www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   pusat jagaan anak anak yatim (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10526)

meenie 25-09-2020 03:35 PM

pusat jagaan anak anak yatim
 
saya plan nak beli sebiji rumah lagi untuk bukak pusat jagaan anak anak yatim dkt area kota damansara ni. skrg saya dh ada 3 bijik rumah and semua dh buat utk sewa. maklumlah umur makin tua ingat nak berjasa lah untuk masyarakat hehe tp tulah rumah area sini mahal sikit... and kalau ada pun mesti susah bank nk approve sbb mmg dh byk loan dengan diorang. korang ada cadangan tk mcm mana???

cyclebin10 28-09-2020 03:33 PM

Quote:

Originally Posted by meenie (Post 18970)
saya plan nak beli sebiji rumah lagi untuk bukak pusat jagaan anak anak yatim dkt area kota damansara ni. skrg saya dh ada 3 bijik rumah and semua dh buat utk sewa. maklumlah umur makin tua ingat nak berjasa lah untuk masyarakat hehe tp tulah rumah area sini mahal sikit... and kalau ada pun mesti susah bank nk approve sbb mmg dh byk loan dengan diorang. korang ada cadangan tk mcm mana???

wahhh bagus lah awak punya niat. okay lah nk angkat rumah sbb nak buat pusat anak yatim. besar pahala dia do..

montyashley 28-09-2020 03:34 PM

Quote:

Originally Posted by meenie (Post 18970)
saya plan nak beli sebiji rumah lagi untuk bukak pusat jagaan anak anak yatim dkt area kota damansara ni. skrg saya dh ada 3 bijik rumah and semua dh buat utk sewa. maklumlah umur makin tua ingat nak berjasa lah untuk masyarakat hehe tp tulah rumah area sini mahal sikit... and kalau ada pun mesti susah bank nk approve sbb mmg dh byk loan dengan diorang. korang ada cadangan tk mcm mana???

biasa ah tu kalau komitment byk mmg senang kena reject dgn bank hahaha better try company loan luar je. lagi senang nak lepas

ZakiAm 29-09-2020 10:07 AM

Quote:

Originally Posted by meenie (Post 18970)
saya plan nak beli sebiji rumah lagi untuk bukak pusat jagaan anak anak yatim dkt area kota damansara ni. skrg saya dh ada 3 bijik rumah and semua dh buat utk sewa. maklumlah umur makin tua ingat nak berjasa lah untuk masyarakat hehe tp tulah rumah area sini mahal sikit... and kalau ada pun mesti susah bank nk approve sbb mmg dh byk loan dengan diorang. korang ada cadangan tk mcm mana???

try lah dkt bank yg kau tk try lg

ZakiAm 29-09-2020 10:08 AM

Quote:

Originally Posted by montyashley (Post 18974)
biasa ah tu kalau komitment byk mmg senang kena reject dgn bank hahaha better try company loan luar je. lagi senang nak lepas

tk berani oi company luar. byk yg tkleh caya kencing kuat

montyashley 29-09-2020 11:37 AM

Quote:

Originally Posted by ZakiAm (Post 18977)
try lah dkt bank yg kau tk try lg

lebih kurang je dia punya requirement. confirm strict jugak. lagi ekonomi tgh terok skrg lagi susah dia nak approve

montyashley 29-09-2020 11:38 AM

Quote:

Originally Posted by ZakiAm (Post 18978)
tk berani oi company luar. byk yg tkleh caya kencing kuat

check lah dulu kalau ye pun. jgn main sebat saja... nak senang check dkt SSM. kalau ada nama company tu dkt SSM maksudnya trusted lah

LizaKokdiang 30-09-2020 10:53 AM

Quote:

Originally Posted by montyashley (Post 18980)
lebih kurang je dia punya requirement. confirm strict jugak. lagi ekonomi tgh terok skrg lagi susah dia nak approve

ekonomi down siapa je nak bg duit hahaha sbb dkt aeon credit punya FB page saya baca ramai yg nak apply loan and kena reject walaupun document semua lengkap

LizaKokdiang 30-09-2020 10:53 AM

Quote:

Originally Posted by montyashley (Post 18981)
check lah dulu kalau ye pun. jgn main sebat saja... nak senang check dkt SSM. kalau ada nama company tu dkt SSM maksudnya trusted lah

org terdesak nak pakai duit mana pikir benda ni dh haahahahah

ZakiAm 30-09-2020 10:58 AM

Quote:

Originally Posted by montyashley (Post 18980)
lebih kurang je dia punya requirement. confirm strict jugak. lagi ekonomi tgh terok skrg lagi susah dia nak approve

kena try byk bank. jangan try satu je. mesti ada yg lulus punya

montyashley 30-09-2020 12:51 PM

Quote:

Originally Posted by LizaKokdiang (Post 18983)
ekonomi down siapa je nak bg duit hahaha sbb dkt aeon credit punya FB page saya baca ramai yg nak apply loan and kena reject walaupun document semua lengkap

kena cari lah company lain. kalau dh company tu tk elok buat nak terhegeh minta dkt diorang en? lagipun Aeon credit ni interest tinggi gila wei nangis beb nak byr

montyashley 30-09-2020 12:52 PM

Quote:

Originally Posted by LizaKokdiang (Post 18984)
org terdesak nak pakai duit mana pikir benda ni dh haahahahah

kena jadi bijak lah sikit. kalau kau tk bijak confirm kena kencing punya dgn diorang ni. mana tahu kau tk check company tu last last diorang tu ahlong tk ke mampos hidup kau hahaha

montyashley 30-09-2020 12:53 PM

Quote:

Originally Posted by ZakiAm (Post 18985)
kena try byk bank. jangan try satu je. mesti ada yg lulus punya

before this dah 6 bank saya try pinjam untuk beli kete myvi. semua reject wei time tu. alasan sbb komitmen byk. dah byk hutang lah kiranya. padahal gaji saya cukup je lagi nak tambah hutang beli kete

matakaki 01-10-2020 03:56 PM

Quote:

Originally Posted by montyashley (Post 18989)
before this dah 6 bank saya try pinjam untuk beli kete myvi. semua reject wei time tu. alasan sbb komitmen byk. dah byk hutang lah kiranya. padahal gaji saya cukup je lagi nak tambah hutang beli kete

Klu tgk kat facebook tu ade je parkson loan, koperasi loan terpaksa lah tengok sana klu tak lulus.

ida_yan 01-10-2020 04:00 PM

Quote:

Originally Posted by montyashley (Post 18989)
before this dah 6 bank saya try pinjam untuk beli kete myvi. semua reject wei time tu. alasan sbb komitmen byk. dah byk hutang lah kiranya. padahal gaji saya cukup je lagi nak tambah hutang beli kete

Tak de orang dalam ke? I buat loan kereta dengan cousin lepas camtu je, sbb keje bank =:p


All times are GMT +8. The time now is 12:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.