www.hardwarezone.com.my

www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   excident kena operate cepat (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10447)

batkoo88 16-06-2020 04:40 PM

excident kena operate cepat
 
hello geng! saya nak minta tolong sangat sangat ni... Adik saya baru lepas accident semalam and dia punya organ limpa nak kena buang and tulang byk yg patah. Doctor dah bagitahu total kos semua 10K OMG 😭 doctor kata mahal sbb nak kena beli besi utk tulang adik saya tu.. mmg takda jalan lain dah rasa nak buat personal loan utk emergency.. Sesapa ada yg boleh bantu 😭

zandra 02-07-2020 12:01 PM

Quote:

Originally Posted by batkoo88 (Post 18652)
hello geng! saya nak minta tolong sangat sangat ni... Adik saya baru lepas accident semalam and dia punya organ limpa nak kena buang and tulang byk yg patah. Doctor dah bagitahu total kos semua 10K OMG 😭 doctor kata mahal sbb nak kena beli besi utk tulang adik saya tu.. mmg takda jalan lain dah rasa nak buat personal loan utk emergency.. Sesapa ada yg boleh bantu 😭

eh mestilah boleh bantu. Ni kena ambik loan yg proses cepat... kalau nak harapkan bank and koperasi confirm makan masa lama ni

milooaiss 03-07-2020 10:50 AM

Quote:

Originally Posted by batkoo88 (Post 18652)
hello geng! saya nak minta tolong sangat sangat ni... Adik saya baru lepas accident semalam and dia punya organ limpa nak kena buang and tulang byk yg patah. Doctor dah bagitahu total kos semua 10K OMG 😭 doctor kata mahal sbb nak kena beli besi utk tulang adik saya tu.. mmg takda jalan lain dah rasa nak buat personal loan utk emergency.. Sesapa ada yg boleh bantu 😭

OMG harap semuanya dipermudahkan yeee. kalau nak buat emergency loan saya sarankan minta dkt yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. dua hari centu loan dah boleh lulus

milooaiss 03-07-2020 10:53 AM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 18695)
eh mestilah boleh bantu. Ni kena ambik loan yg proses cepat... kalau nak harapkan bank and koperasi confirm makan masa lama ni

mintak dkt bank leceh lah. bapak byk gila document dia minta. Lepastu kalau gaji ciput jgn haraplah loan ko nak lepas haha

Mat Kelvin 04-07-2020 09:28 PM

Quote:

Originally Posted by batkoo88 (Post 18652)
hello geng! saya nak minta tolong sangat sangat ni... Adik saya baru lepas accident semalam and dia punya organ limpa nak kena buang and tulang byk yg patah. Doctor dah bagitahu total kos semua 10K OMG 😭 doctor kata mahal sbb nak kena beli besi utk tulang adik saya tu.. mmg takda jalan lain dah rasa nak buat personal loan utk emergency.. Sesapa ada yg boleh bantu 😭

try pinjam org terdekat mcm family and friends dulu

Mat Kelvin 04-07-2020 09:29 PM

Quote:

Originally Posted by milooaiss (Post 18701)
mintak dkt bank leceh lah. bapak byk gila document dia minta. Lepastu kalau gaji ciput jgn haraplah loan ko nak lepas haha

nak apply loan bank sampai lebam tak lulus kecuali gaji 10k keatas ha kompom senang lepas tutup mata je hahah

milooaiss 05-07-2020 11:21 PM

Quote:

Originally Posted by Mat Kelvin (Post 18706)
try pinjam org terdekat mcm family and friends dulu

kalau kos dia byk payah gak nak pinjam dkt family and kawan kawan haha siapa je nak kasi??? buat jelah emergency loan confirm dpt punya.. minta je dkt yayasan company ni syariah compliant so confirm selamat and profit rate tk tinggi sangat mcm company lain

milooaiss 05-07-2020 11:25 PM

Quote:

Originally Posted by Mat Kelvin (Post 18707)
nak apply loan bank sampai lebam tak lulus kecuali gaji 10k keatas ha kompom senang lepas tutup mata je hahah

puiii jgn harap ler mintak dkt bank... Makcik saya pun pernah buat emergency loan sbb anak dia ada penyakit jantung berlubang.. buat loan nak dkt 80k sbb operate dekat private hospital... tp nasib boleh byr sampai 10 tahun so tiap bulan tu byr sikit sikit jelah


All times are GMT +8. The time now is 05:11 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.