www.hardwarezone.com.my - View Single Post - Overlap personal loan bank rakyat
View Single Post
Old 26-09-2019, 09:55 AM   #1
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 21
Overlap personal loan bank rakyat

hai.

Saya nak mohon pendapat rakan2 kat board ni mengenai personal loan yg saya buat dgn bank rakyat bbrp tahun lps.

Saye terfikir utk buat early settlement bermula thn dpn. In shaa allah. Mule2 igt nak byr lebih dr byrn bulanan sekarang tp rupe2nye ia x berapa membantu. Sbb lbh untung dpt settle sume sekali terus. Mmg untung tp tak berapa nak berduit utk settle sekaligus.

Maka saye ada dicadangkan utk overlap loan sedia ada. Maka, loan baru nnt, sy boleh pndk kan tempoh pinjaman dan byr lbh tggi ( spt yg saya mahu ) utk settle cpt supaya dpt minimize interest.

Persoalannya, berbaloi ke saye buat loan utk overlap dgn bank rakyat, atau ada cara lain yg lbh menguntungkan. Mungkin ada kperasi yg ada better offer.

Mohon sgt utk dibantu utk sume persoalan saya.

Terima kasih....
montyashley is offline   Reply With Quote