpt 1GB internet and unlimited calls to all networks tau hehe lepastu mcm ada time tu korang nak tambah data tak cukup boleh tambah RM10 dpt additional 7GB quota so total kena bayar baru RM38 ha murah wei

IcyBaby 19-10-2019 10:24 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16793)
pasti boleh la haha. tambah duit ambil pass besar boleh

Kalau aku rasanya tambah M pass sudah cukup, aku sentiasa hadkan diri sendiri hanya tengok video guna wifi, mobile data hanya utk tujuan kerja atau FB saje hehe.

IcyBaby 19-10-2019 10:25 AM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 16794)
Kalau korang ada wifi dkt rumah ha sesuai lah pakai postpaid ni. Sbb sebulan RM28 saja huhu dpt 1GB internet and unlimited calls to all networks tau hehe lepastu mcm ada time tu korang nak tambah data tak cukup boleh tambah RM10 dpt additional 7GB quota so total kena bayar baru RM38 ha murah wei

bagus utk golongan tua yg x guna internet byk, unlimited call tu mrk sudah boleh berbual2 utk tempoh yg panjang.

NemesisKong 19-10-2019 10:29 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16793)
pasti boleh la haha. tambah duit ambil pass besar boleh

Hmm jadi tambah RM40 sebulan aku dpt 7 + 14 GB = 21 GB data, rasanya ok je.

NemesisKong 19-10-2019 10:36 AM

Quote:

Originally Posted by IcyBaby (Post 16798)
bagus utk golongan tua yg x guna internet byk, unlimited call tu mrk sudah boleh berbual2 utk tempoh yg panjang.

Tapi golongan tua skrg sudah agak advance, masing2 ada pakai FB...

Loga a/l Muthu 19-10-2019 11:33 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16761)
i rassa pelan ni harga ok saje. Kalau yg tambah duit ke M atau L pass


Alah tambah duit sikit je yg pass M RM10 je. L laa RM30 sbb dpt bnyk gb pastudpt free unlimited internet lepas 6 bulan.

Fin167 19-10-2019 11:38 AM

Quote:

Originally Posted by MaryJane (Post 16784)
Apa reward yg diberi pd hari jadi?

Free 100gb utk birthday rewards. Bnyk giler 100gb xtahu sempat ke tak nak habiskan ni tpi okay laa dprd telco lain ada je still yg bgi unlimited calls.

Ameena 19-10-2019 11:43 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16792)
Umobile pun ada. Tapi line bagus tak i tak tau.

Umobile mmg xleh lawan celcom punya line coverage sbb line celcom laju laju siap 4g kt bndr or pedalaman. Celcom yg xp lite ni pun bnyk bgi freebies. 3gb free video walla tu kalau pair pass M/L. :s13:

Yunani 19-10-2019 11:46 AM

Quote:

Originally Posted by MaryJane (Post 16785)
Mana sama... digi lebih mahal berbanding dgn celcom, lebih laig mrk x ada unlimited call punya benefit..

Betul tu. celcom xp lite pair pass L ni siap ada free unlimited internet setiap hari tpi sejam je laa. Kalau x cukup kena tambah ultra hour pass laa jwbnya.

:s12:

Lee Jia 19-10-2019 03:21 PM

Quote:

Originally Posted by NemesisKong (Post 16783)
Video Walla hanya dpt tengok Youtube saje ke ataupun Netflix pun boleh?

Aku ada refer kt celcom website. Video walla ni include Netflix, Iflix, Youtube, Dailymotion, Astro Go, Tonton, Mox Digital, Hero Talkies, Metro TV dan Dimsum.


All times are GMT +8. The time now is 04:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.