nak beliiii ke tidak? - Page 4 - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

nak beliiii ke tidak?

Reply
 
Thread Tools
Old 28-04-2019, 05:27 PM   #46
linda12
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 8
Kawan saya juga beritahu dengan saya produk Shell HX8 yang jual dekat Shell Official kedai agar mahal dan laman web sekarang juga dapatkan harga murah betul.
linda12 is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2019, 02:01 PM   #47
freshie
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 7
Kawan saya juga beritahu dengan saya produk Shell HX8 yang jual dekat Shell Official kedai agar mahal dan laman web sekarang juga dapatkan harga murah betul.
pada aku takdelah mahal sebab setimpal dengan quality HX8 tu . and advantage banyak.
freshie is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2019, 02:03 PM   #48
freshie
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 7
Produk Shell HX8 minyak enjin tu sekarang pasar raya pun boleh dapatkan dan harganya agar murah berbanding dengan biasa belikan dekat minyak stesen.
dah nama pun pasar raya.. mesti die import dari luar negara punya.. mesti kereta malaysia xleh pakai. sebab berbeza.. better beli dekat official store Shell je.. dijamin ori & sesuai untuk kereta2 dkt malaysia ni.
freshie is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2019, 02:06 PM   #49
freshie
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 7
Setuju tu...Masa promosi tu, saya pernah beli minyak enjin Hi-Rev dgn harga yg murah dan berkualiti tinggi...Mmg berbaloilah beli kat pasar raya.
pasar raya usually counterfeit product tau.. bahan2 dlm minyak engine tu bkn bleh caya sgt . i da terkene chuoolss sebab tu i tahu
freshie is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2019, 02:16 PM   #50
amarra
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 9
Minyak enjin Caltex Havoline agak famous...byk kwn sy yg pki ia juga...Harga ia x mahal pun...u pun try pki...
sebab harga murah kau nak beli? quality nye kau tak fikir ke bro? meh aku share pulak pasal HX8 ni, 30% faster flow for easier starting and quicker warm-up okayyy
amarra is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2019, 02:19 PM   #51
amarra
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 9
ya betul...sblm beli, u blh check minyak enjin tu sama ada kod QR...Kalau ada kod QR, ingat imbas kod QR yang tertera tu utk check keputusan ketulenan minyak enjin slps beli...
ye btl . QR code is important, to consider its original or counterfeit product. & most important is buy from the official store.
amarra is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2019, 02:21 PM   #52
amarra
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 9
Kedai laman web sekarang dah ada jual banyak barang tu dan minyak enjin kereta pun boleh dapatkan dan harganya lebih murah boleh cubakan cara ni memang lebih pantas.
memang pantas cara cmtu, tapi condition brg you yg you order tu nanti 10/10 or 8/10? sebab usually brg online ni packaging kemek lah apa lah . then tak ori.
amarra is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2019, 06:11 PM   #53
xuba88pi
Junior Member
 
xuba88pi's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 1
Smile

last week i decide nak bli minyak engine untuk kereta i dekat kedai workshop laa.. tapi bilaa i baca this article....... hmmm

cuba korang baca....
https://www.hmetro.com.my/utama/2018.../jahanam-enjin
Alahai Bang/Akak, sorrylah ini Section Computers kan ?
Ingatkan nak beli laptop/PC ke, very misleading.
Kenapa tak post kat Off-Topic Discussion di bawah.

https://forums.hardwarezone.com.my/f...splay.php?f=58
__________________
percuma88
xuba88pi is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump