www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Ibu nak sangat pergi umrah (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10415)

milooaiss 20-02-2020 12:18 PM

Ibu nak sangat pergi umrah
 
Assalamualaikum... Saya kesian sgt dkt ibu saya dia selalu cakap pasal nak pergi umrah. Dia ulang ulang dok cakap pasal benda ni... Saya ada check dkt agensi pakej paling murah saya survey dalam 5K++ and nak cari duit tu skrg mmg tk sempat ah. So saya rasa nak buat loan je byr pakej tu so ibu saya happy dia dpt pergi umrah... Saya sanggup buat apa je janji saya dapat bahagiakan ibu saya. Korang tahu mana nak buat loan?

Kaka Azra 21-02-2020 03:06 PM

Quote:

Originally Posted by milooaiss (Post 18177)
Assalamualaikum... Saya kesian sgt dkt ibu saya dia selalu cakap pasal nak pergi umrah. Dia ulang ulang dok cakap pasal benda ni... Saya ada check dkt agensi pakej paling murah saya survey dalam 5K++ and nak cari duit tu skrg mmg tk sempat ah. So saya rasa nak buat loan je byr pakej tu so ibu saya happy dia dpt pergi umrah... Saya sanggup buat apa je janji saya dapat bahagiakan ibu saya. Korang tahu mana nak buat loan?

Bagus usaha anak muda ni. Sanggup berhutang nak bg ibu bahagia.. Semoga semua urusan di permudahkan... Patut kau buat simpanan plan awal nak kasi ibu pergi umrah

Kaka Azra 21-02-2020 03:08 PM

saya ada jumpa article ni. Boleh try ah sbb boleh tunaikan umrah dulu then baru bayar balik. Kira dia pinjamkan kita duit specifically utk pergi umrah https://www.bharian.com.my/bisnes/ko...ma-traveltours

wan008 22-02-2020 10:04 PM

Quote:

Originally Posted by milooaiss (Post 18177)
Assalamualaikum... Saya kesian sgt dkt ibu saya dia selalu cakap pasal nak pergi umrah. Dia ulang ulang dok cakap pasal benda ni... Saya ada check dkt agensi pakej paling murah saya survey dalam 5K++ and nak cari duit tu skrg mmg tk sempat ah. So saya rasa nak buat loan je byr pakej tu so ibu saya happy dia dpt pergi umrah... Saya sanggup buat apa je janji saya dapat bahagiakan ibu saya. Korang tahu mana nak buat loan?

5 ribu tu patut dah ada dalam bank kot, takde simpanan emergency ke? Guna la dulu.

wan008 22-02-2020 10:07 PM

Quote:

Originally Posted by Kaka Azra (Post 18183)
saya ada jumpa article ni. Boleh try ah sbb boleh tunaikan umrah dulu then baru bayar balik. Kira dia pinjamkan kita duit specifically utk pergi umrah https://www.bharian.com.my/bisnes/ko...ma-traveltours

Ni ok ke loan dia? tgk kat website byk takde info syarat - syarat pon takde.

Kaka Azra 23-02-2020 02:28 PM

Quote:

Originally Posted by wan008 (Post 18186)
5 ribu tu patut dah ada dalam bank kot, takde simpanan emergency ke? Guna la dulu.

sbb takda lah dia nak buat loan adoi kalau ada boleh lah pakai duit tu je. Ekonomi skrg ni berat nanang sikit hahah nak kumpul duit pun susah

Kaka Azra 23-02-2020 02:30 PM

Quote:

Originally Posted by wan008 (Post 18187)
Ni ok ke loan dia? tgk kat website byk takde info syarat - syarat pon takde.

dia tak bagitahu pula syarat syarat. Boleh g office atau contact dia lah tanya pasal syarat syarat nak ambil pakej ni http://www.kurmatravel.com/kurmatravelv2/lokasi/

seha44 24-02-2020 09:59 AM

Quote:

Originally Posted by milooaiss (Post 18177)
Assalamualaikum... Saya kesian sgt dkt ibu saya dia selalu cakap pasal nak pergi umrah. Dia ulang ulang dok cakap pasal benda ni... Saya ada check dkt agensi pakej paling murah saya survey dalam 5K++ and nak cari duit tu skrg mmg tk sempat ah. So saya rasa nak buat loan je byr pakej tu so ibu saya happy dia dpt pergi umrah... Saya sanggup buat apa je janji saya dapat bahagiakan ibu saya. Korang tahu mana nak buat loan?

Awak boleh buat loan yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. Kat sana cepat, senang sikit nak dapat, tapi loan utk org kerajaan n badan berkanun je la.

seha44 24-02-2020 10:01 AM

Quote:

Originally Posted by Kaka Azra (Post 18189)
dia tak bagitahu pula syarat syarat. Boleh g office atau contact dia lah tanya pasal syarat syarat nak ambil pakej ni http://www.kurmatravel.com/kurmatravelv2/lokasi/

Pernah dgr pasal loan ni, tapi agak susah nak contact diorg. Call pun susah nak angkat. Patut taruk syarat siap - siap kat website.

Kaka Azra 24-02-2020 12:35 PM

Quote:

Originally Posted by seha44 (Post 18196)
Awak boleh buat loan yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. Kat sana cepat, senang sikit nak dapat, tapi loan utk org kerajaan n badan berkanun je la.

Kalau hantar wakil je boleh? contoh mcm saya nak buat loan tp guna nama pakcik saya sbb dia kerja goverment sector?

Kaka Azra 24-02-2020 12:37 PM

Quote:

Originally Posted by seha44 (Post 18197)
Pernah dgr pasal loan ni, tapi agak susah nak contact diorg. Call pun susah nak angkat. Paut taruk syarat siap - siap kat website.

Oh yeke saya tak pernah try lagi. Jumpa article ni pun time tgh scroll dkt twitter. So saya send jelah dkt forum ni huhu maybe diorang punya cara marketing lemah kot sbbtu details yg penting pun tk reti nak letak hahahha

AminAli 25-02-2020 01:34 PM

Quote:

Originally Posted by seha44 (Post 18196)
Awak boleh buat loan yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. Kat sana cepat, senang sikit nak dapat, tapi loan utk org kerajaan n badan berkanun je la.

Paling cepat brp lama boleh dpt? Kalau nak buat loan rumah pun dia kasi cepat ke?

AminAli 25-02-2020 01:35 PM

Quote:

Originally Posted by Kaka Azra (Post 18189)
dia tak bagitahu pula syarat syarat. Boleh g office atau contact dia lah tanya pasal syarat syarat nak ambil pakej ni http://www.kurmatravel.com/kurmatravelv2/lokasi/

Apani info tak clear haha kalau syarat syarat pun takda susah org nk caya

seha44 25-02-2020 03:15 PM

Quote:

Originally Posted by Kaka Azra (Post 18199)
Kalau hantar wakil je boleh? contoh mcm saya nak buat loan tp guna nama pakcik saya sbb dia kerja goverment sector?

Boleh mintak dia buat loan tu je la, kalau dia setuju nak buat loan untuk awk takde masalah yg penting syarat - syarat dia lepas.

seha44 25-02-2020 03:19 PM

Quote:

Originally Posted by Kaka Azra (Post 18200)
Oh yeke saya tak pernah try lagi. Jumpa article ni pun time tgh scroll dkt twitter. So saya send jelah dkt forum ni huhu maybe diorang punya cara marketing lemah kot sbbtu details yg penting pun tk reti nak letak hahahha

Ye sbb mmg pernah nak tanya pasal loan umrah tu mcm mana. tapi call tak angkat. Call tempat lain ok je, last - last dapat tau pasal loan yayasan perlis ni.


All times are GMT +8. The time now is 03:15 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.