Beli minyak enjin kereta dekat Shopee - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Beli minyak enjin kereta dekat Shopee

Reply
 
Thread Tools
Old 31-10-2019, 04:38 PM   #1
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 53
Beli minyak enjin kereta dekat Shopee

Hi korang! Nak tanya sikit haritu saya nampak dekat shoppee ada jual minyak enjin kereta. Saya dah compare harga dengan dekat stesyen minyak ha dekat shoppee murah lagi. Okay tak kalau saya beli dkt shoppee sbb skrg ni tgh ragu ragu...
zandra is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2019, 08:01 PM   #2
vicobing
Junior Member
 
vicobing's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 39
banyak review sy tgk cakap harga je murah tapi dpt barang klon hahaha
vicobing is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2019, 08:02 PM   #3
vicobing
Junior Member
 
vicobing's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 39
Better beli je dkt petrol station or official store lagi senang tak yah fikir
vicobing is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2019, 12:43 PM   #4
milooaiss
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 22
Dekat shoppe banyak fake sbb ada org review dekat youtbe dia dapat minyak yg fake. Biasa lah harga murah en
milooaiss is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2019, 12:44 PM   #5
milooaiss
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 22
Better beli je dkt petrol station or official store lagi senang tak yah fikir
Betul tu boss saya sokong! Workshop skrg ni pun takleh caya bersepah gak jual minyak tiruan. Diorang kadang tak tahu gak supplier kasi minyak tiruan
milooaiss is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 12:13 PM   #6
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 24
Dekat shoppe banyak fake sbb ada org review dekat youtbe dia dapat minyak yg fake. Biasa lah harga murah en
Saya pernah try beli dekat shoppee tapi minyak enjin tu rasa mcm ada pasir hmm takut wei nak pakai
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 12:14 PM   #7
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 24
Betul tu boss saya sokong! Workshop skrg ni pun takleh caya bersepah gak jual minyak tiruan. Diorang kadang tak tahu gak supplier kasi minyak tiruan
Oh kalau pasal ni haritu tgk surat khabar geng buat minyak enjin tiruan ni dah kena tangkap haaa padan muka siapa suruh kencing org lagi
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 05:10 PM   #8
Za ima
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 2
Saya pernah try beli dekat shoppee tapi minyak enjin tu rasa mcm ada pasir hmm takut wei nak pakai
Made in china kot tu hahaha tgk lah review comments dulu sebelum beli
Za ima is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 05:11 PM   #9
Za ima
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 2
Betul tu boss saya sokong! Workshop skrg ni pun takleh caya bersepah gak jual minyak tiruan. Diorang kadang tak tahu gak supplier kasi minyak tiruan
Tutup jelah workshop tu kalau minyak enjin pun tak tahu haha saya g bengkel dekat shah alam area seksyen 7 mmg dah biasa g situ alhamdulillah service semua terbaik
Za ima is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 08:26 PM   #10
Baby Sayang
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 7
Saya pernah try beli dekat shoppee tapi minyak enjin tu rasa mcm ada pasir hmm takut wei nak pakai
Lepastu buat review tak? patut seller mcm tu kena report satu kali supaya orang lain tak kena nasib yg sama. berbuat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat
Baby Sayang is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 08:28 PM   #11
Baby Sayang
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 7
Tutup jelah workshop tu kalau minyak enjin pun tak tahu haha saya g bengkel dekat shah alam area seksyen 7 mmg dah biasa g situ alhamdulillah service semua terbaik
apa nama kedai boskuu, share la skit. orang lain nk tahu juga. Mana tahu minyak hitam yg aku nak ada jual kt situ murah hehehe
Baby Sayang is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 08:30 PM   #12
Baby Sayang
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 7
Betul tu boss saya sokong! Workshop skrg ni pun takleh caya bersepah gak jual minyak tiruan. Diorang kadang tak tahu gak supplier kasi minyak tiruan
supplier tu sendiri pon kadang tak tahu minyak yg diorang supply tu bukan authentic... so not entirely their fault jugaa...

Dekat shoppe banyak fake sbb ada org review dekat youtbe dia dapat minyak yg fake. Biasa lah harga murah en
thank gad for people yg dkt youtube yg buat review tu. Walaupun view diorang tak berapa banyak tp content tu yg pnting hehehe
Baby Sayang is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2019, 12:23 PM   #13
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 42
Lepastu buat review tak? patut seller mcm tu kena report satu kali supaya orang lain tak kena nasib yg sama. berbuat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat
ala takyah beli dekat online sbb kita bukan boleh check depan mata. Kang barang sampai rumah dapat yg fake kan dah membazir duit dekat situ. Better beli je dekat official store
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2019, 12:25 PM   #14
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 42
supplier tu sendiri pon kadang tak tahu minyak yg diorang supply tu bukan authentic... so not entirely their fault jugaa...



thank gad for people yg dkt youtube yg buat review tu. Walaupun view diorang tak berapa banyak tp content tu yg pnting hehehe
baguslah supaya org lain pun tak kena tipu juga. Beli dekat workshop pun kadang kena tipu juga do hati hati lah nak beli brg skrg ni
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2019, 08:35 PM   #15
Baby Sayang
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 7
baguslah supaya org lain pun tak kena tipu juga. Beli dekat workshop pun kadang kena tipu juga do hati hati lah nak beli brg skrg ni
hmmmm tu yang tak sedap tu. Diorang pon tahu untung je lgpon kan. last2 yg kena customer jugak hm..

ala takyah beli dekat online sbb kita bukan boleh check depan mata. Kang barang sampai rumah dapat yg fake kan dah membazir duit dekat situ. Better beli je dekat official store
takleh cakap begitu... sbb barang yg jual online tak semestinya tak bagus.... termasuk la minyak engine
Baby Sayang is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump