rangkaian umobile bermasalah? - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

rangkaian umobile bermasalah?

Reply
 
Thread Tools
Old 19-12-2019, 11:07 AM   #1
weiyaow
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 4
rangkaian umobile bermasalah?

Kenapa eh? Dah 3 tahun pakai umobile but still line teruk. Dekat bandar pun line slow dkt kawasan kmpg lg lah susah. Sedih betul user umobile bayar tapi susah nak guna internet. Korang rasa kalau nak tukar telco apa eh bagus?
weiyaow is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2019, 07:33 AM   #2
threelipa
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 10
bape lama da u guna umobile? I guna sebulan pun emo teruk terus tukar lain. Umobile murah tapi tu la... servis teruk memanjang
threelipa is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2019, 08:20 AM   #3
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 70
Kenapa eh? Dah 3 tahun pakai umobile but still line teruk. Dekat bandar pun line slow dkt kawasan kmpg lg lah susah. Sedih betul user umobile bayar tapi susah nak guna internet. Korang rasa kalau nak tukar telco apa eh bagus?
Umobile x ok. Murah itu betul tp byk susahkan pengguna dgn line tahap tenok. Baik tukar celcom kalau nak guna kat bandar atau kampung. dedua tmpat ada line
zandra is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2019, 09:59 AM   #4
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 19
Kenapa eh? Dah 3 tahun pakai umobile but still line teruk. Dekat bandar pun line slow dkt kawasan kmpg lg lah susah. Sedih betul user umobile bayar tapi susah nak guna internet. Korang rasa kalau nak tukar telco apa eh bagus?
Pernah guna umobile gak huhu mmg banyak tempat takda coverage pun. Skrg sy guna maxis baru cun balik kampung pun lek je update ig story
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2019, 10:00 AM   #5
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 19
bape lama da u guna umobile? I guna sebulan pun emo teruk terus tukar lain. Umobile murah tapi tu la... servis teruk memanjang
Mmg murah bayar rm30 je dah dpt unlimited internet sebulan. Masalahnya nak guna data pun susah line hilang memanjang hahaha
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2019, 10:00 AM   #6
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 19
Umobile x ok. Murah itu betul tp byk susahkan pengguna dgn line tahap tenok. Baik tukar celcom kalau nak guna kat bandar atau kampung. dedua tmpat ada line
Celcom apa plan yg best? Aku check harga dia agak mahal jugak en?
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2019, 09:52 PM   #7
jackbean
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 12
Kenapa eh? Dah 3 tahun pakai umobile but still line teruk. Dekat bandar pun line slow dkt kawasan kmpg lg lah susah. Sedih betul user umobile bayar tapi susah nak guna internet. Korang rasa kalau nak tukar telco apa eh bagus?
lama giler ko bertahan 3 tahun.. emm taknk try celcom ke? kan line die lagi oke bg aku
jackbean is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2019, 09:55 PM   #8
jackbean
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 12
Celcom apa plan yg best? Aku check harga dia agak mahal jugak en?
takde la mahal sgt tapi berbaloi la puas ati. Mcm aku plan basic switch plan gold.. 90 lebih je. tu pun data byk lebih lg au
jackbean is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2019, 10:28 AM   #9
batkoo88
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 34
Celcom apa plan yg best? Aku check harga dia agak mahal jugak en?
mahal ker? I think hrga dia berpatutan dgn servis dia bg. Telco ni jarang ada mslh
batkoo88 is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2019, 02:35 PM   #10
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 19
lama giler ko bertahan 3 tahun.. emm taknk try celcom ke? kan line die lagi oke bg aku
Mmg ramai member pakai celcom and maxis sbb kebanyakan diorang stay dkt kawasan kampung. So ada coverage dkt sana. Kalau telco lain kureng sikit kalau area mcm tu
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2019, 02:37 PM   #11
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 19
takde la mahal sgt tapi berbaloi la puas ati. Mcm aku plan basic switch plan gold.. 90 lebih je. tu pun data byk lebih lg au
Tk mampu lah kalau RM90 maklumlah saya ni student. Pakai hotlink red je tiap bulan bayar RM45 dpt 8GB internet hehe cukup dah tu utk saya
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2019, 02:39 PM   #12
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 19
mahal ker? I think hrga dia berpatutan dgn servis dia bg. Telco ni jarang ada mslh
Semua telco ada masalah tp yg beza tu brp lama dia boleh selesaikan masalah tu. Maklumlah faktor cuaca kannn
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2019, 02:45 PM   #13
threelipa
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 10
Tk mampu lah kalau RM90 maklumlah saya ni student. Pakai hotlink red je tiap bulan bayar RM45 dpt 8GB internet hehe cukup dah tu utk saya
ooo student.. ala pakai prepaid pun cun ape line dia. mcm celcom ade ultra pass prepaid tu ohsem da.. tp da kata cukup pakai hotlink.. xpe la mcm tu kan
threelipa is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2019, 08:04 AM   #14
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 51
Mmg ramai member pakai celcom and maxis sbb kebanyakan diorang stay dkt kawasan kampung. So ada coverage dkt sana. Kalau telco lain kureng sikit kalau area mcm tu
aku igt aku sorg jer pasan mende ni. kan dedua telco ni memang award open signal
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2019, 08:07 AM   #15
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 51
Semua telco ada masalah tp yg beza tu brp lama dia boleh selesaikan masalah tu. Maklumlah faktor cuaca kannn
a'ah bro betul ler tu cakap ko. Org tahu komplen je mslh yg sehari dua. Tapi telco mcm umobile tu mslh 3 tahun mmg patut la komplen

Last edited by AsiaMan; 30-12-2019 at 12:42 PM..
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump