www.hardwarezone.com.my

www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Celcom plan paling murah? (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10322)

vicobing 10-10-2019 11:58 AM

Celcom plan paling murah?
 
Sekarang ni Celcom offer postpaid plan paling murah serendah RM28 dah boleh dpt unlimited internet. Ada lagi ke other telco yang bagi plan berbaloi mcm celcom?

fatimah1234 15-10-2019 01:08 AM

i rasa pelan celcom yg paling berbaloi. umobile pun ada tapi line tu teruk

fatimah1234 15-10-2019 01:09 AM

jugalah, i rasa celcom punya line ok. boleh main online game dan tengok video.

Warda E 15-10-2019 07:10 AM

Quote:

Originally Posted by vicobing (Post 16705)
Sekarang ni Celcom offer postpaid plan paling murah serendah RM28 dah boleh dpt unlimited internet. Ada lagi ke other telco yang bagi plan berbaloi mcm celcom?

So far telco lain mmg xleh lawan celcom sbb xp lite ni yg paling murah. Tapi cukup ke 1gb nak bertahan sebulan tpi unlimited calls dh kira berbaloi dh.

Muthusamy 15-10-2019 07:12 AM

Plan xp lite ni aku dengar boleh je pair dgn pass yg provided. Ada 2 pass, M and L.

fatimah1234 16-10-2019 12:54 AM

betulah, boleh tambah rm10 bagi M pass atau RM30 bagi L pass

Amylin 16-10-2019 07:04 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16756)
betulah, boleh tambah rm10 bagi M pass atau RM30 bagi L pass

Murah jugak xp lite ni. Dua2 pass dpt free 3gb video walla pulak tu.

Taufik 16-10-2019 07:08 AM

Quote:

Originally Posted by Amylin (Post 16757)
Murah jugak xp lite ni. Dua2 pass dpt free 3gb video walla pulak tu.

Aku dengar birthday rewards xp lite yg cun. Banyak gb jugak free on birthday. Plan ni flexible sebab boleh pair je mana2 pass bila kita nak bnyk gb.

fatimah1234 16-10-2019 01:05 PM

Quote:

Originally Posted by Taufik (Post 16758)
Aku dengar birthday rewards xp lite yg cun. Banyak gb jugak free on birthday. Plan ni flexible sebab boleh pair je mana2 pass bila kita nak bnyk gb.

i rassa pelan ni harga ok saje. Kalau yg tambah duit ke M atau L pass

fatimah1234 16-10-2019 01:06 PM

Quote:

Originally Posted by Amylin (Post 16757)
Murah jugak xp lite ni. Dua2 pass dpt free 3gb video walla pulak tu.

tapi duit tambah juga. digi pun sama harga, selepas tambah duit dgn celcom pelan

fatimah1234 18-10-2019 12:09 AM

ok la. i suka yg tu boleh tambah pass punya

fatimah1234 18-10-2019 12:10 AM

betul. m yg rm10 L yg rm30 saje. tambah apa-apa yg anda suka.

IcyBaby 18-10-2019 10:01 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16743)
i rasa pelan celcom yg paling berbaloi. umobile pun ada tapi line tu teruk

Line umobile teruk ke? Ku x pernah guna tapi nampak harganya mcm murah, belum tengok feedback dr pengguna2nya lagi.

IcyBaby 18-10-2019 10:02 AM

Quote:

Originally Posted by Warda E (Post 16745)
So far telco lain mmg xleh lawan celcom sbb xp lite ni yg paling murah. Tapi cukup ke 1gb nak bertahan sebulan tpi unlimited calls dh kira berbaloi dh.

1GB hanya dpt tahan utk mrk yg buat phonecall saje tanpa guna utk benda mcm FB atau Insta, setakat mau load gambar2 je sudah makan byk data, x kira lagi mau tengok video...

NemesisKong 18-10-2019 10:26 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16756)
betulah, boleh tambah rm10 bagi M pass atau RM30 bagi L pass

Boleh ambil kedua2 pass sekali ke x? Aku pengguna data yg byk hahaha

NemesisKong 18-10-2019 10:27 AM

Quote:

Originally Posted by Amylin (Post 16757)
Murah jugak xp lite ni. Dua2 pass dpt free 3gb video walla pulak tu.

Video Walla hanya dpt tengok Youtube saje ke ataupun Netflix pun boleh?

MaryJane 18-10-2019 10:36 AM

Quote:

Originally Posted by Taufik (Post 16758)
Aku dengar birthday rewards xp lite yg cun. Banyak gb jugak free on birthday. Plan ni flexible sebab boleh pair je mana2 pass bila kita nak bnyk gb.

Apa reward yg diberi pd hari jadi?

MaryJane 18-10-2019 10:37 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16762)
tapi duit tambah juga. digi pun sama harga, selepas tambah duit dgn celcom pelan

Mana sama... digi lebih mahal berbanding dgn celcom, lebih laig mrk x ada unlimited call punya benefit..

fatimah1234 18-10-2019 05:39 PM

Umobile pun ada. Tapi line bagus tak i tak tau.

fatimah1234 18-10-2019 05:40 PM

Quote:

Originally Posted by NemesisKong (Post 16782)
Boleh ambil kedua2 pass sekali ke x? Aku pengguna data yg byk hahaha

pasti boleh la haha. tambah duit ambil pass besar boleh

zandra 18-10-2019 05:43 PM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16779)
betul. m yg rm10 L yg rm30 saje. tambah apa-apa yg anda suka.

Kalau korang ada wifi dkt rumah ha sesuai lah pakai postpaid ni. Sbb sebulan RM28 saja huhu dpt 1GB internet and unlimited calls to all networks tau hehe lepastu mcm ada time tu korang nak tambah data tak cukup boleh tambah RM10 dpt additional 7GB quota so total kena bayar baru RM38 ha murah wei

IcyBaby 19-10-2019 10:24 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16793)
pasti boleh la haha. tambah duit ambil pass besar boleh

Kalau aku rasanya tambah M pass sudah cukup, aku sentiasa hadkan diri sendiri hanya tengok video guna wifi, mobile data hanya utk tujuan kerja atau FB saje hehe.

IcyBaby 19-10-2019 10:25 AM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 16794)
Kalau korang ada wifi dkt rumah ha sesuai lah pakai postpaid ni. Sbb sebulan RM28 saja huhu dpt 1GB internet and unlimited calls to all networks tau hehe lepastu mcm ada time tu korang nak tambah data tak cukup boleh tambah RM10 dpt additional 7GB quota so total kena bayar baru RM38 ha murah wei

bagus utk golongan tua yg x guna internet byk, unlimited call tu mrk sudah boleh berbual2 utk tempoh yg panjang.

NemesisKong 19-10-2019 10:29 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16793)
pasti boleh la haha. tambah duit ambil pass besar boleh

Hmm jadi tambah RM40 sebulan aku dpt 7 + 14 GB = 21 GB data, rasanya ok je.

NemesisKong 19-10-2019 10:36 AM

Quote:

Originally Posted by IcyBaby (Post 16798)
bagus utk golongan tua yg x guna internet byk, unlimited call tu mrk sudah boleh berbual2 utk tempoh yg panjang.

Tapi golongan tua skrg sudah agak advance, masing2 ada pakai FB...

Loga a/l Muthu 19-10-2019 11:33 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16761)
i rassa pelan ni harga ok saje. Kalau yg tambah duit ke M atau L pass


Alah tambah duit sikit je yg pass M RM10 je. L laa RM30 sbb dpt bnyk gb pastudpt free unlimited internet lepas 6 bulan.

Fin167 19-10-2019 11:38 AM

Quote:

Originally Posted by MaryJane (Post 16784)
Apa reward yg diberi pd hari jadi?

Free 100gb utk birthday rewards. Bnyk giler 100gb xtahu sempat ke tak nak habiskan ni tpi okay laa dprd telco lain ada je still yg bgi unlimited calls.

Ameena 19-10-2019 11:43 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16792)
Umobile pun ada. Tapi line bagus tak i tak tau.

Umobile mmg xleh lawan celcom punya line coverage sbb line celcom laju laju siap 4g kt bndr or pedalaman. Celcom yg xp lite ni pun bnyk bgi freebies. 3gb free video walla tu kalau pair pass M/L. :s13:

Yunani 19-10-2019 11:46 AM

Quote:

Originally Posted by MaryJane (Post 16785)
Mana sama... digi lebih mahal berbanding dgn celcom, lebih laig mrk x ada unlimited call punya benefit..

Betul tu. celcom xp lite pair pass L ni siap ada free unlimited internet setiap hari tpi sejam je laa. Kalau x cukup kena tambah ultra hour pass laa jwbnya.

:s12:

Lee Jia 19-10-2019 03:21 PM

Quote:

Originally Posted by NemesisKong (Post 16783)
Video Walla hanya dpt tengok Youtube saje ke ataupun Netflix pun boleh?

Aku ada refer kt celcom website. Video walla ni include Netflix, Iflix, Youtube, Dailymotion, Astro Go, Tonton, Mox Digital, Hero Talkies, Metro TV dan Dimsum.

fatimah1234 19-10-2019 06:52 PM

Quote:

Originally Posted by Amylin (Post 16757)
Murah jugak xp lite ni. Dua2 pass dpt free 3gb video walla pulak tu.

Boleh dapat yg 100GB video walla semasa hari jadi

fatimah1234 19-10-2019 06:53 PM

Quote:

Originally Posted by Ameena (Post 16805)
Umobile mmg xleh lawan celcom punya line coverage sbb line celcom laju laju siap 4g kt bndr or pedalaman. Celcom yg xp lite ni pun bnyk bgi freebies. 3gb free video walla tu kalau pair pass M/L. :s13:

Setuju dengan you. Ini memang betul. tukar pelan sekaranglah

Amylin 19-10-2019 10:57 PM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16792)
Umobile pun ada. Tapi line bagus tak i tak tau.


Umobile punya xleh nak pair pass. Celcom punya lgi flexible sebab boleh pair pass bila kita perlu internet data bnyk sikit. Murah pun murah xp lite ni

Warda E 20-10-2019 10:39 PM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16778)
ok la. i suka yg tu boleh tambah pass punya

Sama laa sebab yg tambah pas mcm xp lite ni senang laa nnti tiba2 x cukup internet data boleh tambah je bila perlu.

Muthusamy 20-10-2019 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by NemesisKong (Post 16782)
Boleh ambil kedua2 pass sekali ke x? Aku pengguna data yg byk hahaha

Uishh tamak benor nak amik dua2 pass sekaligus. Rasanya salah satu je in one time. Takpe laa kalau amik pass L nnti dpt free unlimited internet data jgk stiap hri.

Loga a/l Muthu 20-10-2019 10:49 PM

Quote:

Originally Posted by Yunani (Post 16806)
Betul tu. celcom xp lite pair pass L ni siap ada free unlimited internet setiap hari tpi sejam je laa. Kalau x cukup kena tambah ultra hour pass laa jwbnya.

:s12:

Tambah2 hour utk ultra hour pass ni wajib kena ada sebab sekarang ni semua org mmg guna internet lama berjam2.

Taufik 20-10-2019 10:55 PM

Quote:

Originally Posted by Warda E (Post 16820)
Sama laa sebab yg tambah pas mcm xp lite ni senang laa nnti tiba2 x cukup internet data boleh tambah je bila perlu.

Setakat ni celcom je ada pair pass mcm ni. Telco lain mcm digi atau umobile mmg x ada lgi. Bgus jgk kalau bnyk duit bulan tu amik je plan L pastu bulan depan back to basic lol

Taufik 20-10-2019 10:57 PM

Quote:

Originally Posted by Ameena (Post 16805)
Umobile mmg xleh lawan celcom punya line coverage sbb line celcom laju laju siap 4g kt bndr or pedalaman. Celcom yg xp lite ni pun bnyk bgi freebies. 3gb free video walla tu kalau pair pass M/L. :s13:

3GB free pastu tambah 11gb kalau pass L dah kira bnyk sngt dah tu utk sebulan.

Farida 21-10-2019 12:42 AM

Quote:

Originally Posted by Loga a/l Muthu (Post 16824)
Tambah2 hour utk ultra hour pass ni wajib kena ada sebab sekarang ni semua org mmg guna internet lama berjam2.

x kira tua muda dah skrng semua guna data internet bnyk. Free unlimited internet ok laa jimat sikit data sejam haha

fatimah1234 21-10-2019 01:00 AM

Quote:

Originally Posted by vicobing (Post 16705)
Sekarang ni Celcom offer postpaid plan paling murah serendah RM28 dah boleh dpt unlimited internet. Ada lagi ke other telco yang bagi plan berbaloi mcm celcom?

FYI, rm28 punya pelan celcom takda unlimited

zandra 21-10-2019 05:50 PM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16828)
FYI, rm28 punya pelan celcom takda unlimited

Boleh dapat unlimited internet everyday kalau upgrade to L pass. Skrg ni siap ada promo siapa yang selalu g kerja naik grab ha boleh dapat voucher RM20 kalau subscrible plan ni.


All times are GMT +8. The time now is 05:58 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.