ada sesiapa sini pernah beli lori? - Page 2 - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

ada sesiapa sini pernah beli lori?

Reply
 
Thread Tools
Old 23-07-2020, 02:41 PM   #16
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 22
tp nak start business tu yg susah. lain lah kau mmg dh ada lori. kalau tkde pape nak beli lori pun dh sakit hahah
beli lori second ok dah. cari condition yg tiptop
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2020, 02:41 PM   #17
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 22
kalau kau nak start business lepastu nak kena guna modal byk buat jelah loan.. apa susah? nanti bulan bulan byr ah balik slow slow. mcm saya pun sebelum ni bukak cafe pinjam loan dulu. saya buat loan dkt Yayasan Dewan Perniagaan Malayu Perlis Berhad. requirement dia rendah sikit kalau nak compare dengan company lain or bank. ni website dia https://yyp.com.my/
apa yg rendah? ada interest rate gak sama je. maleh ahhh
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2020, 04:50 PM   #18
vicobing
Junior Member
 
vicobing's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 57
beli lori second ok dah. cari condition yg tiptop
kalau ada duit better angkat lori baru terus. beli yg second sama je kos nak service lagi yelah lori dah lama en. ala nak beli lori tu pinjam loan then byr slow slow tiap bulan. dpt untung berniaga byr guna duit tu je.
vicobing is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2020, 05:00 PM   #19
vicobing
Junior Member
 
vicobing's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 57
apa yg rendah? ada interest rate gak sama je. maleh ahhh
mmg semua company ada interest rate dia aiyooo. cuma pepandai lah cari mana yg paling rendah. setakat ni yg saya jumpa paling rendah dkt yayasan ler. rate dia 6.5% - 9.99% je. company ni syariah compliant so mmg boleh percaya and selamat la
vicobing is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump