ada sesiapa sini pernah beli lori? - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

ada sesiapa sini pernah beli lori?

Reply
 
Thread Tools
Old 16-07-2020, 10:48 AM   #1
SnoopyBroadcast
Junior Member
 
SnoopyBroadcast's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 16
ada sesiapa sini pernah beli lori?

wazzup semua! ada sesapa sini yg tahu and pernah beli lori? sbb saya ingat nak buat business foodtruck.. nak tanya lepas dah beli lori mesti kena renovate lori tu en? ha di mana nak renovate ye? and brp total kos ni semua?
SnoopyBroadcast is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2020, 02:39 PM   #2
vicobing
Junior Member
 
vicobing's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 57
wazzup semua! ada sesapa sini yg tahu and pernah beli lori? sbb saya ingat nak buat business foodtruck.. nak tanya lepas dah beli lori mesti kena renovate lori tu en? ha di mana nak renovate ye? and brp total kos ni semua?
renovate tu sesapa yg ada kemahiran boleh buat... Sbb kita boleh custom sendiri je. cuma kalau ada duit boleh ah buat cun cun. sbb brg byk nak kena beli
vicobing is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2020, 10:25 AM   #3
Baby Sayang
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 36
wazzup semua! ada sesapa sini yg tahu and pernah beli lori? sbb saya ingat nak buat business foodtruck.. nak tanya lepas dah beli lori mesti kena renovate lori tu en? ha di mana nak renovate ye? and brp total kos ni semua?
sama jelah mcm beli kereta. tkde beza pun. tp kena ada lesen GDL ah nak bawa lori
Baby Sayang is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2020, 10:26 AM   #4
Baby Sayang
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 36
renovate tu sesapa yg ada kemahiran boleh buat... Sbb kita boleh custom sendiri je. cuma kalau ada duit boleh ah buat cun cun. sbb brg byk nak kena beli
nak cantek kena g tempat yg boleh custom lori jd foodtruck ah.. dkt fb byk je sy tgk org buat service ni
Baby Sayang is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2020, 12:22 PM   #5
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 74
renovate tu sesapa yg ada kemahiran boleh buat... Sbb kita boleh custom sendiri je. cuma kalau ada duit boleh ah buat cun cun. sbb brg byk nak kena beli
zaman skrg ni semua benda boleh buat asalkan ko ada duit je hahaha ada duit semua benda confirm jalan
zandra is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2020, 12:22 PM   #6
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 74
sama jelah mcm beli kereta. tkde beza pun. tp kena ada lesen GDL ah nak bawa lori
mestilah kena ada lesen adoi hahaha takkan bawa lori tkde lesen kang langgar kete org satu hal pulak 🤣
zandra is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2020, 12:24 PM   #7
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 74
nak cantek kena g tempat yg boleh custom lori jd foodtruck ah.. dkt fb byk je sy tgk org buat service ni
mmg ada pun. cuma kena pandai compare harga lah mana yg kasi service and harga boek... kawan saya ada buat business foodtruck ni dia kata kos dalam 40K ah. tu pun dia angkat lori secondhand then custom kasi lawa. dia buat loan ah 40 K tu. tp dia cakap dengan aku dia pinjam loan from company pinjaman berlesen. sbb dia ada try apply loan dekat bank tak lepas hahaha sedih wei... sbb member aku ni kena blacklist ada tunggakan byrn kereta tahun lepas

Last edited by zandra; 28-07-2020 at 12:50 PM..
zandra is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2020, 10:03 AM   #8
Baby Sayang
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 36
mestilah kena ada lesen adoi hahaha takkan bawa lori tkde lesen kang langgar kete org satu hal pulak 🤣
taklah kan skrg byk kes. sian tgk org tk bersalah kena langgar sbb pemandu yg tak aware and tak bertanggungjawab
Baby Sayang is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2020, 10:11 AM   #9
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 22
zaman skrg ni semua benda boleh buat asalkan ko ada duit je hahaha ada duit semua benda confirm jalan
mcm dkt radio aku dgr.. tak handsome tkpe janji kaya HAHAHA
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2020, 12:21 PM   #10
vicobing
Junior Member
 
vicobing's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 57
taklah kan skrg byk kes. sian tgk org tk bersalah kena langgar sbb pemandu yg tak aware and tak bertanggungjawab
tahu takpe ramai yg ambil lesen terbang kot haha dah lah lori besar wei kalau tak ambil lesen bebetul mmg bahaya.
vicobing is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2020, 12:22 PM   #11
vicobing
Junior Member
 
vicobing's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 57
mcm dkt radio aku dgr.. tak handsome tkpe janji kaya HAHAHA
jangan risau. kau ada duit byk confirm boleh jd handsome hahaha mcm brother ni baguslah nak buka business foodtruck hope business maju and jd kaya hehe
vicobing is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2020, 11:10 AM   #12
Baby Sayang
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 36
tahu takpe ramai yg ambil lesen terbang kot haha dah lah lori besar wei kalau tak ambil lesen bebetul mmg bahaya.
lesen lori pun ada lesen terbang ke? bahaya bebenor.. kalau kereta tu takyah cakap kawan saya ramai je lesen terbang. byr 3K settle
Baby Sayang is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2020, 11:11 AM   #13
Baby Sayang
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 36
jangan risau. kau ada duit byk confirm boleh jd handsome hahaha mcm brother ni baguslah nak buka business foodtruck hope business maju and jd kaya hehe
tp nak start business tu yg susah. lain lah kau mmg dh ada lori. kalau tkde pape nak beli lori pun dh sakit hahah
Baby Sayang is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2020, 12:30 PM   #14
vicobing
Junior Member
 
vicobing's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 57
lesen lori pun ada lesen terbang ke? bahaya bebenor.. kalau kereta tu takyah cakap kawan saya ramai je lesen terbang. byr 3K settle
ada je saya rasa.. mcm yg saya ckp lah zaman skrg ni ada duit semua benda jalan. kalau tkde duit tu yg masalah sikit hahaha
vicobing is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2020, 12:32 PM   #15
vicobing
Junior Member
 
vicobing's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 57
tp nak start business tu yg susah. lain lah kau mmg dh ada lori. kalau tkde pape nak beli lori pun dh sakit hahah
kalau kau nak start business lepastu nak kena guna modal byk buat jelah loan.. apa susah? nanti bulan bulan byr ah balik slow slow. mcm saya pun sebelum ni bukak cafe pinjam loan dulu. saya buat loan dkt Yayasan Dewan Perniagaan Malayu Perlis Berhad. requirement dia rendah sikit kalau nak compare dengan company lain or bank. ni website dia https://yyp.com.my/
vicobing is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump