www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Marketplace: Classifieds/Garage Sales (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=60)
-   -   hutang beli iphone (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10519)

montyashley 11-09-2020 05:10 PM

hutang beli iphone
 
Teringin sangat nak pakai iphone 11 pro max... tapi tulah harga nak dkt 6K dooo mcm nak beli moto 😂 tapi boleh je kan nak buat loan utk beli phone???

meenie 15-09-2020 11:40 AM

Quote:

Originally Posted by montyashley (Post 18927)
Teringin sangat nak pakai iphone 11 pro max... tapi tulah harga nak dkt 6K dooo mcm nak beli moto 😂 tapi boleh je kan nak buat loan utk beli phone???

pehhh padu siot... nak pakai iphone mmg kena berduit wei hahaha tp skrg diorang dh kasi loan utk beli phone byr bulan bulan. so org yg biasa biasa pun boleh pakai hihi

AsiaMan 15-09-2020 11:44 AM

Quote:

Originally Posted by montyashley (Post 18927)
Teringin sangat nak pakai iphone 11 pro max... tapi tulah harga nak dkt 6K dooo mcm nak beli moto 😂 tapi boleh je kan nak buat loan utk beli phone???

boleh je nak buat loan tk salah pun. asalkan kau mampu laaa nak byr tiap bulan. kawan aku pun ramai je mcm ni. maklum lah harga iphone mahal sangat

WanAzrai 16-09-2020 07:28 PM

Quote:

Originally Posted by montyashley (Post 18927)
Teringin sangat nak pakai iphone 11 pro max... tapi tulah harga nak dkt 6K dooo mcm nak beli moto 😂 tapi boleh je kan nak buat loan utk beli phone???

tk rasa rugi ke beli phone pun hutang??? dgn ada interest lg harga lagi la jd mahal

WanAzrai 16-09-2020 07:29 PM

Quote:

Originally Posted by AsiaMan (Post 18936)
boleh je nak buat loan tk salah pun. asalkan kau mampu laaa nak byr tiap bulan. kawan aku pun ramai je mcm ni. maklum lah harga iphone mahal sangat

tk mampu beli iphone beli android sajalah... feature semua lebih kurang. and byk je android yg better from iphone tp harga jauh lebih murah

cyclebin10 17-09-2020 10:48 AM

Quote:

Originally Posted by meenie (Post 18935)
pehhh padu siot... nak pakai iphone mmg kena berduit wei hahaha tp skrg diorang dh kasi loan utk beli phone byr bulan bulan. so org yg biasa biasa pun boleh pakai hihi

mmg kena buat loan kalau utk org yg gaji kecik. brp tahun pulak nak kena kumpul baru cukup nak beli sibijik phone

cyclebin10 17-09-2020 10:49 AM

Quote:

Originally Posted by AsiaMan (Post 18936)
boleh je nak buat loan tk salah pun. asalkan kau mampu laaa nak byr tiap bulan. kawan aku pun ramai je mcm ni. maklum lah harga iphone mahal sangat

kalau mampu ok lerrr. ni ada yg tak mampu tp still ikat perut nak bergaya pakai iphone hahah

sunflo0303 17-09-2020 10:50 AM

Quote:

Originally Posted by WanAzrai (Post 18938)
tk rasa rugi ke beli phone pun hutang??? dgn ada interest lg harga lagi la jd mahal

come on lah logo apple bila je tk mahal... nampak gah gitu mirror selfie then ada logo apple dkt belakang phone hihi tk salah berhutang janji bergaya wkwkwkwkw

sunflo0303 17-09-2020 10:51 AM

Quote:

Originally Posted by WanAzrai (Post 18939)
tk mampu beli iphone beli android sajalah... feature semua lebih kurang. and byk je android yg better from iphone tp harga jauh lebih murah

ko tak faham bro... kalau dh biasa dgn apple punya ecosystem confirm kau taknak tukar android dh, caya lah ckp aku

ZakiAm 17-09-2020 05:26 PM

Quote:

Originally Posted by cyclebin10 (Post 18941)
mmg kena buat loan kalau utk org yg gaji kecik. brp tahun pulak nak kena kumpul baru cukup nak beli sibijik phone

org skrg kan tak kisah kalau kena ikat perut. paling penting tampak bergaya and menawan mcm hari hari raya hahahahahshhs

ZakiAm 17-09-2020 05:27 PM

Quote:

Originally Posted by sunflo0303 (Post 18944)
ko tak faham bro... kalau dh biasa dgn apple punya ecosystem confirm kau taknak tukar android dh, caya lah ckp aku

aku okay je dulu pakai iphone 5 skrg tukar android pakai realme lagi mantap harga murah gilersss

AsiaMan 18-09-2020 10:53 AM

Quote:

Originally Posted by ZakiAm (Post 18948)
org skrg kan tak kisah kalau kena ikat perut. paling penting tampak bergaya and menawan mcm hari hari raya hahahahahshhs

kalau boleh jgn sampai ikat perut. nak selamat jumpa dulu financial agent ha confirm dia boleh kasi nasihat abt financial. kalau pasal loan pun dia boleh tolong. mcm kawan saya seblum ni buat loan jumpa agent tu and dia kira kira kan semua amount yg sesuai kita pinjam based on our income

AsiaMan 18-09-2020 10:55 AM

Quote:

Originally Posted by ZakiAm (Post 18949)
aku okay je dulu pakai iphone 5 skrg tukar android pakai realme lagi mantap harga murah gilersss

iphone 5 dengan iphone 11 lain bro hahahaha iphone 5 lembap gila screen kecik, battery cepat habis. iphone paling latest skrg ni semua padu tahan lama. harga mahal pun sbb chipset dia paling laju compare dgn android

meenie 18-09-2020 10:57 AM

Quote:

Originally Posted by AsiaMan (Post 18950)
kalau boleh jgn sampai ikat perut. nak selamat jumpa dulu financial agent ha confirm dia boleh kasi nasihat abt financial. kalau pasal loan pun dia boleh tolong. mcm kawan saya seblum ni buat loan jumpa agent tu and dia kira kira kan semua amount yg sesuai kita pinjam based on our income

yg penting profit rate rendah. tkde lah sakit sangat byr byk tiap bulan... at least bulan bulan tu kita mampu byr ok dah. kalau boleh cari company yg syariah compliant rasa selamat sikit nak pinjam ennn

WanAzrai 18-09-2020 02:46 PM

Quote:

Originally Posted by meenie (Post 18953)
yg penting profit rate rendah. tkde lah sakit sangat byr byk tiap bulan... at least bulan bulan tu kita mampu byr ok dah. kalau boleh cari company yg syariah compliant rasa selamat sikit nak pinjam ennn

pinjam duit tabung masjid lah patuh syariah HHAHHAHAH


All times are GMT +8. The time now is 02:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.