www.hardwarezone.com.my


www.hardwarezone.com.my (https://forums.hardwarezone.com.my/index.php)
-   Off-Topic Discussion (https://forums.hardwarezone.com.my/forumdisplay.php?f=58)
-   -   rangkaian umobile bermasalah? (https://forums.hardwarezone.com.my/showthread.php?t=10370)

weiyaow 19-12-2019 11:07 AM

rangkaian umobile bermasalah?
 
Kenapa eh? Dah 3 tahun pakai umobile but still line teruk. Dekat bandar pun line slow dkt kawasan kmpg lg lah susah. Sedih betul user umobile bayar tapi susah nak guna internet. Korang rasa kalau nak tukar telco apa eh bagus?

threelipa 24-12-2019 07:33 AM

bape lama da u guna umobile? I guna sebulan pun emo teruk terus tukar lain. Umobile murah tapi tu la... servis teruk memanjang

zandra 24-12-2019 08:20 AM

Quote:

Originally Posted by weiyaow (Post 17388)
Kenapa eh? Dah 3 tahun pakai umobile but still line teruk. Dekat bandar pun line slow dkt kawasan kmpg lg lah susah. Sedih betul user umobile bayar tapi susah nak guna internet. Korang rasa kalau nak tukar telco apa eh bagus?

Umobile x ok. Murah itu betul tp byk susahkan pengguna dgn line tahap tenok. Baik tukar celcom kalau nak guna kat bandar atau kampung. dedua tmpat ada line

Kaka Azra 24-12-2019 09:59 AM

Quote:

Originally Posted by weiyaow (Post 17388)
Kenapa eh? Dah 3 tahun pakai umobile but still line teruk. Dekat bandar pun line slow dkt kawasan kmpg lg lah susah. Sedih betul user umobile bayar tapi susah nak guna internet. Korang rasa kalau nak tukar telco apa eh bagus?

Pernah guna umobile gak huhu mmg banyak tempat takda coverage pun. Skrg sy guna maxis baru cun balik kampung pun lek je update ig story

Kaka Azra 24-12-2019 10:00 AM

Quote:

Originally Posted by threelipa (Post 17441)
bape lama da u guna umobile? I guna sebulan pun emo teruk terus tukar lain. Umobile murah tapi tu la... servis teruk memanjang

Mmg murah bayar rm30 je dah dpt unlimited internet sebulan. Masalahnya nak guna data pun susah line hilang memanjang hahaha

Kaka Azra 24-12-2019 10:00 AM

Quote:

Originally Posted by zandra (Post 17445)
Umobile x ok. Murah itu betul tp byk susahkan pengguna dgn line tahap tenok. Baik tukar celcom kalau nak guna kat bandar atau kampung. dedua tmpat ada line

Celcom apa plan yg best? Aku check harga dia agak mahal jugak en?

jackbean 25-12-2019 09:52 PM

Quote:

Originally Posted by weiyaow (Post 17388)
Kenapa eh? Dah 3 tahun pakai umobile but still line teruk. Dekat bandar pun line slow dkt kawasan kmpg lg lah susah. Sedih betul user umobile bayar tapi susah nak guna internet. Korang rasa kalau nak tukar telco apa eh bagus?

lama giler ko bertahan 3 tahun.. emm taknk try celcom ke? kan line die lagi oke bg aku

jackbean 25-12-2019 09:55 PM

Quote:

Originally Posted by Kaka Azra (Post 17448)
Celcom apa plan yg best? Aku check harga dia agak mahal jugak en?

takde la mahal sgt tapi berbaloi la puas ati. Mcm aku plan basic switch plan gold.. 90 lebih je. tu pun data byk lebih lg au

batkoo88 26-12-2019 10:28 AM

Quote:

Originally Posted by Kaka Azra (Post 17448)
Celcom apa plan yg best? Aku check harga dia agak mahal jugak en?

mahal ker? I think hrga dia berpatutan dgn servis dia bg. Telco ni jarang ada mslh

Kaka Azra 26-12-2019 02:35 PM

Quote:

Originally Posted by jackbean (Post 17470)
lama giler ko bertahan 3 tahun.. emm taknk try celcom ke? kan line die lagi oke bg aku

Mmg ramai member pakai celcom and maxis sbb kebanyakan diorang stay dkt kawasan kampung. So ada coverage dkt sana. Kalau telco lain kureng sikit kalau area mcm tu

Kaka Azra 26-12-2019 02:37 PM

Quote:

Originally Posted by jackbean (Post 17471)
takde la mahal sgt tapi berbaloi la puas ati. Mcm aku plan basic switch plan gold.. 90 lebih je. tu pun data byk lebih lg au

Tk mampu lah kalau RM90 maklumlah saya ni student. Pakai hotlink red je tiap bulan bayar RM45 dpt 8GB internet hehe cukup dah tu utk saya

Kaka Azra 26-12-2019 02:39 PM

Quote:

Originally Posted by batkoo88 (Post 17477)
mahal ker? I think hrga dia berpatutan dgn servis dia bg. Telco ni jarang ada mslh

Semua telco ada masalah tp yg beza tu brp lama dia boleh selesaikan masalah tu. Maklumlah faktor cuaca kannn

threelipa 26-12-2019 02:45 PM

Quote:

Originally Posted by Kaka Azra (Post 17480)
Tk mampu lah kalau RM90 maklumlah saya ni student. Pakai hotlink red je tiap bulan bayar RM45 dpt 8GB internet hehe cukup dah tu utk saya

ooo student.. ala pakai prepaid pun cun ape line dia. mcm celcom ade ultra pass prepaid tu ohsem da.. tp da kata cukup pakai hotlink.. xpe la mcm tu kan

AsiaMan 27-12-2019 08:04 AM

Quote:

Originally Posted by Kaka Azra (Post 17479)
Mmg ramai member pakai celcom and maxis sbb kebanyakan diorang stay dkt kawasan kampung. So ada coverage dkt sana. Kalau telco lain kureng sikit kalau area mcm tu

aku igt aku sorg jer pasan mende ni. kan dedua telco ni memang award open signal

AsiaMan 27-12-2019 08:07 AM

Quote:

Originally Posted by Kaka Azra (Post 17481)
Semua telco ada masalah tp yg beza tu brp lama dia boleh selesaikan masalah tu. Maklumlah faktor cuaca kannn

a'ah bro betul ler tu cakap ko. Org tahu komplen je mslh yg sehari dua. Tapi telco mcm umobile tu mslh 3 tahun mmg patut la komplen


All times are GMT +8. The time now is 08:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.