Buat loan utk buka business - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Buat loan utk buka business

Reply
 
Thread Tools
Old 26-12-2019, 11:38 AM   #1
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 62
Buat loan utk buka business

Hi geng! Aku plan mcm nak buka cyber cafe. Sbb dekat area rumah aku ni ramai gak ah budak sekolah and student cakap takda tempat like untuk diorang nak cari bahan assignment and all. Maklumlah aku stay dekat area Perak. Kawasan aku ni kampung sikit haha. So aku minat nak buka cyber cafe dkt area sini biar anak anak muda senang nak belajar and cari bahan yg perlu. Masalah dia skrg modal aku tak banyak sgt so plan nak buat loan dulu je. Korang ada suggestion tak loan apa yg aku patut guna?
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2019, 05:47 PM   #2
WanAzrai
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 16
uish sedihnya takda cyber cafe sana huhu. Aku stay area rembau kampung pun ada wei hahaha. Cari yg kerajaan punya loan lah boleh caya sikit
WanAzrai is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2019, 05:49 PM   #3
WanAzrai
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 16
boleh try survey dulu boss. Skrg ni bank banyak dah pilihan loan yg diorang buat. Kena study gak benda ni sbb bukan benda kecik tau nk buat loan
WanAzrai is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2019, 11:37 AM   #4
WanAzrai
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 16
Hi geng! Aku plan mcm nak buka cyber cafe. Sbb dekat area rumah aku ni ramai gak ah budak sekolah and student cakap takda tempat like untuk diorang nak cari bahan assignment and all. Maklumlah aku stay dekat area Perak. Kawasan aku ni kampung sikit haha. So aku minat nak buka cyber cafe dkt area sini biar anak anak muda senang nak belajar and cari bahan yg perlu. Masalah dia skrg modal aku tak banyak sgt so plan nak buat loan dulu je. Korang ada suggestion tak loan apa yg aku patut guna?
Aku ada jumpa loan company ni mmg khas untuk peniaga kecil and sederhana. Dia punya loan pun pantas dalam masa 24 jam dah lulus. Tp tak tahu lah boleh caya ke tak, pape boleh refer link ni https://quickloanmalaysia.com/ms/pin...rniagaan_pks/?
WanAzrai is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 09:51 AM   #5
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 46
Satu loan yang aku boleh suggest yayasan ihsan rakyat sbb tgh guna loan ni sekarang...
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 09:53 AM   #6
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 46
uish sedihnya takda cyber cafe sana huhu. Aku stay area rembau kampung pun ada wei hahaha. Cari yg kerajaan punya loan lah boleh caya sikit
Mmg kawasan kampung susah nak cari cc tmpt aku belajar dulu pekan pon takde cc... harapkan pergi library je, tu pun kadang2 tutup... susah nak buat keje.
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 09:56 AM   #7
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 46
boleh try survey dulu boss. Skrg ni bank banyak dah pilihan loan yg diorang buat. Kena study gak benda ni sbb bukan benda kecik tau nk buat loan
Mmg byk mcm2 loan tapi lepas tak lepas tu lah masalahnya... klu loan yayasan senang skit.
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 09:57 AM   #8
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 46
Aku ada jumpa loan company ni mmg khas untuk peniaga kecil and sederhana. Dia punya loan pun pantas dalam masa 24 jam dah lulus. Tp tak tahu lah boleh caya ke tak, pape boleh refer link ni https://quickloanmalaysia.com/ms/pin...rniagaan_pks/?
Byk info takde la kat website dia mcm interest rate semua, hati2. Ni bukan syariah loan ni.
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 11:45 AM   #9
WanAzrai
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 16
Satu loan yang aku boleh suggest yayasan ihsan rakyat sbb tgh guna loan ni sekarang...
Apa yg special?
WanAzrai is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 11:47 AM   #10
WanAzrai
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 16
Mmg kawasan kampung susah nak cari cc tmpt aku belajar dulu pekan pon takde cc... harapkan pergi library je, tu pun kadang2 tutup... susah nak buat keje.
biasa ah kawasan kampung kot. Maybe ada lah dlm satu dua. Kalau area tu ada universiti or college baru akan ada banyak cyber cafe
WanAzrai is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 11:47 AM   #11
WanAzrai
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 16
Mmg byk mcm2 loan tapi lepas tak lepas tu lah masalahnya... klu loan yayasan senang skit.
Ni mesti ander goverment kan? sbb selalu nama yayasan ni kerajaan punya eh yeke? hahahahaha
WanAzrai is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 11:48 AM   #12
WanAzrai
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 16
Byk info takde la kat website dia mcm interest rate semua, hati2. Ni bukan syariah loan ni.
Apa pula beza syariah dgn yg lain? Selalu saya tgk interest rate rendah saya ambik je
WanAzrai is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 05:02 PM   #13
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 46
Apa yg special?
Banding ngn loan lain profit rate dia rendah, blacklist pun boleh lepas. mcm aku dulu pinjam RM38,500 sbb nak berniaga burger. Beli van and barang barang semua lah. Dia punya profit rate 7.99% je tau. total aku kena bayar balik termasuk profit RM69,261.50

Last edited by Legentram; 06-01-2020 at 02:57 PM..
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 05:04 PM   #14
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 46
biasa ah kawasan kampung kot. Maybe ada lah dlm satu dua. Kalau area tu ada universiti or college baru akan ada banyak cyber cafe
Tak jugak area kawasan kadang takde jugak, tu yg mencari sampai pekan tuu, klu kawasan2 camni mmg best la buat cc, mesti ramai yg pergi.
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 05:05 PM   #15
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 46
Ni mesti ander goverment kan? sbb selalu nama yayasan ni kerajaan punya eh yeke? hahahahaha
ye, yg ni loan dia utk staff kerajaan n badan berkanun terpilih je.. boleh tgk website dia yir.com.my/
Legentram is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump