www.hardwarezone.com.my

www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Korang suka prepaid ke postpaid? (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10323)

vicobing 10-10-2019 12:58 PM

Korang suka prepaid ke postpaid?
 
hye smua, korang lebih suka yg pelan prepaid atau postpaid ke? klu bg aku, mmg pilih lah prepaid, sbb x mahal sgt dan x kan over quota gak kan? ade apa pe prepaid internet plan blh cadang x? nk sign satu gak.. klu ade yg kira ikut hari atau minggu lg best lah..

MR_Ken 14-10-2019 09:52 PM

Quote:

Originally Posted by vicobing (Post 16707)
hye smua, korang lebih suka yg pelan prepaid atau postpaid ke? klu bg aku, mmg pilih lah prepaid, sbb x mahal sgt dan x kan over quota gak kan? ade apa pe prepaid internet plan blh cadang x? nk sign satu gak.. klu ade yg kira ikut hari atau minggu lg best lah..

saya tak kisah postpaid ke prepaid, janji sesuai dan network dia strong di kawasan saya. Macam sekarang xpax ultra pass adalah pelan yang saya paling suka, boleh guna rm 1 untuk dapat unlimited internet

xiaomaomi 14-10-2019 10:49 PM

Quote:

Originally Posted by vicobing (Post 16707)
hye smua, korang lebih suka yg pelan prepaid atau postpaid ke? klu bg aku, mmg pilih lah prepaid, sbb x mahal sgt dan x kan over quota gak kan? ade apa pe prepaid internet plan blh cadang x? nk sign satu gak.. klu ade yg kira ikut hari atau minggu lg best lah..

postpaid senang apa takyah fikir fikir nak topup... bayar je setiap bulan

fruiss 14-10-2019 10:52 PM

Quote:

Originally Posted by vicobing (Post 16707)
hye smua, korang lebih suka yg pelan prepaid atau postpaid ke? klu bg aku, mmg pilih lah prepaid, sbb x mahal sgt dan x kan over quota gak kan? ade apa pe prepaid internet plan blh cadang x? nk sign satu gak.. klu ade yg kira ikut hari atau minggu lg best lah..

X berbaloilah kalau beli yg satu satu hari atau mingguan punya, lebih baik beli bulanan

fruiss 14-10-2019 10:53 PM

Quote:

Originally Posted by MR_Ken (Post 16738)
saya tak kisah postpaid ke prepaid, janji sesuai dan network dia strong di kawasan saya. Macam sekarang xpax ultra pass adalah pelan yang saya paling suka, boleh guna rm 1 untuk dapat unlimited internet

Itu plan kira mahal, 1 ringgit baru unlimited 1 jam, 1 hari kena beli berepa ringgit

xiaomaomi 15-10-2019 03:19 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 16742)
Itu plan kira mahal, 1 ringgit baru unlimited 1 jam, 1 hari kena beli berepa ringgit

kadang kadang kita bukan 24 jam nak guna data. so ok la if kita beli bila perlu je

xiaomaomi 15-10-2019 03:21 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 16741)
X berbaloilah kalau beli yg satu satu hari atau mingguan punya, lebih baik beli bulanan

tak semua mampu bayar sekaligus semua.. tu pasal celcom buat pelan prepaid murah untuk 3 hari, 7 hari, 30 hari macam ultra pass tu

fruiss 15-10-2019 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16748)
kadang kadang kita bukan 24 jam nak guna data. so ok la if kita beli bila perlu je

Tapi kita kan x ade terus guna Internet 1 jam kan, kadang2 nak guna 30min jer

fruiss 15-10-2019 08:24 PM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16749)
tak semua mampu bayar sekaligus semua.. tu pasal celcom buat pelan prepaid murah untuk 3 hari, 7 hari, 30 hari macam ultra pass tu

Hanya perlu saja aq akan beli plan mingguan, kalau x perlu mmg akan beli bulanan punya plan

MR_Ken 16-10-2019 10:58 AM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 16742)
Itu plan kira mahal, 1 ringgit baru unlimited 1 jam, 1 hari kena beli berepa ringgit

ini kena ikut cara guna internet, biasa saya guna lepas waktu kerja sahaja, kalau nak tengok video baru top up, biasa pakai basic data dia lah. Kalau kamu kuat pakai, boleh je cari pakej yang sesuai untuk kamu.

xiaomaomi 16-10-2019 11:08 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 16752)
Hanya perlu saja aq akan beli plan mingguan, kalau x perlu mmg akan beli bulanan punya plan

yela kita pun bukan selalu nak guna internet banyak banyak. tapi sekarang nak guna banyak pun takde hal sebab murah je seringgit

xiaomaomi 17-10-2019 10:48 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 16751)
Tapi kita kan x ade terus guna Internet 1 jam kan, kadang2 nak guna 30min jer

jarang la main internet tepat tepat macam kita nak. mesti akan berjam jam jugak

xiaomaomi 17-10-2019 10:49 PM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16770)
yela kita pun bukan selalu nak guna internet banyak banyak. tapi sekarang nak guna banyak pun takde hal sebab murah je seringgit

kalau aku memang beringgit ringgit aku beli. dapat tengok movie berjam jam

xiaomaomi 18-10-2019 11:20 PM

Quote:

Originally Posted by MR_Ken (Post 16759)
ini kena ikut cara guna internet, biasa saya guna lepas waktu kerja sahaja, kalau nak tengok video baru top up, biasa pakai basic data dia lah. Kalau kamu kuat pakai, boleh je cari pakej yang sesuai untuk kamu.

pakai unlimited data lah sesuai untuk high internet user

MR_Ken 19-10-2019 11:01 AM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16796)
pakai unlimited data lah sesuai untuk high internet user

macam saya biasa pakai internet lepas waktu kerja, redeem 1 jam free unlimited internet dia. Lepas kalau rasa nak tambah lagi, bayar je rm 2 untuk 3 jam lagi, senang je nak control kegunaan internet.

Cindy777 19-10-2019 11:09 AM

Quote:

Originally Posted by MR_Ken (Post 16801)
macam saya biasa pakai internet lepas waktu kerja, redeem 1 jam free unlimited internet dia. Lepas kalau rasa nak tambah lagi, bayar je rm 2 untuk 3 jam lagi, senang je nak control kegunaan internet.

Masa guna memang gembira, tak payah risau quota habis. cara beli pelan dia pun senang juga, dail *118# sudah boleh pilih pakej mana yang saya nak.

fruiss 19-10-2019 09:43 PM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16770)
yela kita pun bukan selalu nak guna internet banyak banyak. tapi sekarang nak guna banyak pun takde hal sebab murah je seringgit

seringgit u rasa mcm sedikit, kalau sehari beli 3 jam, sebulan dah rm90

fruiss 19-10-2019 09:44 PM

Quote:

Originally Posted by MR_Ken (Post 16759)
ini kena ikut cara guna internet, biasa saya guna lepas waktu kerja sahaja, kalau nak tengok video baru top up, biasa pakai basic data dia lah. Kalau kamu kuat pakai, boleh je cari pakej yang sesuai untuk kamu.

hermmm, dia punya basic internet x ade high speed blh tgk video ke???

huasin 19-10-2019 09:48 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 16812)
hermmm, dia punya basic internet x ade high speed blh tgk video ke???

basic internet x ade high speed biasanya blh tgk video dgn 144p sajer

xiaomaomi 19-10-2019 11:00 PM

Quote:

Originally Posted by huasin (Post 16813)
basic internet x ade high speed biasanya blh tgk video dgn 144p sajer

ok lah tu daripada takde. bayar murah kot takkan nak resolution bagus

xiaomaomi 19-10-2019 11:01 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 16811)
seringgit u rasa mcm sedikit, kalau sehari beli 3 jam, sebulan dah rm90

berpada pada la nak beli tu.. ukur baju di badan sendiri, sebab tu guna prepaid. lebih flexible

xiaomaomi 20-10-2019 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by Cindy777 (Post 16802)
Masa guna memang gembira, tak payah risau quota habis. cara beli pelan dia pun senang juga, dail *118# sudah boleh pilih pakej mana yang saya nak.

tak silap saya pakai apps pun boleh beli pelan. download je apps tu lagi mudah

xiaomaomi 20-10-2019 10:46 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 16812)
hermmm, dia punya basic internet x ade high speed blh tgk video ke???

boleh tengok video jgn risau. youtube pun unlimited midnight


All times are GMT +8. The time now is 10:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.