www.hardwarezone.com.my - View Single Post - Nak jadi gamer
Thread: Nak jadi gamer
View Single Post
Old 15-03-2020, 12:13 AM   #5
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 17
Hello semuanya... Aku ni mmg minat sangat dengan game. Kalau aku duk rumah saja saja confirm 24/7 main game je... Tp masalahnya aku buat live streaming tau dkt FB... And buat masa skrg ni aku main game dkt laptop bodoh je... Kau bayang kan eh??? Elok tgh buat live streaming tetiba laptop mampos yelah laptop aku ni takda lah power mana pun. Habis lari semua viewer aku sbb tetiba je aku end live 😭😭😭 Aku ingat nak buat gaming punya setup dalam bilik.. Kira PC and CPU semua nak beli yg gaming punya... Aku dah buat kira kira kena ada modal dalam 15k nak beli semua brg gaming ni. Fikir nak buat loan je dulu then nanti byr balik pelan pelan. Korang jgn ingat main game tak boleh buat duit okay haa korang ada cadangan tk?
Tak mahal sgt ke bajet 15k tu? Cuba la kurang - kurang kan sikit. Spec computer tu, 15k tu boleh renovate bilik terus jadi tempat gaming tu. Kalau nak jugak mungkin awak boleh buat loan yayasan ihsan rakyat.
montyashley is offline   Reply With Quote