Korang suka prepaid ke postpaid? - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Korang suka prepaid ke postpaid?

Reply
 
Thread Tools
Old 10-10-2019, 12:58 PM   #1
vicobing
Junior Member
 
vicobing's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 39
Korang suka prepaid ke postpaid?

hye smua, korang lebih suka yg pelan prepaid atau postpaid ke? klu bg aku, mmg pilih lah prepaid, sbb x mahal sgt dan x kan over quota gak kan? ade apa pe prepaid internet plan blh cadang x? nk sign satu gak.. klu ade yg kira ikut hari atau minggu lg best lah..
vicobing is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2019, 09:52 PM   #2
MR_Ken
Junior Member
 
MR_Ken's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 30
hye smua, korang lebih suka yg pelan prepaid atau postpaid ke? klu bg aku, mmg pilih lah prepaid, sbb x mahal sgt dan x kan over quota gak kan? ade apa pe prepaid internet plan blh cadang x? nk sign satu gak.. klu ade yg kira ikut hari atau minggu lg best lah..
saya tak kisah postpaid ke prepaid, janji sesuai dan network dia strong di kawasan saya. Macam sekarang xpax ultra pass adalah pelan yang saya paling suka, boleh guna rm 1 untuk dapat unlimited internet
MR_Ken is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2019, 10:49 PM   #3
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 42
hye smua, korang lebih suka yg pelan prepaid atau postpaid ke? klu bg aku, mmg pilih lah prepaid, sbb x mahal sgt dan x kan over quota gak kan? ade apa pe prepaid internet plan blh cadang x? nk sign satu gak.. klu ade yg kira ikut hari atau minggu lg best lah..
postpaid senang apa takyah fikir fikir nak topup... bayar je setiap bulan
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2019, 10:52 PM   #4
fruiss
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 28
hye smua, korang lebih suka yg pelan prepaid atau postpaid ke? klu bg aku, mmg pilih lah prepaid, sbb x mahal sgt dan x kan over quota gak kan? ade apa pe prepaid internet plan blh cadang x? nk sign satu gak.. klu ade yg kira ikut hari atau minggu lg best lah..
X berbaloilah kalau beli yg satu satu hari atau mingguan punya, lebih baik beli bulanan
fruiss is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2019, 10:53 PM   #5
fruiss
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 28
saya tak kisah postpaid ke prepaid, janji sesuai dan network dia strong di kawasan saya. Macam sekarang xpax ultra pass adalah pelan yang saya paling suka, boleh guna rm 1 untuk dapat unlimited internet
Itu plan kira mahal, 1 ringgit baru unlimited 1 jam, 1 hari kena beli berepa ringgit
fruiss is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2019, 03:19 PM   #6
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 42
Itu plan kira mahal, 1 ringgit baru unlimited 1 jam, 1 hari kena beli berepa ringgit
kadang kadang kita bukan 24 jam nak guna data. so ok la if kita beli bila perlu je
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2019, 03:21 PM   #7
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 42
X berbaloilah kalau beli yg satu satu hari atau mingguan punya, lebih baik beli bulanan
tak semua mampu bayar sekaligus semua.. tu pasal celcom buat pelan prepaid murah untuk 3 hari, 7 hari, 30 hari macam ultra pass tu
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2019, 08:22 PM   #8
fruiss
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 28
kadang kadang kita bukan 24 jam nak guna data. so ok la if kita beli bila perlu je
Tapi kita kan x ade terus guna Internet 1 jam kan, kadang2 nak guna 30min jer
fruiss is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2019, 08:24 PM   #9
fruiss
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 28
tak semua mampu bayar sekaligus semua.. tu pasal celcom buat pelan prepaid murah untuk 3 hari, 7 hari, 30 hari macam ultra pass tu
Hanya perlu saja aq akan beli plan mingguan, kalau x perlu mmg akan beli bulanan punya plan
fruiss is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2019, 10:58 AM   #10
MR_Ken
Junior Member
 
MR_Ken's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 30
Itu plan kira mahal, 1 ringgit baru unlimited 1 jam, 1 hari kena beli berepa ringgit
ini kena ikut cara guna internet, biasa saya guna lepas waktu kerja sahaja, kalau nak tengok video baru top up, biasa pakai basic data dia lah. Kalau kamu kuat pakai, boleh je cari pakej yang sesuai untuk kamu.
MR_Ken is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2019, 11:08 PM   #11
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 42
Hanya perlu saja aq akan beli plan mingguan, kalau x perlu mmg akan beli bulanan punya plan
yela kita pun bukan selalu nak guna internet banyak banyak. tapi sekarang nak guna banyak pun takde hal sebab murah je seringgit
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2019, 10:48 PM   #12
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 42
Tapi kita kan x ade terus guna Internet 1 jam kan, kadang2 nak guna 30min jer
jarang la main internet tepat tepat macam kita nak. mesti akan berjam jam jugak
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2019, 10:49 PM   #13
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 42
yela kita pun bukan selalu nak guna internet banyak banyak. tapi sekarang nak guna banyak pun takde hal sebab murah je seringgit
kalau aku memang beringgit ringgit aku beli. dapat tengok movie berjam jam
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2019, 11:20 PM   #14
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 42
ini kena ikut cara guna internet, biasa saya guna lepas waktu kerja sahaja, kalau nak tengok video baru top up, biasa pakai basic data dia lah. Kalau kamu kuat pakai, boleh je cari pakej yang sesuai untuk kamu.
pakai unlimited data lah sesuai untuk high internet user
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 11:01 AM   #15
MR_Ken
Junior Member
 
MR_Ken's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 30
pakai unlimited data lah sesuai untuk high internet user
macam saya biasa pakai internet lepas waktu kerja, redeem 1 jam free unlimited internet dia. Lepas kalau rasa nak tambah lagi, bayar je rm 2 untuk 3 jam lagi, senang je nak control kegunaan internet.
MR_Ken is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump