www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Nak tukar postpaid plan (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10384)

Legentram 02-01-2020 10:45 AM

Nak tukar postpaid plan
 
Hi forumers! skrg ni aku pakai line umobile postpaid plan GX50 tiap bulan bayar RM50. Tp aku rasa mcm tak berbaloi pula sbb aku study dkt uitm arau perlis. Dalam uitm tu line mcm siput sedut haha aku nak buat assignment pun susah just harapkan hotspot member je. So aku rasa nak tukar postpaid plan from other telco. Ada any suggestion on what should i try?

Mamat Tempe 07-01-2020 02:53 PM

Quote:

Originally Posted by Legentram (Post 17558)
Hi forumers! skrg ni aku pakai line umobile postpaid plan GX50 tiap bulan bayar RM50. Tp aku rasa mcm tak berbaloi pula sbb aku study dkt uitm arau perlis. Dalam uitm tu line mcm siput sedut haha aku nak buat assignment pun susah just harapkan hotspot member je. So aku rasa nak tukar postpaid plan from other telco. Ada any suggestion on what should i try?

Siapa suruh pakai umobile ni? Semua org dah boikot tau sbb lembap sepanjang zaman haha

Mamat Tempe 07-01-2020 02:55 PM

Quote:

Originally Posted by Legentram (Post 17558)
Hi forumers! skrg ni aku pakai line umobile postpaid plan GX50 tiap bulan bayar RM50. Tp aku rasa mcm tak berbaloi pula sbb aku study dkt uitm arau perlis. Dalam uitm tu line mcm siput sedut haha aku nak buat assignment pun susah just harapkan hotspot member je. So aku rasa nak tukar postpaid plan from other telco. Ada any suggestion on what should i try?

Nak murah rasanya digi ah. Aku pakai internet cili XL pass

jackbean 08-01-2020 09:51 AM

Quote:

Originally Posted by Legentram (Post 17558)
Hi forumers! skrg ni aku pakai line umobile postpaid plan GX50 tiap bulan bayar RM50. Tp aku rasa mcm tak berbaloi pula sbb aku study dkt uitm arau perlis. Dalam uitm tu line mcm siput sedut haha aku nak buat assignment pun susah just harapkan hotspot member je. So aku rasa nak tukar postpaid plan from other telco. Ada any suggestion on what should i try?

ko penah dgr tak ultra housr pass yg dr prepaid xpax tu? try ler yg tu mmdangkan celcom kan coverage die luas.

jackbean 08-01-2020 09:52 AM

Quote:

Originally Posted by Mamat Tempe (Post 17657)
Nak murah rasanya digi ah. Aku pakai internet cili XL pass

nk murah amek la digi nuh.. kalau ko nk rasa berbaloi n puas hati, aku tak gase digi tu oke. buka open signal app dulu la mesti ko taw telco mana yg superb

Mamat Tempe 08-01-2020 12:40 PM

Quote:

Originally Posted by jackbean (Post 17663)
ko penah dgr tak ultra housr pass yg dr prepaid xpax tu? try ler yg tu mmdangkan celcom kan coverage die luas.

Tp ada je certain area yg tak dpt cover. ala sama lah mcm digi huhu

Mamat Tempe 08-01-2020 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by jackbean (Post 17664)
nk murah amek la digi nuh.. kalau ko nk rasa berbaloi n puas hati, aku tak gase digi tu oke. buka open signal app dulu la mesti ko taw telco mana yg superb

asalkan dkt kawasan saya ni ada line kira bersyukur dah. and also internet yg saya beli tu murah

mikkesho 09-01-2020 09:25 AM

Quote:

Originally Posted by jackbean (Post 17663)
ko penah dgr tak ultra housr pass yg dr prepaid xpax tu? try ler yg tu mmdangkan celcom kan coverage die luas.

ha aku mmg pakai yg ni. tapi ingat nak tukar postpaid sbb celcom ada buat promotion NUMBERshare with apple smart watch. jam tu siap boleh connect dengan telco tau. So kalau phone tertinggal pun kita still boleh contact org guna jam tu

Mamat Tempe 09-01-2020 02:46 PM

Quote:

Originally Posted by mikkesho (Post 17677)
ha aku mmg pakai yg ni. tapi ingat nak tukar postpaid sbb celcom ada buat promotion NUMBERshare with apple smart watch. jam tu siap boleh connect dengan telco tau. So kalau phone tertinggal pun kita still boleh contact org guna jam tu

padu beb apple watch dah boleh connect dengan telco network. Lagi senang ah sbb jam mmg selalu ada dkt tgn. Tp selalu kalau promotion mcm ni mesti kena pakai telco tu punya plan kan?

AsiaMan 09-01-2020 07:55 PM

Quote:

Originally Posted by Mamat Tempe (Post 17668)
asalkan dkt kawasan saya ni ada line kira bersyukur dah. and also internet yg saya beli tu murah

Aku spesis keje merantau outstation mmg tak la guna telco yg boleh guna setempat je. hurmm kalau dkt rumah aku pakai celcom home fibre gold, dpt unlimited quota kot satu family boleh pakai dont worry lah. diorang pula ada pilih lucky winner utk yg sign up home fibre ni. First prize proton x70 kot �� masa tahun lepas aku subscribe plan ni aku menang RM200 cash voucher woi

AsiaMan 09-01-2020 07:59 PM

Quote:

Originally Posted by mikkesho (Post 17677)
ha aku mmg pakai yg ni. tapi ingat nak tukar postpaid sbb celcom ada buat promotion NUMBERshare with apple smart watch. jam tu siap boleh connect dengan telco tau. So kalau phone tertinggal pun kita still boleh contact org guna jam tu

giler canggih mcm ni aku suka. Sebab senang keje aku tak susah nak tgok phone je memanjang. nak2 ko sibuk drive time tu la sibuk nak angkat org call.. telco celcom ada kan bebaru ni?

jackbean 10-01-2020 03:33 PM

Quote:

Originally Posted by Mamat Tempe (Post 17667)
Tp ada je certain area yg tak dpt cover. ala sama lah mcm digi huhu

xde pun telco yg power sgt pun tp kalau yg coverage kat memana tu kan ada. Haa

AsiaMan 10-01-2020 03:46 PM

Quote:

Originally Posted by jackbean (Post 17694)
xde pun telco yg power sgt pun tp kalau yg coverage kat memana tu kan ada. Haa

ala celcom kan hado. takyah pening nak cari huhu aku balik kampung masuk hutan no hal. Telco lain semua sedih je line ada takda je hahaha

AyuHazwan 10-01-2020 03:48 PM

Quote:

Originally Posted by AsiaMan (Post 17697)
ala celcom kan hado. takyah pening nak cari huhu aku balik kampung masuk hutan no hal. Telco lain semua sedih je line ada takda je hahaha

maxis pun coverage bagus juga. Last time aku bercuti dkt sabah pun ada line elok je dkt sana

AyuHazwan 10-01-2020 03:48 PM

Quote:

Originally Posted by AsiaMan (Post 17683)
giler canggih mcm ni aku suka. Sebab senang keje aku tak susah nak tgok phone je memanjang. nak2 ko sibuk drive time tu la sibuk nak angkat org call.. telco celcom ada kan bebaru ni?

Mmg lah canggih tp nak beli tu mahal sangat. Jam brand apple pulakkk


All times are GMT +8. The time now is 02:09 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.