www.hardwarezone.com.my - View Single Post - Nak jadi gamer
Thread: Nak jadi gamer
View Single Post
Old 15-03-2020, 12:23 AM   #6
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 17
Apasal nak modal sampai 15K? Kalau sekadar beli PC gaming tak sampai 6K dah dapat spec Acer Predator siap dengan graphic card Nvidia GTX 1060. Power punya bro...

Main game boleh buat buit, itu saya tau. Tapi kena pro level lah :p
Boleh buat duit kalau stream, content pun kena best la, sllu yang popular main game tu pandai buat lawak, ade yang terjerit - jerit je lebih haha.

bagus ni invest utk gaming... Kau tgk mcm gamer mobile legend nama soloz. duk rumah je main game mampu beli ford mustang. kau ghaseee?
Mmg bagus buat streaming game tapi masalah barang komputer ni dia cepat depreciate barang - barang nye, ye la hali ni beli esok dah keluar model baru. Tapi still boleh jual untk general purpose. Harga murah sikit.
Dah dia kata nak buat setup gaming. so mmg semua brg gaming ah. yg kau sembang tu laptop je 6k. kalau nak beli desktop, cpu, mouse, keyboard boleh kata semua ah brg gaming tak ke boleh cecah puluh ribu?
Yup beza la laptop mcm kurang sesuai utk gaming tapi boleh bawak pergi mana - mana, dia nak buat set PC tu kot, boleh modify sendir, baru ngam nak main game.
montyashley is offline   Reply With Quote