Kulit kepala oily - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Kulit kepala oily

Reply
 
Thread Tools
Old 20-11-2020, 10:08 AM   #1
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 31
Kulit kepala oily

Hey guys, i nak tanya lah. I ada problem bila i buat daily hair routine pun kulit kepala i cepat sgt rasa berminyak.
Ada sapa boleh bagi nasihat?
montyashley is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2020, 07:24 PM   #2
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 82
mungkin kamu kena try produk lain yg mcm blh kawal minyak brand mcm-mcm dulu, tgk apa yg sesuai utk u
zandra is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2020, 07:26 PM   #3
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 82
dlm keluarga kamu, kamu sy kulit bersifat minyak kah byk ahli keluarga yg same masalah dgn you?
zandra is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2020, 07:29 PM   #4
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 61
har, adakah ni bermaksud genetik ada berkaitan ngan kulit berminyak? adakah teori macam ni? hairan je
meenie is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2020, 11:06 PM   #5
cik.uda
Junior Member
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 7
Hey guys, i nak tanya lah. I ada problem bila i buat daily hair routine pun kulit kepala i cepat sgt rasa berminyak.
Ada sapa boleh bagi nasihat?
maybe cara penjagaan rambut u tu ada yang salah. sama ada masa mencuci atau produk yang u guna tu tak sesuai. apa current product yang u guna?
cik.uda is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2020, 11:15 PM   #6
matakaki
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 19
har, adakah ni bermaksud genetik ada berkaitan ngan kulit berminyak? adakah teori macam ni? hairan je
yes rambut berminyak pun ada kaitan dengan genetik.
matakaki is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 07:30 PM   #7
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 61
kadangkala betul, kadang tak. walaupun ada kaitan, tp blh dibaikpulih ngan produk yg guna, kena pilih betul lah
meenie is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 07:34 PM   #8
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 82
yes rambut berminyak pun ada kaitan dengan genetik.
huh...kalau mcm ni, ada apa apa cara utk mengurangkan keminyakan tu, susah rambut senang je minyak
zandra is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 10:26 PM   #9
cik.uda
Junior Member
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 7
kadangkala betul, kadang tak. walaupun ada kaitan, tp blh dibaikpulih ngan produk yg guna, kena pilih betul lah
yesss betul. susah nak cari product yang betul2 sesuai dengan kulit kepala ni kadang
cik.uda is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 10:29 PM   #10
matakaki
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 19
huh...kalau mcm ni, ada apa apa cara utk mengurangkan keminyakan tu, susah rambut senang je minyak
ada banyak cara but terutama sekali mesti kena rawat kulit kepala. and pemakanan pun kena jaga tau. and depends if u pakai tudung atau freehair penjagaan pun lain lain
matakaki is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump