www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Full settlement letter, tak semua bank terima? (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10341)

zandra 07-11-2019 11:01 AM

Full settlement letter, tak semua bank terima?
 
Salam..

Nak mengadu..

Saya ada hantar application loan ... semua document cun ..criss cun ...termasuk attach full settlemet letter ... result akhirnya fail gak..
reason - sejarah lama punya cite walaupun dah setahun settle...

Adakah semua bank terima/tak terima full settlement letter sebagai penyelesaian kes sebelum ini? maksudnya tengok bank gak kerr.... asyikk..jawapan low scoring je.

matakaki 12-11-2019 10:00 PM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 16911)
Salam..

Nak mengadu..

Saya ada hantar application loan ... semua document cun ..criss cun ...termasuk attach full settlemet letter ... result akhirnya fail gak..
reason - sejarah lama punya cite walaupun dah setahun settle...

Adakah semua bank terima/tak terima full settlement letter sebagai penyelesaian kes sebelum ini? maksudnya tengok bank gak kerr.... asyikk..jawapan low scoring je.

bergantung pada bank lah kan. kdg2 lepas je

wan008 14-11-2019 09:53 AM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 16911)
Salam..

Nak mengadu..

Saya ada hantar application loan ... semua document cun ..criss cun ...termasuk attach full settlemet letter ... result akhirnya fail gak..
reason - sejarah lama punya cite walaupun dah setahun settle...

Adakah semua bank terima/tak terima full settlement letter sebagai penyelesaian kes sebelum ini? maksudnya tengok bank gak kerr.... asyikk..jawapan low scoring je.

Depend on bank jugak sebenarnya, mostly memang akan tengok past history jugak. Maybe makan masa if nak apply jugak dgn bank

wan008 14-11-2019 09:55 AM

Quote:

Originally Posted by matakaki (Post 16969)
bergantung pada bank lah kan. kdg2 lepas je

Agak jarang lah bank nak lepaskan kalau dah Ada yang lama punya.

channy89 15-11-2019 12:13 PM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 16911)
Salam..

Nak mengadu..

Saya ada hantar application loan ... semua document cun ..criss cun ...termasuk attach full settlemet letter ... result akhirnya fail gak..
reason - sejarah lama punya cite walaupun dah setahun settle...

Adakah semua bank terima/tak terima full settlement letter sebagai penyelesaian kes sebelum ini? maksudnya tengok bank gak kerr.... asyikk..jawapan low scoring je.

Mungkin bank nak settlekan u punya problem yang lama dulu kut

channy89 15-11-2019 12:15 PM

Quote:

Originally Posted by wan008 (Post 16983)
Depend on bank jugak sebenarnya, mostly memang akan tengok past history jugak. Maybe makan masa if nak apply jugak dgn bank

Maybe sebab bank tu pun nak jaga nama jugak kan, mesti la nak customer yang xde problem at all

channy89 15-11-2019 12:16 PM

Quote:

Originally Posted by wan008 (Post 16984)
Agak jarang lah bank nak lepaskan kalau dah Ada yang lama punya.

Boleh je Cuba apply banyak Kali. Maybe makan masa sikit. Xkan smpai bila2 xboleh apply loan under bank pulak

matakaki 15-11-2019 12:39 PM

Quote:

Originally Posted by wan008 (Post 16983)
Depend on bank jugak sebenarnya, mostly memang akan tengok past history jugak. Maybe makan masa if nak apply jugak dgn bank

itulah boleh je apply cuma lambat lah

matakaki 15-11-2019 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by channy89 (Post 16998)
Mungkin bank nak settlekan u punya problem yang lama dulu kut

kena settlekan sendiri kan? bukan bank yg settle kan betul tak

matakaki 15-11-2019 12:49 PM

Quote:

Originally Posted by channy89 (Post 17001)
Boleh je Cuba apply banyak Kali. Maybe makan masa sikit. Xkan smpai bila2 xboleh apply loan under bank pulak

tpi bank lambat selalunya orang nk cepat

ida_yan 15-11-2019 03:06 PM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 16911)
Salam..

Nak mengadu..

Saya ada hantar application loan ... semua document cun ..criss cun ...termasuk attach full settlemet letter ... result akhirnya fail gak..
reason - sejarah lama punya cite walaupun dah setahun settle...

Adakah semua bank terima/tak terima full settlement letter sebagai penyelesaian kes sebelum ini? maksudnya tengok bank gak kerr.... asyikk..jawapan low scoring je.

ke fail sebab loan yang boleh apply x cukup nak overlap?

ida_yan 15-11-2019 03:08 PM

Quote:

Originally Posted by matakaki (Post 16969)
bergantung pada bank lah kan. kdg2 lepas je

yeke. tapi rasanya kalau rekod bersih ni senang je nk lulus

ida_yan 15-11-2019 03:10 PM

Quote:

Originally Posted by matakaki (Post 17002)
itulah boleh je apply cuma lambat lah

bergantung berapa bnyk loan di adah apply jugak

channy89 16-11-2019 10:17 AM

Quote:

Originally Posted by matakaki (Post 17004)
tpi bank lambat selalunya orang nk cepat

Nak cepat boleh apply Kat yayasan ihsan rakyat

channy89 16-11-2019 10:18 AM

Quote:

Originally Posted by ida_yan (Post 17006)
ke fail sebab loan yang boleh apply x cukup nak overlap?

Boleh jadi jugak. Maybe loan baru tu x cukup sebab amount yang overlap banyak sangat


All times are GMT +8. The time now is 01:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.