Ibu nak sangat pergi umrah - Page 2 - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Ibu nak sangat pergi umrah

Reply
 
Thread Tools
Old 25-02-2020, 03:23 PM   #16
seha44
Junior Member
 
seha44's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 20
Paling cepat brp lama boleh dpt? Kalau nak buat loan rumah pun dia kasi cepat ke?
2 hari dah boleh lepas tapi dokumen kena cukup semua. Profit rate yg dia tawarkan pun ok jugak dlm 6.5% - 9.99% je bergantung pada peminjam punya financial profile.
seha44 is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2020, 03:25 PM   #17
seha44
Junior Member
 
seha44's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 20
Apani info tak clear haha kalau syarat syarat pun takda susah org nk caya
Percaya boleh la sbb dah masuk surat khabar, tapi yg nak pinjam susah sbb tak de info, contact tak dpt. Aku contact yayasan perlis cepat je diorg jawab. Tgk website diorg pun lengkap https://yyp.com.my/
seha44 is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2020, 04:25 PM   #18
vicobing
Junior Member
 
vicobing's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 50
Percaya boleh la sbb dah masuk surat khabar, tapi yg nak pinjam susah sbb tak de info, contact tak dpt. Aku contact yayasan perlis cepat je diorg jawab. Tgk website diorg pun lengkap https://yyp.com.my/
Saya pun pernah pinjam dkt company ni... Buat loan utk study... Saya buat loan RM4500 je utk beli laptop baru maklum lah saya student graphic design so laptop kena power... Pinjam loan ni sbb profit rate dia rendah gila kot saya kena 6.5% je huhu
vicobing is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2020, 04:48 PM   #19
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 19
2 hari dah boleh lepas tapi dokumen kena cukup semua. Profit rate yg dia tawarkan pun ok jugak dlm 6.5% - 9.99% je bergantung pada peminjam punya financial profile.
Tak faham pasal profit rate ni.. knp 6.5 sampai 9.99? apa sebab rate jadi rendah and jadi tinggi?
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2020, 04:49 PM   #20
Kaka Azra
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 19
Percaya boleh la sbb dah masuk surat khabar, tapi yg nak pinjam susah sbb tak de info, contact tak dpt. Aku contact yayasan perlis cepat je diorg jawab. Tgk website diorg pun lengkap https://yyp.com.my/
Alamak contact tk dpt ke hahha scam kot 😂😂😂
Kaka Azra is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2020, 04:51 PM   #21
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 12
Saya pun pernah pinjam dkt company ni... Buat loan utk study... Saya buat loan RM4500 je utk beli laptop baru maklum lah saya student graphic design so laptop kena power... Pinjam loan ni sbb profit rate dia rendah gila kot saya kena 6.5% je huhu
Mesti beli laptop gaming tu yg pinjam smpai 4k hahha saya punya laptop asus ROG pun harga 3999
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2020, 10:23 PM   #22
seha44
Junior Member
 
seha44's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 20
Tak faham pasal profit rate ni.. knp 6.5 sampai 9.99? apa sebab rate jadi rendah and jadi tinggi?
Profit rate ni dia akan kira ikut kita punya financial profle and credit scoring, tak silap mcm dia amik kira history bayaran hutang jugak. Klu kita riikotinggi, tggi sikit dia bagi profit rate. Tapi member - member yg pakai dapat biasa - biasa je takdelah tggi pun.
seha44 is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2020, 10:25 PM   #23
seha44
Junior Member
 
seha44's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 20
Alamak contact tk dpt ke hahha scam kot 😂😂😂
Elakkan la drpd kena scam, klu yayasan ihsan ni bole percaya sebab takde pernah orang cerita scam ke apa ke. Pakai loan diorg pun tak de problem.
seha44 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump