apa nak buat kalau business loss - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

apa nak buat kalau business loss

Reply
 
Thread Tools
Old 09-01-2020, 10:14 AM   #1
BootNephewInlove
Junior Member
 
BootNephewInlove's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 52
apa nak buat kalau business loss

Pls tolong saya �� saya hampir nak loss my business. saya ada buka kedai jual brg makeup dkt the curve. Tp sale agak kurang so dah 3 bulan saya tak bayar sewa hmm. Ada cadangan tak mcm mana nak bantu business saya ni???

Last edited by BootNephewInlove; 21-01-2020 at 05:31 PM..
BootNephewInlove is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2020, 10:06 PM   #2
azam575
Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 436
Hi semua... Pls tolong saya 😭 saya hampir nak loss my business. saya ada buka kedai jual brg makeup dkt the curve. Tp sale agak kurang so dah 3 bulan saya tak bayar sewa hmm. Ada cadangan tak mcm mana nak bantu business saya ni???
tuan boleh cuba berdagang forex pula. mulakan dengan akaun demo, bila sudah mahir masuk pertandingan akaun demo, dan kemudian jika sudah mahir boleh cuba lakukan buka akaun dan deposit. atau mohon bonus tanpa deposit. boleh cuba dengan broker instaforex, jika berminat
azam575 is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2020, 11:53 AM   #3
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 12
Hi semua... Pls tolong saya 😭 saya hampir nak loss my business. saya ada buka kedai jual brg makeup dkt the curve. Tp sale agak kurang so dah 3 bulan saya tak bayar sewa hmm. Ada cadangan tak mcm mana nak bantu business saya ni???
the curve sales mmg kurang sikit. Better one utama org ramai shopping sana
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2020, 11:53 AM   #4
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 12
tuan boleh cuba berdagang forex pula. mulakan dengan akaun demo, bila sudah mahir masuk pertandingan akaun demo, dan kemudian jika sudah mahir boleh cuba lakukan buka akaun dan deposit. atau mohon bonus tanpa deposit. boleh cuba dengan broker instaforex, jika berminat
alamak kena main investment pula haha tak reti hoi main benda ni
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2020, 11:54 AM   #5
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 12
kalau sayang business tu and nak stay juga boleh try buat loan ah nak cover business losses
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2020, 09:52 AM   #6
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
Hi semua... Pls tolong saya 😭 saya hampir nak loss my business. saya ada buka kedai jual brg makeup dkt the curve. Tp sale agak kurang so dah 3 bulan saya tak bayar sewa hmm. Ada cadangan tak mcm mana nak bantu business saya ni???
Buat loan drpd yayasan ihsan rakyat, bayar bulan - bulan. Sya pernah dlm situasi yg sama. Tapi sekarang bisnes dah stabil.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2020, 09:53 AM   #7
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
tuan boleh cuba berdagang forex pula. mulakan dengan akaun demo, bila sudah mahir masuk pertandingan akaun demo, dan kemudian jika sudah mahir boleh cuba lakukan buka akaun dan deposit. atau mohon bonus tanpa deposit. boleh cuba dengan broker instaforex, jika berminat
Berdagang forex ni kena byk ilmu. Mungkin salah satu jalan tapi amik masa kan.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2020, 09:55 AM   #8
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
kalau sayang business tu and nak stay juga boleh try buat loan ah nak cover business losses
Yang penting tak bankrup je la, boleh kurnagkan kos bisnes dan pelan - pelan naik balik.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2020, 02:44 PM   #9
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 12
Buat loan drpd yayasan ihsan rakyat, bayar bulan - bulan. Sya pernah dlm situasi yg sama. Tapi sekarang bisnes dah stabil.
yezza boleh juga begini. Nak naik kan balik business kita mmg kena ada modal. InshaAllah kalau business dah naik boleh slow slow bayar hutang
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2020, 02:46 PM   #10
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 12
Berdagang forex ni kena byk ilmu. Mungkin salah satu jalan tapi amik masa kan.
bab investment ni leceh sikit. kena banyak belajar ilmu baru senang nak buat duit. Kalau tkde pape mmg susah nak join benda ni.
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2020, 02:47 PM   #11
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 12
Yang penting tak bankrup je la, boleh kurnagkan kos bisnes dan pelan - pelan naik balik.
Kalau dah bankrupt boleh buat loan ke nak tebus balik business tu?
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2020, 11:01 AM   #12
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
yezza boleh juga begini. Nak naik kan balik business kita mmg kena ada modal. InshaAllah kalau business dah naik boleh slow slow bayar hutang
Ye memang amik cara ni, pinjam kat yayasan ihsan 115k, profit rate dapat 7.99% total repayment 207k. Nak bandingkan dgn aku buat kat public bank, dgn profile aku dapat 9% interest rate total repayment 219k, kat situ dah save 12k.

Last edited by meenie; 21-01-2020 at 05:50 PM..
meenie is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2020, 11:02 AM   #13
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
bab investment ni leceh sikit. kena banyak belajar ilmu baru senang nak buat duit. Kalau tkde pape mmg susah nak join benda ni.
Boleh jadikan side income forex, lepas dah pro baru boleh beralih sepenuhnya. Takut risiko tinggi.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2020, 11:04 AM   #14
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
Kalau dah bankrupt boleh buat loan ke nak tebus balik business tu?
Klu dah bankrupt tak boleh amik dari yayasan. Blacklist tu boleh laa. Tapi ada credit scoring dia.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2020, 03:58 PM   #15
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 12
Ye memang amik cara ni, pinjam kat yayasan ihsan 115k, profit rate dapat 7.99% senang bayar bulan - bulan.
banyaknya buat loan bayar apa tu?
AminAli is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump