www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Beli minyak enjin kereta dekat Shopee (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10336)

zandra 31-10-2019 04:38 PM

Beli minyak enjin kereta dekat Shopee
 
Hi korang! Nak tanya sikit haritu saya nampak dekat shoppee ada jual minyak enjin kereta. Saya dah compare harga dengan dekat stesyen minyak ha dekat shoppee murah lagi. Okay tak kalau saya beli dkt shoppee sbb skrg ni tgh ragu ragu...

vicobing 04-11-2019 08:01 PM

banyak review sy tgk cakap harga je murah tapi dpt barang klon hahaha

vicobing 04-11-2019 08:02 PM

Better beli je dkt petrol station or official store lagi senang tak yah fikir

milooaiss 05-11-2019 12:43 PM

Dekat shoppe banyak fake sbb ada org review dekat youtbe dia dapat minyak yg fake. Biasa lah harga murah en

milooaiss 05-11-2019 12:44 PM

Quote:

Originally Posted by vicobing (Post 16886)
Better beli je dkt petrol station or official store lagi senang tak yah fikir

Betul tu boss saya sokong! Workshop skrg ni pun takleh caya bersepah gak jual minyak tiruan. Diorang kadang tak tahu gak supplier kasi minyak tiruan

AsiaMan 06-11-2019 12:13 PM

Quote:

Originally Posted by milooaiss (Post 16892)
Dekat shoppe banyak fake sbb ada org review dekat youtbe dia dapat minyak yg fake. Biasa lah harga murah en

Saya pernah try beli dekat shoppee tapi minyak enjin tu rasa mcm ada pasir hmm takut wei nak pakai

AsiaMan 06-11-2019 12:14 PM

Quote:

Originally Posted by milooaiss (Post 16893)
Betul tu boss saya sokong! Workshop skrg ni pun takleh caya bersepah gak jual minyak tiruan. Diorang kadang tak tahu gak supplier kasi minyak tiruan

Oh kalau pasal ni haritu tgk surat khabar geng buat minyak enjin tiruan ni dah kena tangkap haaa padan muka siapa suruh kencing org lagi

Za ima 06-11-2019 05:10 PM

Quote:

Originally Posted by AsiaMan (Post 16897)
Saya pernah try beli dekat shoppee tapi minyak enjin tu rasa mcm ada pasir hmm takut wei nak pakai

Made in china kot tu hahaha tgk lah review comments dulu sebelum beli

Za ima 06-11-2019 05:11 PM

Quote:

Originally Posted by milooaiss (Post 16893)
Betul tu boss saya sokong! Workshop skrg ni pun takleh caya bersepah gak jual minyak tiruan. Diorang kadang tak tahu gak supplier kasi minyak tiruan

Tutup jelah workshop tu kalau minyak enjin pun tak tahu haha saya g bengkel dekat shah alam area seksyen 7 mmg dah biasa g situ alhamdulillah service semua terbaik

Baby Sayang 06-11-2019 08:26 PM

Quote:

Originally Posted by AsiaMan (Post 16897)
Saya pernah try beli dekat shoppee tapi minyak enjin tu rasa mcm ada pasir hmm takut wei nak pakai

Lepastu buat review tak? patut seller mcm tu kena report satu kali supaya orang lain tak kena nasib yg sama. berbuat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat

Baby Sayang 06-11-2019 08:28 PM

Quote:

Originally Posted by Za ima (Post 16905)
Tutup jelah workshop tu kalau minyak enjin pun tak tahu haha saya g bengkel dekat shah alam area seksyen 7 mmg dah biasa g situ alhamdulillah service semua terbaik

apa nama kedai boskuu, share la skit. orang lain nk tahu juga. Mana tahu minyak hitam yg aku nak ada jual kt situ murah hehehe

Baby Sayang 06-11-2019 08:30 PM

Quote:

Originally Posted by milooaiss (Post 16893)
Betul tu boss saya sokong! Workshop skrg ni pun takleh caya bersepah gak jual minyak tiruan. Diorang kadang tak tahu gak supplier kasi minyak tiruan

supplier tu sendiri pon kadang tak tahu minyak yg diorang supply tu bukan authentic... so not entirely their fault jugaa...

Quote:

Originally Posted by milooaiss (Post 16892)
Dekat shoppe banyak fake sbb ada org review dekat youtbe dia dapat minyak yg fake. Biasa lah harga murah en

thank gad for people yg dkt youtube yg buat review tu. Walaupun view diorang tak berapa banyak tp content tu yg pnting hehehe

xiaomaomi 07-11-2019 12:23 PM

Quote:

Originally Posted by Baby Sayang (Post 16906)
Lepastu buat review tak? patut seller mcm tu kena report satu kali supaya orang lain tak kena nasib yg sama. berbuat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat

ala takyah beli dekat online sbb kita bukan boleh check depan mata. Kang barang sampai rumah dapat yg fake kan dah membazir duit dekat situ. Better beli je dekat official store

xiaomaomi 07-11-2019 12:25 PM

Quote:

Originally Posted by Baby Sayang (Post 16908)
supplier tu sendiri pon kadang tak tahu minyak yg diorang supply tu bukan authentic... so not entirely their fault jugaa...



thank gad for people yg dkt youtube yg buat review tu. Walaupun view diorang tak berapa banyak tp content tu yg pnting hehehe

baguslah supaya org lain pun tak kena tipu juga. Beli dekat workshop pun kadang kena tipu juga do hati hati lah nak beli brg skrg ni

Baby Sayang 07-11-2019 08:35 PM

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16913)
baguslah supaya org lain pun tak kena tipu juga. Beli dekat workshop pun kadang kena tipu juga do hati hati lah nak beli brg skrg ni

hmmmm tu yang tak sedap tu. Diorang pon tahu untung je lgpon kan. last2 yg kena customer jugak hm..

Quote:

Originally Posted by xiaomaomi (Post 16912)
ala takyah beli dekat online sbb kita bukan boleh check depan mata. Kang barang sampai rumah dapat yg fake kan dah membazir duit dekat situ. Better beli je dekat official store

takleh cakap begitu... sbb barang yg jual online tak semestinya tak bagus.... termasuk la minyak engine


All times are GMT +8. The time now is 07:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.