www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Pelajaran jarak jauh. (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10539)

Cindy777 16-10-2020 11:46 AM

Pelajaran jarak jauh.
 
Korang, saya dah buat keputusan nak sambung study. Tapi saya nak sambung online je, dah survey dan minat untuk ambik BA/BSc (Honours) Design and Innovation dari Open University. Ok tak korang rasa? Agak - agak ada biasisawa tak untuk Malaysian?

evensee 22-10-2020 07:08 PM

blh belajar online, part time pun ok juga. Patut ada biasiswa, kena cari dulu

aishah hakim 22-10-2020 07:16 PM

rasanya open uni pun ada buat kelas online kut sbb kan skrg mco. blh try telefon tanya

Legentram 23-10-2020 02:51 PM

Quote:

Originally Posted by Cindy777 (Post 19025)
Korang, saya dah buat keputusan nak sambung study. Tapi saya nak sambung online je, dah survey dan minat untuk ambik BA/BSc (Honours) Design and Innovation dari Open University. Ok tak korang rasa? Agak - agak ada biasisawa tak untuk Malaysian?

Ok la sambung study, boleh tambah ilmu. Boleh naik pangkat kalau kerje dalam bidang. Open uni ni luar negara punya kan? Mahal kos die ni. Biasiswa rasa untuk UK je.

Legentram 23-10-2020 02:53 PM

Quote:

Originally Posted by evensee (Post 19035)
blh belajar online, part time pun ok juga. Patut ada biasiswa, kena cari dulu

Kalau ade pun biasiswa, confirm banyak competition. Result tiptop tu dah takde ape sangat ramai yang pandai sekarang, cuma nak portfolio tu mmg kaw - law la.

aishah hakim 23-10-2020 06:25 PM

mestilah byk competitor, biasiswa bukannya senang je blh dapat, ada byk halangan

evensee 23-10-2020 06:27 PM

bukan saje uni ini, ramai uni sy rasa, pegi FB blh tgk byk iklan

evensee 24-10-2020 09:00 AM

sy rasa mana mana pun ada biasiswa, tapi kena tgk syaratnya blh dipenuhi x?

aishah hakim 24-10-2020 09:04 AM

yalal, belajar pun mahal, mcm mn ye? keluar cari rezeki lg bagus

Cindy777 25-10-2020 12:09 PM

Quote:

Originally Posted by evensee (Post 19035)
blh belajar online, part time pun ok juga. Patut ada biasiswa, kena cari dulu

Tu yang saya tanya, klu ada biasiswa tempatan lagi ok, tapi tengok pun dah umur dah lebih dari tu. Mcm petronas punya biasiswa ke. Nak 22 tahun kebawah je.

Cindy777 25-10-2020 12:11 PM

Quote:

Originally Posted by Legentram (Post 19038)
Ok la sambung study, boleh tambah ilmu. Boleh naik pangkat kalau kerje dalam bidang. Open uni ni luar negara punya kan? Mahal kos die ni. Biasiswa rasa untuk UK je.

Mmg kos dia mahal, tapi dia punya pengesahan tu boleh pakai kat Malaysia. Lagi pun saya dah survey dia punya syllabus tu updated drpd uni lain.
Baru perasan biasiswa dia untuk UK je.

Cindy777 25-10-2020 12:13 PM

Quote:

Originally Posted by evensee (Post 19042)
sy rasa mana mana pun ada biasiswa, tapi kena tgk syaratnya blh dipenuhi x?

Betul jugak, hmmm, mmg kena pakai duit sendir la kalau tak dapat funding lain nampaknye. :(

aishah hakim 25-10-2020 05:42 PM

tak blh angkat biasiswa, trylah pinjaman, asalkan dpt ringankan beban keluarga

evensee 25-10-2020 05:45 PM

skrg lagi susah dpt funding, rasnya lah, ekonomi x baik.

zandra 26-10-2020 06:26 PM

Quote:

Originally Posted by Cindy777 (Post 19046)
Betul jugak, hmmm, mmg kena pakai duit sendir la kalau tak dapat funding lain nampaknye. :(

Tak payah risau, u tak payah pakai duit sendiri tapi u boleh buat loan. I pun sambung belajar tak dapat PTPTN i pakai Yayasan Perdagangan Melayu Perlis Berhad. Boleh buat loan utk sambung study.


All times are GMT +8. The time now is 02:52 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.