Celcom plan paling murah? - Page 2 - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Celcom plan paling murah?

Reply
 
Thread Tools
Old 18-10-2019, 10:27 AM   #16
NemesisKong
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 14
Murah jugak xp lite ni. Dua2 pass dpt free 3gb video walla pulak tu.
Video Walla hanya dpt tengok Youtube saje ke ataupun Netflix pun boleh?
NemesisKong is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2019, 10:36 AM   #17
MaryJane
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 13
Aku dengar birthday rewards xp lite yg cun. Banyak gb jugak free on birthday. Plan ni flexible sebab boleh pair je mana2 pass bila kita nak bnyk gb.
Apa reward yg diberi pd hari jadi?
MaryJane is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2019, 10:37 AM   #18
MaryJane
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 13
tapi duit tambah juga. digi pun sama harga, selepas tambah duit dgn celcom pelan
Mana sama... digi lebih mahal berbanding dgn celcom, lebih laig mrk x ada unlimited call punya benefit..
MaryJane is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2019, 05:39 PM   #19
fatimah1234
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 12
Umobile pun ada. Tapi line bagus tak i tak tau.
fatimah1234 is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2019, 05:40 PM   #20
fatimah1234
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 12
Boleh ambil kedua2 pass sekali ke x? Aku pengguna data yg byk hahaha
pasti boleh la haha. tambah duit ambil pass besar boleh
fatimah1234 is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2019, 05:43 PM   #21
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 53
betul. m yg rm10 L yg rm30 saje. tambah apa-apa yg anda suka.
Kalau korang ada wifi dkt rumah ha sesuai lah pakai postpaid ni. Sbb sebulan RM28 saja huhu dpt 1GB internet and unlimited calls to all networks tau hehe lepastu mcm ada time tu korang nak tambah data tak cukup boleh tambah RM10 dpt additional 7GB quota so total kena bayar baru RM38 ha murah wei
zandra is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 10:24 AM   #22
IcyBaby
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 23
pasti boleh la haha. tambah duit ambil pass besar boleh
Kalau aku rasanya tambah M pass sudah cukup, aku sentiasa hadkan diri sendiri hanya tengok video guna wifi, mobile data hanya utk tujuan kerja atau FB saje hehe.
IcyBaby is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 10:25 AM   #23
IcyBaby
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 23
Kalau korang ada wifi dkt rumah ha sesuai lah pakai postpaid ni. Sbb sebulan RM28 saja huhu dpt 1GB internet and unlimited calls to all networks tau hehe lepastu mcm ada time tu korang nak tambah data tak cukup boleh tambah RM10 dpt additional 7GB quota so total kena bayar baru RM38 ha murah wei
bagus utk golongan tua yg x guna internet byk, unlimited call tu mrk sudah boleh berbual2 utk tempoh yg panjang.
IcyBaby is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 10:29 AM   #24
NemesisKong
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 14
pasti boleh la haha. tambah duit ambil pass besar boleh
Hmm jadi tambah RM40 sebulan aku dpt 7 + 14 GB = 21 GB data, rasanya ok je.
NemesisKong is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 10:36 AM   #25
NemesisKong
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 14
bagus utk golongan tua yg x guna internet byk, unlimited call tu mrk sudah boleh berbual2 utk tempoh yg panjang.
Tapi golongan tua skrg sudah agak advance, masing2 ada pakai FB...
NemesisKong is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 11:33 AM   #26
Loga a/l Muthu
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 10
Red face

i rassa pelan ni harga ok saje. Kalau yg tambah duit ke M atau L pass

Alah tambah duit sikit je yg pass M RM10 je. L laa RM30 sbb dpt bnyk gb pastudpt free unlimited internet lepas 6 bulan.
Loga a/l Muthu is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 11:38 AM   #27
Fin167
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 8
Cool

Apa reward yg diberi pd hari jadi?
Free 100gb utk birthday rewards. Bnyk giler 100gb xtahu sempat ke tak nak habiskan ni tpi okay laa dprd telco lain ada je still yg bgi unlimited calls.
Fin167 is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 11:43 AM   #28
Ameena
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 7
Umobile pun ada. Tapi line bagus tak i tak tau.
Umobile mmg xleh lawan celcom punya line coverage sbb line celcom laju laju siap 4g kt bndr or pedalaman. Celcom yg xp lite ni pun bnyk bgi freebies. 3gb free video walla tu kalau pair pass M/L.
Ameena is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 11:46 AM   #29
Yunani
Junior Member
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 10
Mana sama... digi lebih mahal berbanding dgn celcom, lebih laig mrk x ada unlimited call punya benefit..
Betul tu. celcom xp lite pair pass L ni siap ada free unlimited internet setiap hari tpi sejam je laa. Kalau x cukup kena tambah ultra hour pass laa jwbnya.

Yunani is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 03:21 PM   #30
Lee Jia
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 3
Post

Video Walla hanya dpt tengok Youtube saje ke ataupun Netflix pun boleh?
Aku ada refer kt celcom website. Video walla ni include Netflix, Iflix, Youtube, Dailymotion, Astro Go, Tonton, Mox Digital, Hero Talkies, Metro TV dan Dimsum.
Lee Jia is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump