Overlap personal loan bank rakyat - Page 2 - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Overlap personal loan bank rakyat

Reply
 
Thread Tools
Old 03-10-2019, 10:56 PM   #16
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 69
target bape thn?
kan bank negara dh kuarkan syarat baru, max loan hnye 10thn je.
mampu ke u?
10tahun kejap je tu. And if another loan dah settle, so boleh lah fokus pada loan yang Ada.
zandra is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2019, 10:58 PM   #17
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 69
ikut syariah ke tak?
This one is the first personal loan yang I tau dia based on shariah compliant and they have akad sebagai persetujuan.so u need to agree or reject masa dia baca akad. It simple isn't?
zandra is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2019, 11:00 PM   #18
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 69
kalau overpay mcm mana ya?
Sekarang kan semua pakai auto debit kan?so if Ada overpay dari amount yg sepatutnya you can call customer services and tell them about it so they will return it back or else they will use it if u have outstanding.
zandra is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2019, 09:14 PM   #19
romawi
Junior Member
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
yir ni mcm mna ya?
pinjaman berlesen tak silap tapi tak tahu la trusted ke tak sebab pernah masuk surat khabar
romawi is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2019, 09:15 PM   #20
romawi
Junior Member
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
Sekarang kan semua pakai auto debit kan?so if Ada overpay dari amount yg sepatutnya you can call customer services and tell them about it so they will return it back or else they will use it if u have outstanding.
klo tak perasan pastu bnyk kali overpay ?
romawi is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2019, 09:17 PM   #21
romawi
Junior Member
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
This one is the first personal loan yang I tau dia based on shariah compliant and they have akad sebagai persetujuan.so u need to agree or reject masa dia baca akad. It simple isn't?
you pernah buat loan dgn dorang ke?
romawi is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2019, 09:18 PM   #22
romawi
Junior Member
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
sbb tu skrg ni ramai yg buat side income sbb nk bayar loan
skrg ekonomi susah tau kena bnyk buat side income
romawi is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 10:27 AM   #23
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 69
ikut syariah ke tak?
Of course yir shariah compliant sebab tu I suggest kan apply under this company
zandra is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 10:28 AM   #24
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 69
skrg ekonomi susah tau kena bnyk buat side income
Betul tu, even I pun buat side income jugak. Sebab nak harapkan gaji tetap tu mcm kurang je
zandra is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 10:30 AM   #25
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 69
you pernah buat loan dgn dorang ke?
Pernah. I buat housing loan. Senang deal dgn diorg and proses pun tak rumit mcm kita apply Kat bank or others loan

Last edited by zandra; 08-10-2019 at 03:33 PM..
zandra is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 10:31 AM   #26
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 69
klo tak perasan pastu bnyk kali overpay ?
Takkan la u Tak perasan kalau dah banyak kali overpay?mesti Ada masuk bank statement kan?then just call the customer service pastu bagitau je yang bank deduct lebih and ask back your money. They will give back to you
zandra is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 10:33 AM   #27
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 69
pinjaman berlesen tak silap tapi tak tahu la trusted ke tak sebab pernah masuk surat khabar
Yir ni trusted and shariah compliant so Kita x perlu takut nak apply under yir and they provide not only loan, Ada jugak housing loan, education and macam2 la
zandra is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 10:37 AM   #28
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
i pun rasa okey tapi kena tahu jugak loan yg nk apply tu interest tinggi ke tak
Under yir profit rate starting from 6.5% to 9.99% p.a and beza banding other loan like rhb easy or aeon
meenie is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 10:39 AM   #29
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
ha ah kena tahu ikut syariah ke tak nanti klau conventional tak pasal2 hutang makin banyak
Yir shariah compliant and akan Ada akad masa nak buat confirmation so u kena agree kalau nak proceed.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 10:40 AM   #30
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
susah jugak ni. buat la apa2 yg menguntungkan
Based on me la kan, better la buat je. So boleh settle hutang yang awal and just bayar yang baru n je
meenie is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump