www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   ada sesiapa sini pernah beli lori? (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10466)

SnoopyBroadcast 16-07-2020 10:48 AM

ada sesiapa sini pernah beli lori?
 
wazzup semua! ada sesapa sini yg tahu and pernah beli lori? sbb saya ingat nak buat business foodtruck.. nak tanya lepas dah beli lori mesti kena renovate lori tu en? ha di mana nak renovate ye? and brp total kos ni semua?

vicobing 20-07-2020 02:39 PM

Quote:

Originally Posted by SnoopyBroadcast (Post 18738)
wazzup semua! ada sesapa sini yg tahu and pernah beli lori? sbb saya ingat nak buat business foodtruck.. nak tanya lepas dah beli lori mesti kena renovate lori tu en? ha di mana nak renovate ye? and brp total kos ni semua?

renovate tu sesapa yg ada kemahiran boleh buat... Sbb kita boleh custom sendiri je. cuma kalau ada duit boleh ah buat cun cun. sbb brg byk nak kena beli

Baby Sayang 21-07-2020 10:25 AM

Quote:

Originally Posted by SnoopyBroadcast (Post 18738)
wazzup semua! ada sesapa sini yg tahu and pernah beli lori? sbb saya ingat nak buat business foodtruck.. nak tanya lepas dah beli lori mesti kena renovate lori tu en? ha di mana nak renovate ye? and brp total kos ni semua?

sama jelah mcm beli kereta. tkde beza pun. tp kena ada lesen GDL ah nak bawa lori

Baby Sayang 21-07-2020 10:26 AM

Quote:

Originally Posted by vicobing (Post 18748)
renovate tu sesapa yg ada kemahiran boleh buat... Sbb kita boleh custom sendiri je. cuma kalau ada duit boleh ah buat cun cun. sbb brg byk nak kena beli

nak cantek kena g tempat yg boleh custom lori jd foodtruck ah.. dkt fb byk je sy tgk org buat service ni

zandra 21-07-2020 12:22 PM

Quote:

Originally Posted by vicobing (Post 18748)
renovate tu sesapa yg ada kemahiran boleh buat... Sbb kita boleh custom sendiri je. cuma kalau ada duit boleh ah buat cun cun. sbb brg byk nak kena beli

zaman skrg ni semua benda boleh buat asalkan ko ada duit je hahaha ada duit semua benda confirm jalan

zandra 21-07-2020 12:22 PM

Quote:

Originally Posted by Baby Sayang (Post 18752)
sama jelah mcm beli kereta. tkde beza pun. tp kena ada lesen GDL ah nak bawa lori

mestilah kena ada lesen adoi hahaha takkan bawa lori tkde lesen kang langgar kete org satu hal pulak 🤣

zandra 21-07-2020 12:24 PM

Quote:

Originally Posted by Baby Sayang (Post 18753)
nak cantek kena g tempat yg boleh custom lori jd foodtruck ah.. dkt fb byk je sy tgk org buat service ni

mmg ada pun. cuma kena pandai compare harga lah mana yg kasi service and harga boek... kawan saya ada buat business foodtruck ni dia kata kos dalam 40K ah. tu pun dia angkat lori secondhand then custom kasi lawa. dia buat loan ah 40 K tu. tp dia cakap dengan aku dia pinjam loan from company pinjaman berlesen. sbb dia ada try apply loan dekat bank tak lepas hahaha sedih wei... sbb member aku ni kena blacklist ada tunggakan byrn kereta tahun lepas

Baby Sayang 22-07-2020 10:03 AM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 18756)
mestilah kena ada lesen adoi hahaha takkan bawa lori tkde lesen kang langgar kete org satu hal pulak 🤣

taklah kan skrg byk kes. sian tgk org tk bersalah kena langgar sbb pemandu yg tak aware and tak bertanggungjawab

Kaka Azra 22-07-2020 10:11 AM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 18755)
zaman skrg ni semua benda boleh buat asalkan ko ada duit je hahaha ada duit semua benda confirm jalan

mcm dkt radio aku dgr.. tak handsome tkpe janji kaya HAHAHA

vicobing 22-07-2020 12:21 PM

Quote:

Originally Posted by Baby Sayang (Post 18759)
taklah kan skrg byk kes. sian tgk org tk bersalah kena langgar sbb pemandu yg tak aware and tak bertanggungjawab

tahu takpe ramai yg ambil lesen terbang kot haha dah lah lori besar wei kalau tak ambil lesen bebetul mmg bahaya.

vicobing 22-07-2020 12:22 PM

Quote:

Originally Posted by Kaka Azra (Post 18760)
mcm dkt radio aku dgr.. tak handsome tkpe janji kaya HAHAHA

jangan risau. kau ada duit byk confirm boleh jd handsome hahaha mcm brother ni baguslah nak buka business foodtruck hope business maju and jd kaya hehe

Baby Sayang 23-07-2020 11:10 AM

Quote:

Originally Posted by vicobing (Post 18762)
tahu takpe ramai yg ambil lesen terbang kot haha dah lah lori besar wei kalau tak ambil lesen bebetul mmg bahaya.

lesen lori pun ada lesen terbang ke? bahaya bebenor.. kalau kereta tu takyah cakap kawan saya ramai je lesen terbang. byr 3K settle

Baby Sayang 23-07-2020 11:11 AM

Quote:

Originally Posted by vicobing (Post 18763)
jangan risau. kau ada duit byk confirm boleh jd handsome hahaha mcm brother ni baguslah nak buka business foodtruck hope business maju and jd kaya hehe

tp nak start business tu yg susah. lain lah kau mmg dh ada lori. kalau tkde pape nak beli lori pun dh sakit hahah

vicobing 23-07-2020 12:30 PM

Quote:

Originally Posted by Baby Sayang (Post 18769)
lesen lori pun ada lesen terbang ke? bahaya bebenor.. kalau kereta tu takyah cakap kawan saya ramai je lesen terbang. byr 3K settle

ada je saya rasa.. mcm yg saya ckp lah zaman skrg ni ada duit semua benda jalan. kalau tkde duit tu yg masalah sikit hahaha

vicobing 23-07-2020 12:32 PM

Quote:

Originally Posted by Baby Sayang (Post 18770)
tp nak start business tu yg susah. lain lah kau mmg dh ada lori. kalau tkde pape nak beli lori pun dh sakit hahah

kalau kau nak start business lepastu nak kena guna modal byk buat jelah loan.. apa susah? nanti bulan bulan byr ah balik slow slow. mcm saya pun sebelum ni bukak cafe pinjam loan dulu. saya buat loan dkt Yayasan Dewan Perniagaan Malayu Perlis Berhad. requirement dia rendah sikit kalau nak compare dengan company lain or bank. ni website dia https://yyp.com.my/


All times are GMT +8. The time now is 01:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.