www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Telco sesuai untuk download file besar (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10345)

AsiaMan 15-11-2019 10:35 AM

Telco sesuai untuk download file besar
 
Okay. Nak tanya, korang guna telco apa skrg? Senang dan laju utk korang nak download apa2 file yg besar ke.. Sbb certain telco kata nak bagi speed sekian2 tapi x leh caye haha..

ida_yan 19-11-2019 10:11 PM

Quote:

Originally Posted by AsiaMan (Post 16993)
Okay. Nak tanya, korang guna telco apa skrg? Senang dan laju utk korang nak download apa2 file yg besar ke.. Sbb certain telco kata nak bagi speed sekian2 tapi x leh caye haha..

unifi. so far aku guna okey je laju mcm biasa dan jarang ada masalah lien tak okey.

ida_yan 19-11-2019 10:14 PM

Quote:

Originally Posted by AsiaMan (Post 16993)
Okay. Nak tanya, korang guna telco apa skrg? Senang dan laju utk korang nak download apa2 file yg besar ke.. Sbb certain telco kata nak bagi speed sekian2 tapi x leh caye haha..

tapi skrg ni telco tgh compete pasal 5g so aku tak sabar nk tgok telco mana yg laju

felixx 20-11-2019 09:28 PM

Quote:

Originally Posted by AsiaMan (Post 16993)
Okay. Nak tanya, korang guna telco apa skrg? Senang dan laju utk korang nak download apa2 file yg besar ke.. Sbb certain telco kata nak bagi speed sekian2 tapi x leh caye haha..

guna plan2 internet download file x cepat sampai mana, kena pakai home wifi baru cepat...upload file lagi x yah ckp lah

fruiss 20-11-2019 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by ida_yan (Post 17076)
tapi skrg ni telco tgh compete pasal 5g so aku tak sabar nk tgok telco mana yg laju

kena tunggu 6 bulan hingga 1 tahun baru dpt tgk result 5g mana satu telco hebat... kena bersabar lagi,hehe

fruiss 20-11-2019 09:36 PM

Quote:

Originally Posted by felixx (Post 17090)
guna plan2 internet download file x cepat sampai mana, kena pakai home wifi baru cepat...upload file lagi x yah ckp lah

pakai jer unifi/streamyx utk download file yg besar blh...kalau sentiasa nak upload file mmg kena pakai unifi...kalau x mood kita mmg akan sentiasa x okay:s13:

felixx 21-11-2019 10:21 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 17092)
pakai jer unifi/streamyx utk download file yg besar blh...kalau sentiasa nak upload file mmg kena pakai unifi...kalau x mood kita mmg akan sentiasa x okay:s13:

mereka 4g x expert lagi dah nak lancarkan perkembangan 5g, rasanya tahun depan line 4g akan lebih terukkk ahh

fruiss 21-11-2019 10:32 PM

Quote:

Originally Posted by felixx (Post 17106)
mereka 4g x expert lagi dah nak lancarkan perkembangan 5g, rasanya tahun depan line 4g akan lebih terukkk ahh

yup, mereka x dpt fokus dlm kedua2, satu pun x jaga dgn baik2, nak lagi lancar dlm perkembangan 5g lagi x yah ckp

Maybrow 21-11-2019 10:39 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 17091)
kena tunggu 6 bulan hingga 1 tahun baru dpt tgk result 5g mana satu telco hebat... kena bersabar lagi,hehe

wuuu, kalau 5g dah dtg, kita org dpt nikmati byk2 kelebihan~~~ dah x sabar dah beli fon yg support 5g

camillacab 22-11-2019 06:43 PM

Quote:

Originally Posted by Maybrow (Post 17108)
wuuu, kalau 5g dah dtg, kita org dpt nikmati byk2 kelebihan~~~ dah x sabar dah beli fon yg support 5g

kena beli phone baru ke utk support 5g? aku rasa semua phone support 5g

camillacab 22-11-2019 06:47 PM

Quote:

Originally Posted by AsiaMan (Post 16993)
Okay. Nak tanya, korang guna telco apa skrg? Senang dan laju utk korang nak download apa2 file yg besar ke.. Sbb certain telco kata nak bagi speed sekian2 tapi x leh caye haha..

aku pernah guna celcom sbb dorng cakap laju nk download apa2 tapi sumpah line teruk. aku tukar terus telco guna unifi. line okey tak mcm celcom

camillacab 22-11-2019 06:51 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 17091)
kena tunggu 6 bulan hingga 1 tahun baru dpt tgk result 5g mana satu telco hebat... kena bersabar lagi,hehe

tahun depan hujung tahun boleh dpt 5g yeay! tak sabar nk tgok tm punya line

camillacab 22-11-2019 06:53 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 17092)
pakai jer unifi/streamyx utk download file yg besar blh...kalau sentiasa nak upload file mmg kena pakai unifi...kalau x mood kita mmg akan sentiasa x okay:s13:

family aku guna unifi laju gila bila buat kerja. dengar nk upgrade 5g tahun depan ,kau bayangkan 4g pun laju dan memudahkan semua 5g nanti mcm mnaa haa fikir la sndiri

matakaki 22-11-2019 06:59 PM

Quote:

Originally Posted by ida_yan (Post 17076)
tapi skrg ni telco tgh compete pasal 5g so aku tak sabar nk tgok telco mana yg laju

bagi aku telco yg tak bermasalah unifi lah, korang tak guna unifi kan ? jgn bising aku yg pakai nk cakap yg unifi punya line laju tiada masalah

matakaki 22-11-2019 07:01 PM

Quote:

Originally Posted by camillacab (Post 17130)
family aku guna unifi laju gila bila buat kerja. dengar nk upgrade 5g tahun depan ,kau bayangkan 4g pun laju dan memudahkan semua 5g nanti mcm mnaa haa fikir la sndiri

kat rumah aku guna tm wifi tau pastu dulu mmg slow sejak tahun ni wifi rumah aku laju tau. haritu aku baru perasan yg tm punya line skrg dah laju ni nk upgrade 5g mesti line akan stable


All times are GMT +8. The time now is 06:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.