www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Simkad digi for umrah (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10385)

meenie 02-01-2020 03:44 PM

Simkad digi for umrah
 
Hello semua, nak tanya pendapat semua. Saya inshaAllah bulan 5 aku tunaikan umrah. So saya ada nampak dkt fb digi ada simkad untuk umrah. Tapi okay ke dia punya line dkt sana? Sbb kalau dekat malaysia pun digi teruk gak. Ada ke telco lain yg dkt malaysia buat simkad for umrah?

zandra 03-01-2020 10:09 AM

what? srs ah kau percaya simkad digi? Kawan aku pakai digi dkt malaysia pun line teruk apalagi kalau dkt arab? haha mmg aku tak caya ah

zandra 03-01-2020 10:10 AM

tp aku syorkan jgn lah beli simkad dkt sana. Cekik darah woi 😭 rasanya simkad yg dkt malaysia ni ada je buat pakej utk luar negara

DaniAsyraf 03-01-2020 02:48 PM

Quote:

Originally Posted by meenie (Post 17560)
Hello semua, nak tanya pendapat semua. Saya inshaAllah bulan 5 aku tunaikan umrah. So saya ada nampak dkt fb digi ada simkad untuk umrah. Tapi okay ke dia punya line dkt sana? Sbb kalau dekat malaysia pun digi teruk gak. Ada ke telco lain yg dkt malaysia buat simkad for umrah?

Digi ada pakej ni dapat 5GB internet kalau tk silap

DaniAsyraf 03-01-2020 02:49 PM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 17576)
what? srs ah kau percaya simkad digi? Kawan aku pakai digi dkt malaysia pun line teruk apalagi kalau dkt arab? haha mmg aku tak caya ah

Kalau nak confirm laju pakai saja simcard arab

DaniAsyraf 03-01-2020 02:49 PM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 17577)
tp aku syorkan jgn lah beli simkad dkt sana. Cekik darah woi 😭 rasanya simkad yg dkt malaysia ni ada je buat pakej utk luar negara

Sama je rasanya kalau buat internet roaming dia cas lg mahal

Legentram 03-01-2020 04:04 PM

Quote:

Originally Posted by DaniAsyraf (Post 17583)
Digi ada pakej ni dapat 5GB internet kalau tk silap

Aku sebelum ni pakai digi dkt malaysia pun slow. Kalau dkt arab lg ah tak boleh percaya hahaha

Legentram 03-01-2020 04:05 PM

Quote:

Originally Posted by DaniAsyraf (Post 17584)
Kalau nak confirm laju pakai saja simcard arab

Simcard sana mahal tau. Harga paling murah 85riyal convert duit malaysia jadi RM108. Tak ke gila nak pakai 2 minggu tapi bayar sampai seratus lebih

Legentram 03-01-2020 04:06 PM

Quote:

Originally Posted by DaniAsyraf (Post 17585)
Sama je rasanya kalau buat internet roaming dia cas lg mahal

Sbb tu kena guna simcard celcom xpax umrah punya plan. Bayar rm68 je dpt 3GB internet and 30 minutes calls. Janji boleh contact family dkt malaysia dah cukup

DaniAsyraf 07-01-2020 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by Legentram (Post 17586)
Aku sebelum ni pakai digi dkt malaysia pun slow. Kalau dkt arab lg ah tak boleh percaya hahaha

Kalau dkt sana dia akan guna line arab kalau tak silap. So okay je rasanya

DaniAsyraf 07-01-2020 11:15 AM

Quote:

Originally Posted by Legentram (Post 17587)
Simcard sana mahal tau. Harga paling murah 85riyal convert duit malaysia jadi RM108. Tak ke gila nak pakai 2 minggu tapi bayar sampai seratus lebih

tk sanggup ceni bayar beratus utk dpt internet je hahaha dh lah nak pakai kejap saja

DaniAsyraf 07-01-2020 11:17 AM

Quote:

Originally Posted by Legentram (Post 17588)
Sbb tu kena guna simcard celcom xpax umrah punya plan. Bayar rm68 je dpt 3GB internet and 30 minutes calls. Janji boleh contact family dkt malaysia dah cukup

Kalau pakai pakej mcm ni okay sbb dia fixed price. Kalau pakai internet roaming sakit sikit sbb dia cas ikut brp banyak kita guna. Mungkin boleh jd banyak and boleh jd sikit. Ikut our daily usage

mikkesho 07-01-2020 01:49 PM

Quote:

Originally Posted by DaniAsyraf (Post 17640)
tk sanggup ceni bayar beratus utk dpt internet je hahaha dh lah nak pakai kejap saja

sebab tu aku pakai celcom xpax for umrah tu, bayar rm68 je siap dapat buy 1 free 1

mikkesho 07-01-2020 01:51 PM

Quote:

Originally Posted by DaniAsyraf (Post 17639)
Kalau dkt sana dia akan guna line arab kalau tak silap. So okay je rasanya


digi mahal sikit rasanya sebab dapat 5gb, kalau celcom 3gb cukup la untuk 2 weeks

mikkesho 07-01-2020 01:52 PM

Quote:

Originally Posted by Legentram (Post 17588)
Sbb tu kena guna simcard celcom xpax umrah punya plan. Bayar rm68 je dpt 3GB internet and 30 minutes calls. Janji boleh contact family dkt malaysia dah cukup

plus, dapat 30 free sms kan. banyak betul dia bagi free


All times are GMT +8. The time now is 11:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.