www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Korang suka prepaid ke postpaid? (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10323)

Cindy777 19-10-2019 11:09 AM

Quote:

Originally Posted by MR_Ken (Post 16801)
macam saya biasa pakai internet lepas waktu kerja, redeem 1 jam free unlimited internet dia. Lepas kalau rasa nak tambah lagi, bayar je rm 2 untuk 3 jam lagi, senang je nak control kegunaan internet.

Masa guna memang gembira, tak payah risau quota habis. cara beli pelan dia pun senang juga, dail *118# sudah boleh pilih pakej mana yang saya nak.

fruiss 19-10-2019 09:43 PM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16770)
yela kita pun bukan selalu nak guna internet banyak banyak. tapi sekarang nak guna banyak pun takde hal sebab murah je seringgit

seringgit u rasa mcm sedikit, kalau sehari beli 3 jam, sebulan dah rm90

fruiss 19-10-2019 09:44 PM

Quote:

Originally Posted by MR_Ken (Post 16759)
ini kena ikut cara guna internet, biasa saya guna lepas waktu kerja sahaja, kalau nak tengok video baru top up, biasa pakai basic data dia lah. Kalau kamu kuat pakai, boleh je cari pakej yang sesuai untuk kamu.

hermmm, dia punya basic internet x ade high speed blh tgk video ke???

huasin 19-10-2019 09:48 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 16812)
hermmm, dia punya basic internet x ade high speed blh tgk video ke???

basic internet x ade high speed biasanya blh tgk video dgn 144p sajer

xiaomaomi 19-10-2019 11:00 PM

Quote:

Originally Posted by huasin (Post 16813)
basic internet x ade high speed biasanya blh tgk video dgn 144p sajer

ok lah tu daripada takde. bayar murah kot takkan nak resolution bagus

xiaomaomi 19-10-2019 11:01 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 16811)
seringgit u rasa mcm sedikit, kalau sehari beli 3 jam, sebulan dah rm90

berpada pada la nak beli tu.. ukur baju di badan sendiri, sebab tu guna prepaid. lebih flexible

xiaomaomi 20-10-2019 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by Cindy777 (Post 16802)
Masa guna memang gembira, tak payah risau quota habis. cara beli pelan dia pun senang juga, dail *118# sudah boleh pilih pakej mana yang saya nak.

tak silap saya pakai apps pun boleh beli pelan. download je apps tu lagi mudah

xiaomaomi 20-10-2019 10:46 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 16812)
hermmm, dia punya basic internet x ade high speed blh tgk video ke???

boleh tengok video jgn risau. youtube pun unlimited midnight


All times are GMT +8. The time now is 01:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.