www.hardwarezone.com.my - View Single Post - Nak jadi gamer
Thread: Nak jadi gamer
View Single Post
Old 16-03-2020, 11:21 AM   #11
GhaniBaba
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 11
Dia tu artis mmg banyak duit, tak payah la bandingkan, kita ni rakyat marhein tak de simpanan byk sbb tu la sy cadankan pkai loan yayasan ni. Tapi loan ni pun kena kerja kerajaan or badan berkanun ja laa.
yelah dia dah kaya beli apa pun takdahal. tp tulah mcm saya cakap nak buat gaming setup ni bukan murah. kalau yg bebetul minat brg semua mesti nak cari yg tip top modal confirm puluh ribu. buat loan ok je janji ada income nanti jd gamer byr ah balik

Ye lah, kalau dah stream online takkan nk tercongok je senya kat stu main game syok sendiri mcm mana nak ade viewer. Buat youtube channel pun boleh je kalau pandai.
mcm mcm platform ada skrg ni.. youtube pun boleh.. yg famous skrg ni org buat facebook live main game je. nampak senang en tp kena korban masa and tenaga nak make sure viewer kau tak bosan, tu yg susah

Ye tapi jangan mahal sgt sudah, orang beli barang mahal kita pun beli barang mahal buat apa? Rugi... yg penting boleh guna grafik kad kualiti baik cukup laa.
beli mahal takpe bro janji boleh bawa balik modal + ada untung banyak. kalau mmg nak jd fulltime gamer ofcos nak semua brg padu, baru kau pun seronok en nak main. Sapa je tk excited kalau guna brg yg paling latest and baru
GhaniBaba is offline   Reply With Quote