www.hardwarezone.com.my - View Single Post - Overlap personal loan bank rakyat
View Single Post
Old 30-09-2019, 10:04 PM   #3
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 57
hai.

Saya nak mohon pendapat rakan2 kat board ni mengenai personal loan yg saya buat dgn bank rakyat bbrp tahun lps.

Saye terfikir utk buat early settlement bermula thn dpn. In shaa allah. Mule2 igt nak byr lebih dr byrn bulanan sekarang tp rupe2nye ia x berapa membantu. Sbb lbh untung dpt settle sume sekali terus. Mmg untung tp tak berapa nak berduit utk settle sekaligus.

Maka saye ada dicadangkan utk overlap loan sedia ada. Maka, loan baru nnt, sy boleh pndk kan tempoh pinjaman dan byr lbh tggi ( spt yg saya mahu ) utk settle cpt supaya dpt minimize interest.

Persoalannya, berbaloi ke saye buat loan utk overlap dgn bank rakyat, atau ada cara lain yg lbh menguntungkan. Mungkin ada kperasi yg ada better offer.

Mohon sgt utk dibantu utk sume persoalan saya.

Terima kasih....
Kalau Ada duit extra senang je nak settlekan hutang sedia Ada, but sebab tak berduit sangat and masih banyak lagi benda lain nak bayar,I rasa ok je kalau nak buat loan lain untuk settlekan hutang sedia ada.
meenie is offline   Reply With Quote