www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Celcom plan paling murah? (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10322)

fatimah1234 19-10-2019 06:52 PM

Quote:

Originally Posted by Amylin (Post 16757)
Murah jugak xp lite ni. Dua2 pass dpt free 3gb video walla pulak tu.

Boleh dapat yg 100GB video walla semasa hari jadi

fatimah1234 19-10-2019 06:53 PM

Quote:

Originally Posted by Ameena (Post 16805)
Umobile mmg xleh lawan celcom punya line coverage sbb line celcom laju laju siap 4g kt bndr or pedalaman. Celcom yg xp lite ni pun bnyk bgi freebies. 3gb free video walla tu kalau pair pass M/L. :s13:

Setuju dengan you. Ini memang betul. tukar pelan sekaranglah

Amylin 19-10-2019 10:57 PM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16792)
Umobile pun ada. Tapi line bagus tak i tak tau.


Umobile punya xleh nak pair pass. Celcom punya lgi flexible sebab boleh pair pass bila kita perlu internet data bnyk sikit. Murah pun murah xp lite ni

Warda E 20-10-2019 10:39 PM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16778)
ok la. i suka yg tu boleh tambah pass punya

Sama laa sebab yg tambah pas mcm xp lite ni senang laa nnti tiba2 x cukup internet data boleh tambah je bila perlu.

Muthusamy 20-10-2019 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by NemesisKong (Post 16782)
Boleh ambil kedua2 pass sekali ke x? Aku pengguna data yg byk hahaha

Uishh tamak benor nak amik dua2 pass sekaligus. Rasanya salah satu je in one time. Takpe laa kalau amik pass L nnti dpt free unlimited internet data jgk stiap hri.

Loga a/l Muthu 20-10-2019 10:49 PM

Quote:

Originally Posted by Yunani (Post 16806)
Betul tu. celcom xp lite pair pass L ni siap ada free unlimited internet setiap hari tpi sejam je laa. Kalau x cukup kena tambah ultra hour pass laa jwbnya.

:s12:

Tambah2 hour utk ultra hour pass ni wajib kena ada sebab sekarang ni semua org mmg guna internet lama berjam2.

Taufik 20-10-2019 10:55 PM

Quote:

Originally Posted by Warda E (Post 16820)
Sama laa sebab yg tambah pas mcm xp lite ni senang laa nnti tiba2 x cukup internet data boleh tambah je bila perlu.

Setakat ni celcom je ada pair pass mcm ni. Telco lain mcm digi atau umobile mmg x ada lgi. Bgus jgk kalau bnyk duit bulan tu amik je plan L pastu bulan depan back to basic lol

Taufik 20-10-2019 10:57 PM

Quote:

Originally Posted by Ameena (Post 16805)
Umobile mmg xleh lawan celcom punya line coverage sbb line celcom laju laju siap 4g kt bndr or pedalaman. Celcom yg xp lite ni pun bnyk bgi freebies. 3gb free video walla tu kalau pair pass M/L. :s13:

3GB free pastu tambah 11gb kalau pass L dah kira bnyk sngt dah tu utk sebulan.

Farida 21-10-2019 12:42 AM

Quote:

Originally Posted by Loga a/l Muthu (Post 16824)
Tambah2 hour utk ultra hour pass ni wajib kena ada sebab sekarang ni semua org mmg guna internet lama berjam2.

x kira tua muda dah skrng semua guna data internet bnyk. Free unlimited internet ok laa jimat sikit data sejam haha

fatimah1234 21-10-2019 01:00 AM

Quote:

Originally Posted by vicobing (Post 16705)
Sekarang ni Celcom offer postpaid plan paling murah serendah RM28 dah boleh dpt unlimited internet. Ada lagi ke other telco yang bagi plan berbaloi mcm celcom?

FYI, rm28 punya pelan celcom takda unlimited

zandra 21-10-2019 05:50 PM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16828)
FYI, rm28 punya pelan celcom takda unlimited

Boleh dapat unlimited internet everyday kalau upgrade to L pass. Skrg ni siap ada promo siapa yang selalu g kerja naik grab ha boleh dapat voucher RM20 kalau subscrible plan ni.


All times are GMT +8. The time now is 07:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.