settlekan hutang - Page 2 - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

settlekan hutang

Reply
 
Thread Tools
Old 10-02-2020, 12:38 AM   #16
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 58
Kawan aku kahwin pun buat loan. Dia patut nak buat majlis 20k jeee. Lepastu family perempuan tu nak buat majlis grand total 50k pehhh terpaksa member aku tu buat loan
50k tu ok apa, dia dapat loan tu kira gaji dia cukup la nak buat loan. Klu bayar tak tangguh mesti settle.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2020, 12:40 AM   #17
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 58
mai mana company ni? hahaha awat hang cadang yg ni? hahaha
Sbb pakai loan ni sekarang. Loan dia ni syariah compliant. Profit rate pun ok gak 6.5% - 9.99%.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2020, 12:42 AM   #18
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 58
Yelah tu kannn kena paham agreement betul betul kalau tak duit kena kelentong je dkt company tu huhu
Orang kalau dah tgk duit mmg tak pandang agreement. Nasib time akad tu diorang terangkan balik. Hihi.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2020, 10:26 AM   #19
Mamat Tempe
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 9
50k tu ok apa, dia dapat loan tu kira gaji dia cukup la nak buat loan. Klu bayar tak tangguh mesti settle.
Tp hutang ni senanya sgt beban haha saya pernah bayar bil phone tiap bulan RM120 tu pun dah sakit kenkadang ada bulan tu tak byr full hahaha
Mamat Tempe is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2020, 10:29 AM   #20
IffaNadiah
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 6
Sbb pakai loan ni sekarang. Loan dia ni syariah compliant. Profit rate pun ok gak 6.5% - 9.99%.
Tak tahu pula ada loan yg patuh syariah??? so halal ah ambil loan yg ni 😜
IffaNadiah is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2020, 10:32 AM   #21
IffaNadiah
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 6
Orang kalau dah tgk duit mmg tak pandang agreement. Nasib time akad tu diorang terangkan balik. Hihi.
Ye do mcm saya beli kereta lepastu bila ada certain additional payment ha tetiba tak faham pula hahaha maklumlah time ambil kereta excited sgt org tu explain pun saya mls nak dgr ahahaha
IffaNadiah is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2020, 03:33 PM   #22
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 58
Tp hutang ni senanya sgt beban haha saya pernah bayar bil phone tiap bulan RM120 tu pun dah sakit kenkadang ada bulan tu tak byr full hahaha
Kita buat loan ikut keperluan kita je. Lagipun klu tak mampu byr byk, panjang kan tempoh pinjam tuu, contoh klu pinjam 9k tak mampu byr dalam 1 tahun, bayar dalam tempoh 3 tahun. Bua - bulan dari bayar 800 lebih jadi lebih kurang 300 je.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2020, 03:34 PM   #23
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 58
Tak tahu pula ada loan yg patuh syariah??? so halal ah ambil loan yg ni ��
ye, dia ada syariah compliant loan ada conventional loan, tapi better amik syarah loan sbb fixed profit rate, so dah tahu byr bulan bulan berapa.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2020, 03:38 PM   #24
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 58
Ye do mcm saya beli kereta lepastu bila ada certain additional payment ha tetiba tak faham pula hahaha maklumlah time ambil kereta excited sgt org tu explain pun saya mls nak dgr ahahaha
Kan, mmg selalu mcm tu, lepas tu peminjam ada yg salahkan company mcm-mcm padahal diorg dah agree. DLm agreement tu je yg kita kna bayar. Servis yg takde dalam tu mmg kena byr lain.
meenie is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump