www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Celcom plan paling murah? (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10322)

vicobing 10-10-2019 11:58 AM

Celcom plan paling murah?
 
Sekarang ni Celcom offer postpaid plan paling murah serendah RM28 dah boleh dpt unlimited internet. Ada lagi ke other telco yang bagi plan berbaloi mcm celcom?

fatimah1234 15-10-2019 01:08 AM

i rasa pelan celcom yg paling berbaloi. umobile pun ada tapi line tu teruk

fatimah1234 15-10-2019 01:09 AM

jugalah, i rasa celcom punya line ok. boleh main online game dan tengok video.

Warda E 15-10-2019 07:10 AM

Quote:

Originally Posted by vicobing (Post 16705)
Sekarang ni Celcom offer postpaid plan paling murah serendah RM28 dah boleh dpt unlimited internet. Ada lagi ke other telco yang bagi plan berbaloi mcm celcom?

So far telco lain mmg xleh lawan celcom sbb xp lite ni yg paling murah. Tapi cukup ke 1gb nak bertahan sebulan tpi unlimited calls dh kira berbaloi dh.

Muthusamy 15-10-2019 07:12 AM

Plan xp lite ni aku dengar boleh je pair dgn pass yg provided. Ada 2 pass, M and L.

fatimah1234 16-10-2019 12:54 AM

betulah, boleh tambah rm10 bagi M pass atau RM30 bagi L pass

Amylin 16-10-2019 07:04 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16756)
betulah, boleh tambah rm10 bagi M pass atau RM30 bagi L pass

Murah jugak xp lite ni. Dua2 pass dpt free 3gb video walla pulak tu.

Taufik 16-10-2019 07:08 AM

Quote:

Originally Posted by Amylin (Post 16757)
Murah jugak xp lite ni. Dua2 pass dpt free 3gb video walla pulak tu.

Aku dengar birthday rewards xp lite yg cun. Banyak gb jugak free on birthday. Plan ni flexible sebab boleh pair je mana2 pass bila kita nak bnyk gb.

fatimah1234 16-10-2019 01:05 PM

Quote:

Originally Posted by Taufik (Post 16758)
Aku dengar birthday rewards xp lite yg cun. Banyak gb jugak free on birthday. Plan ni flexible sebab boleh pair je mana2 pass bila kita nak bnyk gb.

i rassa pelan ni harga ok saje. Kalau yg tambah duit ke M atau L pass

fatimah1234 16-10-2019 01:06 PM

Quote:

Originally Posted by Amylin (Post 16757)
Murah jugak xp lite ni. Dua2 pass dpt free 3gb video walla pulak tu.

tapi duit tambah juga. digi pun sama harga, selepas tambah duit dgn celcom pelan

fatimah1234 18-10-2019 12:09 AM

ok la. i suka yg tu boleh tambah pass punya

fatimah1234 18-10-2019 12:10 AM

betul. m yg rm10 L yg rm30 saje. tambah apa-apa yg anda suka.

IcyBaby 18-10-2019 10:01 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16743)
i rasa pelan celcom yg paling berbaloi. umobile pun ada tapi line tu teruk

Line umobile teruk ke? Ku x pernah guna tapi nampak harganya mcm murah, belum tengok feedback dr pengguna2nya lagi.

IcyBaby 18-10-2019 10:02 AM

Quote:

Originally Posted by Warda E (Post 16745)
So far telco lain mmg xleh lawan celcom sbb xp lite ni yg paling murah. Tapi cukup ke 1gb nak bertahan sebulan tpi unlimited calls dh kira berbaloi dh.

1GB hanya dpt tahan utk mrk yg buat phonecall saje tanpa guna utk benda mcm FB atau Insta, setakat mau load gambar2 je sudah makan byk data, x kira lagi mau tengok video...

NemesisKong 18-10-2019 10:26 AM

Quote:

Originally Posted by fatimah1234 (Post 16756)
betulah, boleh tambah rm10 bagi M pass atau RM30 bagi L pass

Boleh ambil kedua2 pass sekali ke x? Aku pengguna data yg byk hahaha


All times are GMT +8. The time now is 02:57 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.