www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Telco paling murah? (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10319)

zandra 04-10-2019 12:05 PM

Telco paling murah?
 
Semua telco nak bagi yang terbaik utk diorang punya user. Telco bersaing nak bagi harga yang murah & benefits yang berbaloi. Apa pendapat korang tentang telco yang ada dekat Malaysia? Telco mana yang menjadi pilihan dan mengapa?

Highpitch 07-10-2019 09:47 PM

bagi saya mesti mementingkan internet pelan, tu yang paling best kalau ada pakej yang offer unlimited internet dengan harga yang murah.

xiaomaomi 08-10-2019 02:43 PM

Quote:

Originally Posted by Highpitch (Post 16684)
bagi saya mesti mementingkan internet pelan, tu yang paling best kalau ada pakej yang offer unlimited internet dengan harga yang murah.

betul tu, orang zaman sekarang 24 jam main phone so unlimited data memang penting. sebab tu saya pakai celcom ultra pass

xiaomaomi 08-10-2019 02:45 PM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 16660)
Semua telco nak bagi yang terbaik utk diorang punya user. Telco bersaing nak bagi harga yang murah & benefits yang berbaloi. Apa pendapat korang tentang telco yang ada dekat Malaysia? Telco mana yang menjadi pilihan dan mengapa?

umobile harga murah tapi line slow. digi pun sama. semua saya dah try

felixx 08-10-2019 09:25 PM

kat rumah pakai unifi, kat luar guna jer umobile unlimited data

fruiss 08-10-2019 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16688)
umobile harga murah tapi line slow. digi pun sama. semua saya dah try

umobile kat kuala lumpur line sgt stable, u tinggal kat mana??

buhansy 08-10-2019 09:37 PM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16687)
betul tu, orang zaman sekarang 24 jam main phone so unlimited data memang penting. sebab tu saya pakai celcom ultra pass

umobile pun ade unlimited data plan, rm30 sebulan jer, speed internet pun laju

xiaomaomi 08-10-2019 09:48 PM

Quote:

Originally Posted by buhansy (Post 16693)
umobile pun ade unlimited data plan, rm30 sebulan jer, speed internet pun laju

rm30 sebulan kira mahal la. telco lain ada pelan lagi murah

xiaomaomi 08-10-2019 09:49 PM

Quote:

Originally Posted by fruiss (Post 16692)
umobile kat kuala lumpur line sgt stable, u tinggal kat mana??

saya area seremban which is bandar tapi jarang dapat 4g. nak load gambar pun lembab

meraki 08-10-2019 09:54 PM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16695)
saya area seremban which is bandar tapi jarang dapat 4g. nak load gambar pun lembab

kalau bandar pun lembab masuk hutan apetah lagi. cancel la pakai umobile

meraki 08-10-2019 09:55 PM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16694)
rm30 sebulan kira mahal la. telco lain ada pelan lagi murah

seriousla ada lagi murah? pelan dari telco mana?

buhansy 09-10-2019 08:25 PM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16694)
rm30 sebulan kira mahal la. telco lain ada pelan lagi murah

bagi aq tu lah sgt murah, ade telco lain offer rm70 15gb sebulan saja...x cukup guna pun

fruiss 09-10-2019 08:30 PM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16695)
saya area seremban which is bandar tapi jarang dapat 4g. nak load gambar pun lembab

mungkin sana coverage umobile x luas kot, sini (kl) elok saja...so u skrg guna ape?

fruiss 09-10-2019 08:33 PM

Quote:

Originally Posted by felixx (Post 16691)
kat rumah pakai unifi, kat luar guna jer umobile unlimited data

pakai unifi berbaloi sikit, tapi kalau nak berjalan2 kat luar pun kena terpaksa subscribe prepaid plan

Highpitch 09-10-2019 09:54 PM

Quote:

Originally Posted by buhansy (Post 16693)
umobile pun ade unlimited data plan, rm30 sebulan jer, speed internet pun laju

saya pernah cuba, lepas 10 hari rasa macam quota sudah habis, asyik loading je masa guna internet. Sekarang pakai xpax ultra pass 5 gb dengan RM 30, line sangat ok, nak guna unlimited internet guna rm 1 dah boleh dapat.


All times are GMT +8. The time now is 09:19 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.