Ibu nak sangat pergi umrah - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Ibu nak sangat pergi umrah

Reply
 
Thread Tools
Old 20-02-2020, 12:18 PM   #1
milooaiss
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 39
Ibu nak sangat pergi umrah

Assalamualaikum... Saya kesian sgt dkt ibu saya dia selalu cakap pasal nak pergi umrah. Dia ulang ulang dok cakap pasal benda ni... Saya ada check dkt agensi pakej paling murah saya survey dalam 5K++ and nak cari duit tu skrg mmg tk sempat ah. So saya rasa nak buat loan je byr pakej tu so ibu saya happy dia dpt pergi umrah... Saya sanggup buat apa je janji saya dapat bahagiakan ibu saya. Korang tahu mana nak buat loan?
milooaiss is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2020, 03:06 PM   #2
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 22
Assalamualaikum... Saya kesian sgt dkt ibu saya dia selalu cakap pasal nak pergi umrah. Dia ulang ulang dok cakap pasal benda ni... Saya ada check dkt agensi pakej paling murah saya survey dalam 5K++ and nak cari duit tu skrg mmg tk sempat ah. So saya rasa nak buat loan je byr pakej tu so ibu saya happy dia dpt pergi umrah... Saya sanggup buat apa je janji saya dapat bahagiakan ibu saya. Korang tahu mana nak buat loan?
Bagus usaha anak muda ni. Sanggup berhutang nak bg ibu bahagia.. Semoga semua urusan di permudahkan... Patut kau buat simpanan plan awal nak kasi ibu pergi umrah
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2020, 03:08 PM   #3
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 22
saya ada jumpa article ni. Boleh try ah sbb boleh tunaikan umrah dulu then baru bayar balik. Kira dia pinjamkan kita duit specifically utk pergi umrah https://www.bharian.com.my/bisnes/ko...ma-traveltours
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2020, 10:04 PM   #4
wan008
Junior Member
 
wan008's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Assalamualaikum... Saya kesian sgt dkt ibu saya dia selalu cakap pasal nak pergi umrah. Dia ulang ulang dok cakap pasal benda ni... Saya ada check dkt agensi pakej paling murah saya survey dalam 5K++ and nak cari duit tu skrg mmg tk sempat ah. So saya rasa nak buat loan je byr pakej tu so ibu saya happy dia dpt pergi umrah... Saya sanggup buat apa je janji saya dapat bahagiakan ibu saya. Korang tahu mana nak buat loan?
5 ribu tu patut dah ada dalam bank kot, takde simpanan emergency ke? Guna la dulu.
wan008 is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2020, 10:07 PM   #5
wan008
Junior Member
 
wan008's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
saya ada jumpa article ni. Boleh try ah sbb boleh tunaikan umrah dulu then baru bayar balik. Kira dia pinjamkan kita duit specifically utk pergi umrah https://www.bharian.com.my/bisnes/ko...ma-traveltours
Ni ok ke loan dia? tgk kat website byk takde info syarat - syarat pon takde.
wan008 is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2020, 02:28 PM   #6
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 22
5 ribu tu patut dah ada dalam bank kot, takde simpanan emergency ke? Guna la dulu.
sbb takda lah dia nak buat loan adoi kalau ada boleh lah pakai duit tu je. Ekonomi skrg ni berat nanang sikit hahah nak kumpul duit pun susah
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2020, 02:30 PM   #7
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 22
Ni ok ke loan dia? tgk kat website byk takde info syarat - syarat pon takde.
dia tak bagitahu pula syarat syarat. Boleh g office atau contact dia lah tanya pasal syarat syarat nak ambil pakej ni http://www.kurmatravel.com/kurmatravelv2/lokasi/
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2020, 09:59 AM   #8
seha44
Junior Member
 
seha44's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 23
Assalamualaikum... Saya kesian sgt dkt ibu saya dia selalu cakap pasal nak pergi umrah. Dia ulang ulang dok cakap pasal benda ni... Saya ada check dkt agensi pakej paling murah saya survey dalam 5K++ and nak cari duit tu skrg mmg tk sempat ah. So saya rasa nak buat loan je byr pakej tu so ibu saya happy dia dpt pergi umrah... Saya sanggup buat apa je janji saya dapat bahagiakan ibu saya. Korang tahu mana nak buat loan?
Awak boleh buat loan yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. Kat sana cepat, senang sikit nak dapat, tapi loan utk org kerajaan n badan berkanun je la.
seha44 is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2020, 10:01 AM   #9
seha44
Junior Member
 
seha44's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 23
dia tak bagitahu pula syarat syarat. Boleh g office atau contact dia lah tanya pasal syarat syarat nak ambil pakej ni http://www.kurmatravel.com/kurmatravelv2/lokasi/
Pernah dgr pasal loan ni, tapi agak susah nak contact diorg. Call pun susah nak angkat. Patut taruk syarat siap - siap kat website.

Last edited by seha44; 25-02-2020 at 03:13 PM..
seha44 is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2020, 12:35 PM   #10
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 22
Awak boleh buat loan yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. Kat sana cepat, senang sikit nak dapat, tapi loan utk org kerajaan n badan berkanun je la.
Kalau hantar wakil je boleh? contoh mcm saya nak buat loan tp guna nama pakcik saya sbb dia kerja goverment sector?
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2020, 12:37 PM   #11
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 22
Pernah dgr pasal loan ni, tapi agak susah nak contact diorg. Call pun susah nak angkat. Paut taruk syarat siap - siap kat website.
Oh yeke saya tak pernah try lagi. Jumpa article ni pun time tgh scroll dkt twitter. So saya send jelah dkt forum ni huhu maybe diorang punya cara marketing lemah kot sbbtu details yg penting pun tk reti nak letak hahahha
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2020, 01:34 PM   #12
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 15
Awak boleh buat loan yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. Kat sana cepat, senang sikit nak dapat, tapi loan utk org kerajaan n badan berkanun je la.
Paling cepat brp lama boleh dpt? Kalau nak buat loan rumah pun dia kasi cepat ke?
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2020, 01:35 PM   #13
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 15
dia tak bagitahu pula syarat syarat. Boleh g office atau contact dia lah tanya pasal syarat syarat nak ambil pakej ni http://www.kurmatravel.com/kurmatravelv2/lokasi/
Apani info tak clear haha kalau syarat syarat pun takda susah org nk caya
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2020, 03:15 PM   #14
seha44
Junior Member
 
seha44's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 23
Kalau hantar wakil je boleh? contoh mcm saya nak buat loan tp guna nama pakcik saya sbb dia kerja goverment sector?
Boleh mintak dia buat loan tu je la, kalau dia setuju nak buat loan untuk awk takde masalah yg penting syarat - syarat dia lepas.
seha44 is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2020, 03:19 PM   #15
seha44
Junior Member
 
seha44's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 23
Oh yeke saya tak pernah try lagi. Jumpa article ni pun time tgh scroll dkt twitter. So saya send jelah dkt forum ni huhu maybe diorang punya cara marketing lemah kot sbbtu details yg penting pun tk reti nak letak hahahha
Ye sbb mmg pernah nak tanya pasal loan umrah tu mcm mana. tapi call tak angkat. Call tempat lain ok je, last - last dapat tau pasal loan yayasan perlis ni.
seha44 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump