Hutang credit card - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Hutang credit card

Reply
 
Thread Tools
Old 02-11-2020, 05:21 PM   #1
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 61
Hutang credit card

Sape sape tau nak settle hutang credit card tak? Aku ade bayar sikit sikit tapi interest credit card tinggi laa even bayar tiap bulan pon. Mcm lama lagi nak abis byr camni.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2020, 07:56 PM   #2
channy89
Junior Member
 
channy89's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 18
Alamak, susah laa. Nak buat loan utk benda lain mesti susah. CCRIS semua kantoi.
channy89 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2020, 07:57 PM   #3
Hannybunny
Junior Member
 
Hannybunny's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
Bank takde bagi tangguh ke, restructure balik ke mcm mana? Diorang punya pegawai mesti tau nak tolong.
Hannybunny is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2020, 10:32 PM   #4
armansaleh30
Junior Member
 
armansaleh30's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 7
Tak boleh mintak tolong akpk ke kalau kes macam ni?
armansaleh30 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2020, 10:33 PM   #5
wan008
Junior Member
 
wan008's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Terpaksa lah selesai pelan - pelan, nak wat camne lagi?
Patut tak payah buat kedit kad tuu. Mmg akan susah.
wan008 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 12:21 AM   #6
channy89
Junior Member
 
channy89's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 18
Tak boleh mintak tolong akpk ke kalau kes macam ni?
AKPK tak buat lah kalau kes kecik kecik macam ni, tak caya boleh tgk website diorg, tolong kes bangkrap je.
channy89 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 12:22 AM   #7
channy89
Junior Member
 
channy89's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 18
Terpaksa lah selesai pelan - pelan, nak wat camne lagi?
Patut tak payah buat kedit kad tuu. Mmg akan susah.
Mula - mula mmg best pakai sbb nak bayar bende mahal swipe je tak yah pikir byk. Tapi mak ai interest 15% tuu, mana nak cari.
channy89 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 12:33 AM   #8
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 31
Senang buat loan Yayasan perdagangan melayu perlis berhad lepas tu bayar terus semua loan kredit kad tu. Pastu bayar bulan - bulan kat YYP.
montyashley is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 12:34 AM   #9
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 31
Terpaksa lah selesai pelan - pelan, nak wat camne lagi?
Patut tak payah buat kedit kad tuu. Mmg akan susah.
Sllu yang buat camni ni, orang muda yg acah - acah nak ikut member pun ade, sekali terpalit kena hutang credit card. Kesian muda - muda dah susah.
montyashley is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 10:59 AM   #10
boxofspinels17
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
Senang buat loan Yayasan perdagangan melayu perlis berhad lepas tu bayar terus semua loan kredit kad tu. Pastu bayar bulan - bulan kat YYP.
Boleh ke nak buat loan lain pulak sedangkan loan lain tak settle lagi?
boxofspinels17 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 11:01 AM   #11
seha44
Junior Member
 
seha44's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 23
Even hutang ptptn pun kalau u tak bayar bulan - bulan kira interest tinggi jugak. Ni lagi kredit kad.
seha44 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 11:04 AM   #12
Hannybunny
Junior Member
 
Hannybunny's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
Senang buat loan Yayasan perdagangan melayu perlis berhad lepas tu bayar terus semua loan kredit kad tu. Pastu bayar bulan - bulan kat YYP.
Ni mcm loan koperasi je? Bukan interest tinggi ke kalau koperasi?
Hannybunny is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 12:43 PM   #13
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 31
Boleh ke nak buat loan lain pulak sedangkan loan lain tak settle lagi?
Boleh sbb loan dia boleh buat utk settle kan hutang - hutang yang lain, kalau tgk dkt website dia pun ada kata consolidate all facilities https://yyp.com.my/about-us/
Even hutang ptptn pun kalau u tak bayar bulan - bulan kira interest tinggi jugak. Ni lagi kredit kad.
Mana - mana loan pun akan bertambah dari jumlah semasa. So kalau tak bayar dari awal mmg rugi.
Ni mcm loan koperasi je? Bukan interest tinggi ke kalau koperasi?
Ni loan syarikat. Dia syariah loan, so profit rate dia starting 6.99%. Lagi rendah daripada kebanyakan loan.
montyashley is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump