Simkad digi for umrah - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Simkad digi for umrah

Reply
 
Thread Tools
Old 02-01-2020, 03:44 PM   #1
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 58
Simkad digi for umrah

Hello semua, nak tanya pendapat semua. Saya inshaAllah bulan 5 aku tunaikan umrah. So saya ada nampak dkt fb digi ada simkad untuk umrah. Tapi okay ke dia punya line dkt sana? Sbb kalau dekat malaysia pun digi teruk gak. Ada ke telco lain yg dkt malaysia buat simkad for umrah?
meenie is online now   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 10:09 AM   #2
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 74
what? srs ah kau percaya simkad digi? Kawan aku pakai digi dkt malaysia pun line teruk apalagi kalau dkt arab? haha mmg aku tak caya ah
zandra is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 10:10 AM   #3
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 74
tp aku syorkan jgn lah beli simkad dkt sana. Cekik darah woi 😭 rasanya simkad yg dkt malaysia ni ada je buat pakej utk luar negara
zandra is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 02:48 PM   #4
DaniAsyraf
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 15
Hello semua, nak tanya pendapat semua. Saya inshaAllah bulan 5 aku tunaikan umrah. So saya ada nampak dkt fb digi ada simkad untuk umrah. Tapi okay ke dia punya line dkt sana? Sbb kalau dekat malaysia pun digi teruk gak. Ada ke telco lain yg dkt malaysia buat simkad for umrah?
Digi ada pakej ni dapat 5GB internet kalau tk silap
DaniAsyraf is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 02:49 PM   #5
DaniAsyraf
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 15
what? srs ah kau percaya simkad digi? Kawan aku pakai digi dkt malaysia pun line teruk apalagi kalau dkt arab? haha mmg aku tak caya ah
Kalau nak confirm laju pakai saja simcard arab
DaniAsyraf is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 02:49 PM   #6
DaniAsyraf
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 15
tp aku syorkan jgn lah beli simkad dkt sana. Cekik darah woi 😭 rasanya simkad yg dkt malaysia ni ada je buat pakej utk luar negara
Sama je rasanya kalau buat internet roaming dia cas lg mahal
DaniAsyraf is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 04:04 PM   #7
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 44
Digi ada pakej ni dapat 5GB internet kalau tk silap
Aku sebelum ni pakai digi dkt malaysia pun slow. Kalau dkt arab lg ah tak boleh percaya hahaha
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 04:05 PM   #8
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 44
Kalau nak confirm laju pakai saja simcard arab
Simcard sana mahal tau. Harga paling murah 85riyal convert duit malaysia jadi RM108. Tak ke gila nak pakai 2 minggu tapi bayar sampai seratus lebih
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 04:06 PM   #9
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 44
Sama je rasanya kalau buat internet roaming dia cas lg mahal
Sbb tu kena guna simcard celcom xpax umrah punya plan. Bayar rm68 je dpt 3GB internet and 30 minutes calls. Janji boleh contact family dkt malaysia dah cukup
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2020, 11:13 AM   #10
DaniAsyraf
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 15
Aku sebelum ni pakai digi dkt malaysia pun slow. Kalau dkt arab lg ah tak boleh percaya hahaha
Kalau dkt sana dia akan guna line arab kalau tak silap. So okay je rasanya
DaniAsyraf is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2020, 11:15 AM   #11
DaniAsyraf
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 15
Simcard sana mahal tau. Harga paling murah 85riyal convert duit malaysia jadi RM108. Tak ke gila nak pakai 2 minggu tapi bayar sampai seratus lebih
tk sanggup ceni bayar beratus utk dpt internet je hahaha dh lah nak pakai kejap saja
DaniAsyraf is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2020, 11:17 AM   #12
DaniAsyraf
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 15
Sbb tu kena guna simcard celcom xpax umrah punya plan. Bayar rm68 je dpt 3GB internet and 30 minutes calls. Janji boleh contact family dkt malaysia dah cukup
Kalau pakai pakej mcm ni okay sbb dia fixed price. Kalau pakai internet roaming sakit sikit sbb dia cas ikut brp banyak kita guna. Mungkin boleh jd banyak and boleh jd sikit. Ikut our daily usage
DaniAsyraf is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2020, 01:49 PM   #13
mikkesho
Junior Member
 
mikkesho's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 37
tk sanggup ceni bayar beratus utk dpt internet je hahaha dh lah nak pakai kejap saja
sebab tu aku pakai celcom xpax for umrah tu, bayar rm68 je siap dapat buy 1 free 1
mikkesho is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2020, 01:51 PM   #14
mikkesho
Junior Member
 
mikkesho's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 37
Kalau dkt sana dia akan guna line arab kalau tak silap. So okay je rasanya

digi mahal sikit rasanya sebab dapat 5gb, kalau celcom 3gb cukup la untuk 2 weeks
mikkesho is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2020, 01:52 PM   #15
mikkesho
Junior Member
 
mikkesho's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 37
Sbb tu kena guna simcard celcom xpax umrah punya plan. Bayar rm68 je dpt 3GB internet and 30 minutes calls. Janji boleh contact family dkt malaysia dah cukup
plus, dapat 30 free sms kan. banyak betul dia bagi free

Last edited by mikkesho; 08-01-2020 at 11:00 AM..
mikkesho is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump