www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Teknologi 5G (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10344)

limpeh 22-11-2019 08:51 PM

Quote:

Originally Posted by larrylai (Post 17136)
Sekarang TM, Maxis, Celcom telah implement 5G, tapi sekarang kat testing stage, so sabar ya

If they use this kind of Telco can enjoy those faster line or not??

limpeh 22-11-2019 08:59 PM

Quote:

Originally Posted by The Thinker (Post 17123)
teknologi rangkaian 5G yang dibangunkan TM dah diperkenalkan pd awal thn ni...setahu sy, teknologi rangkaian 5G ni blh capai kelajuan sehingga 5Gbps...

5GBPS, my home just a 30 MBPS, i cant image this is how fast is it ...

The Thinker 23-11-2019 03:40 PM

Quote:

Originally Posted by limpeh (Post 17145)
5GBPS, my home just a 30 MBPS, i cant image this is how fast is it ...

ya, the speed of 5G cannot be imagined, you must try it to know the speed...I'm sure u must love it after trying!!!:s13::s13:

Xynthia 24-11-2019 01:55 PM

Quote:

Originally Posted by IcyBaby (Post 17061)
Biasanya dikawal guna smartphone sbb apa2 pun boleh connect terus guna app, mcm remote control utk TV kita, tapi kini lebih byk benda yg boleh dikawal.

bagus la mcm tu...hanya perlu milik satu alat peranti spt smartpon dah blh kwl semua smat appliances...amt sesuai bagi org mcm sy yg takut trouble...:yawn::yawn:

Xynthia 24-11-2019 01:59 PM

Quote:

Originally Posted by The Thinker (Post 17152)
ya, the speed of 5G cannot be imagined, you must try it to know the speed...I'm sure u must love it after trying!!!:s13::s13:

wow, I can't wait to enjoy the fast speed 5G internet!!! I believe all of us can enjoy huge benefits from it while controlling smart home appliances works.

MaryJane 26-11-2019 07:39 AM

Quote:

Originally Posted by larrylai (Post 17136)
Sekarang TM, Maxis, Celcom telah implement 5G, tapi sekarang kat testing stage, so sabar ya

TM kini sudah hampir utk menghabiskan kerja mrk dan bersiap sedia utk launch sudah, hanya perlu tunggu berita drpd mrk, TM mmg pantas dlm menjalankan kerja mrk tu.

MaryJane 26-11-2019 07:40 AM

Quote:

Originally Posted by The Thinker (Post 17152)
ya, the speed of 5G cannot be imagined, you must try it to know the speed...I'm sure u must love it after trying!!!:s13::s13:

Mmg pantas kelajuan 5G tu, tapi x mustahil dgn teknologi serta kemahiran yg Tm ada skrg, lagipun mrk sentiasa mencari jalan utk meningkatkan kelajuan internet kita tu.


All times are GMT +8. The time now is 10:14 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.