www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Buat loan utk buka business (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10380)

AsiaMan 26-12-2019 11:38 AM

Buat loan utk buka business
 
Hi geng! Aku plan mcm nak buka cyber cafe. Sbb dekat area rumah aku ni ramai gak ah budak sekolah and student cakap takda tempat like untuk diorang nak cari bahan assignment and all. Maklumlah aku stay dekat area Perak. Kawasan aku ni kampung sikit haha. So aku minat nak buka cyber cafe dkt area sini biar anak anak muda senang nak belajar and cari bahan yg perlu. Masalah dia skrg modal aku tak banyak sgt so plan nak buat loan dulu je. Korang ada suggestion tak loan apa yg aku patut guna?

WanAzrai 30-12-2019 05:47 PM

uish sedihnya takda cyber cafe sana huhu. Aku stay area rembau kampung pun ada wei hahaha. Cari yg kerajaan punya loan lah boleh caya sikit

WanAzrai 30-12-2019 05:49 PM

boleh try survey dulu boss. Skrg ni bank banyak dah pilihan loan yg diorang buat. Kena study gak benda ni sbb bukan benda kecik tau nk buat loan

WanAzrai 31-12-2019 11:37 AM

Quote:

Originally Posted by AsiaMan (Post 17478)
Hi geng! Aku plan mcm nak buka cyber cafe. Sbb dekat area rumah aku ni ramai gak ah budak sekolah and student cakap takda tempat like untuk diorang nak cari bahan assignment and all. Maklumlah aku stay dekat area Perak. Kawasan aku ni kampung sikit haha. So aku minat nak buka cyber cafe dkt area sini biar anak anak muda senang nak belajar and cari bahan yg perlu. Masalah dia skrg modal aku tak banyak sgt so plan nak buat loan dulu je. Korang ada suggestion tak loan apa yg aku patut guna?

Aku ada jumpa loan company ni mmg khas untuk peniaga kecil and sederhana. Dia punya loan pun pantas dalam masa 24 jam dah lulus. Tp tak tahu lah boleh caya ke tak, pape boleh refer link ni https://quickloanmalaysia.com/ms/pin...rniagaan_pks/?

Legentram 03-01-2020 09:51 AM

Satu loan yang aku boleh suggest yayasan ihsan rakyat sbb tgh guna loan ni sekarang...

Legentram 03-01-2020 09:53 AM

Quote:

Originally Posted by WanAzrai (Post 17545)
uish sedihnya takda cyber cafe sana huhu. Aku stay area rembau kampung pun ada wei hahaha. Cari yg kerajaan punya loan lah boleh caya sikit

Mmg kawasan kampung susah nak cari cc tmpt aku belajar dulu pekan pon takde cc... harapkan pergi library je, tu pun kadang2 tutup... susah nak buat keje.

Legentram 03-01-2020 09:56 AM

Quote:

Originally Posted by WanAzrai (Post 17546)
boleh try survey dulu boss. Skrg ni bank banyak dah pilihan loan yg diorang buat. Kena study gak benda ni sbb bukan benda kecik tau nk buat loan

Mmg byk mcm2 loan tapi lepas tak lepas tu lah masalahnya... klu loan yayasan senang skit.

Legentram 03-01-2020 09:57 AM

Quote:

Originally Posted by WanAzrai (Post 17549)
Aku ada jumpa loan company ni mmg khas untuk peniaga kecil and sederhana. Dia punya loan pun pantas dalam masa 24 jam dah lulus. Tp tak tahu lah boleh caya ke tak, pape boleh refer link ni https://quickloanmalaysia.com/ms/pin...rniagaan_pks/?

Byk info takde la kat website dia mcm interest rate semua, hati2. Ni bukan syariah loan ni.

WanAzrai 03-01-2020 11:45 AM

Quote:

Originally Posted by Legentram (Post 17572)
Satu loan yang aku boleh suggest yayasan ihsan rakyat sbb tgh guna loan ni sekarang...

Apa yg special?

WanAzrai 03-01-2020 11:47 AM

Quote:

Originally Posted by Legentram (Post 17573)
Mmg kawasan kampung susah nak cari cc tmpt aku belajar dulu pekan pon takde cc... harapkan pergi library je, tu pun kadang2 tutup... susah nak buat keje.

biasa ah kawasan kampung kot. Maybe ada lah dlm satu dua. Kalau area tu ada universiti or college baru akan ada banyak cyber cafe

WanAzrai 03-01-2020 11:47 AM

Quote:

Originally Posted by Legentram (Post 17574)
Mmg byk mcm2 loan tapi lepas tak lepas tu lah masalahnya... klu loan yayasan senang skit.

Ni mesti ander goverment kan? sbb selalu nama yayasan ni kerajaan punya eh yeke? hahahahaha

WanAzrai 03-01-2020 11:48 AM

Quote:

Originally Posted by Legentram (Post 17575)
Byk info takde la kat website dia mcm interest rate semua, hati2. Ni bukan syariah loan ni.

Apa pula beza syariah dgn yg lain? Selalu saya tgk interest rate rendah saya ambik je

Legentram 03-01-2020 05:02 PM

Quote:

Originally Posted by WanAzrai (Post 17578)
Apa yg special?

Banding ngn loan lain profit rate dia rendah, blacklist pun boleh lepas. mcm aku dulu pinjam RM38,500 sbb nak berniaga burger. Beli van and barang barang semua lah. Dia punya profit rate 7.99% je tau. total aku kena bayar balik termasuk profit RM69,261.50

Legentram 03-01-2020 05:04 PM

Quote:

Originally Posted by WanAzrai (Post 17579)
biasa ah kawasan kampung kot. Maybe ada lah dlm satu dua. Kalau area tu ada universiti or college baru akan ada banyak cyber cafe

Tak jugak area kawasan kadang takde jugak, tu yg mencari sampai pekan tuu, klu kawasan2 camni mmg best la buat cc, mesti ramai yg pergi.

Legentram 03-01-2020 05:05 PM

Quote:

Originally Posted by WanAzrai (Post 17580)
Ni mesti ander goverment kan? sbb selalu nama yayasan ni kerajaan punya eh yeke? hahahahaha

ye, yg ni loan dia utk staff kerajaan n badan berkanun terpilih je.. boleh tgk website dia yir.com.my/


All times are GMT +8. The time now is 10:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.