www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   InstaForex - Company News (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=9317)

Michael scotfield 04-04-2018 09:44 AM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14266)
pergerakannya sangat agresif sehingga instaforex menurunkan nilai leverage kepada 1:50 ... maknanya margin yang besar diperlukan untuk buka 1 lot

Bukan shj bitcoin malah semua crypto spread melebihi ratus pip spread di instaforex

abu1985 04-04-2018 11:34 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14269)
Bukan shj bitcoin malah semua crypto spread melebihi ratus pip spread di instaforex

tu la lebih baik trade gold... pergerakan pun laju jugak... spread gold di instaforex 60 pips jer

azam575 04-04-2018 11:54 PM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14269)
Bukan shj bitcoin malah semua crypto spread melebihi ratus pip spread di instaforex

leverage untuk cryptocurrency agak rendah. dimana margin yang besar diperlukan untuk membuka 1 lot

azam575 05-04-2018 09:13 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14270)
tu la lebih baik trade gold... pergerakan pun laju jugak... spread gold di instaforex 60 pips jer

saya pun trade gold tuan. rebatenya besar juga . dengan 0.01 lot boleh dpt rebate 1usd huhuhuhu

Michael scotfield 05-04-2018 09:26 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14270)
tu la lebih baik trade gold... pergerakan pun laju jugak... spread gold di instaforex 60 pips jer

Bagaimana pula dgn margin yg digunakan tuan?sama mcm pair lain yg ditawarkan instaforex ke?

abu1985 06-04-2018 12:24 AM

Quote:

Originally Posted by Michael scotfield (Post 14273)
Bagaimana pula dgn margin yg digunakan tuan?sama mcm pair lain yg ditawarkan instaforex ke?

leverage utk gold adalah 1:100 jadi margin digunakan mmg besar...berbanding currency forex

abu1985 06-04-2018 10:22 PM

https://lh3.googleusercontent.com/MT...=w1013-h520-no

Michael scotfield 06-04-2018 10:32 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14277)

Tiada manager instaforex dr malaysia dlm senarai ke tuan?

azam575 06-04-2018 11:24 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14274)
leverage utk gold adalah 1:100 jadi margin digunakan mmg besar...berbanding currency forex

benar tuan. spread nya juga agak besar iaitu 60pips. tapi dengan pergerakan nya yang agak agresif sekejap je untung atau loss. jadi trader perlu berhati hati

azam575 09-04-2018 10:28 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14274)
leverage utk gold adalah 1:100 jadi margin digunakan mmg besar...berbanding currency forex

untuk instrumen gold saya akan trade di XAUUSD. dan rebate yang di tawarkan agak tinggi juga

Michael scotfield 09-04-2018 10:52 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14279)
benar tuan. spread nya juga agak besar iaitu 60pips. tapi dengan pergerakan nya yang agak agresif sekejap je untung atau loss. jadi trader perlu berhati hati

Terima kasih tuan penerangan ttg gold di instaforex

abu1985 09-04-2018 10:52 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14281)
untuk instrumen gold saya akan trade di XAUUSD. dan rebate yang di tawarkan agak tinggi juga

menarirk gak tu...instrument GOLD pun boleh trade

azam575 10-04-2018 09:25 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14283)
menarirk gak tu...instrument GOLD pun boleh trade

tuan boleh cuba trade XAUuSD jika nak trade gold. yang penting kena ada trading plan

Michael scotfield 10-04-2018 11:38 PM

Quote:

Originally Posted by abu1985 (Post 14283)
menarirk gak tu...instrument GOLD pun boleh trade

Macam2 produk ditawarkan instaforex

abu1985 10-04-2018 11:43 PM

Quote:

Originally Posted by azam575 (Post 14284)
tuan boleh cuba trade XAUuSD jika nak trade gold. yang penting kena ada trading plan

ok terima kasih saya mmg trade gold..saya trade gold berpandukan berkembangan USD jugk


All times are GMT +8. The time now is 05:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.