apa nak buat kalau business loss - Page 2 - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

apa nak buat kalau business loss

Reply
 
Thread Tools
Old 17-01-2020, 03:59 PM   #16
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 12
Boleh jadikan side income forex, lepas dah pro baru boleh beralih sepenuhnya. Takut risiko tinggi.
tulah mana yg tak reti nak main sgt lepastu melabur sampai bankrupt hahahaha. Tp bukan forex ada yg scam ke?
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2020, 04:01 PM   #17
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 12
Klu dah bankrupt tak boleh amik dari yayasan. Blacklist tu boleh laa. Tapi ada credit scoring dia.
oh dia akan kira balik ah kita punya financial score. Kalau mcm blacklist tp credit scoring lepas minimum yg company tetap still akan aprrove lah loan. betul tk?
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 09:51 AM   #18
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
banyaknya buat loan bayar apa tu?
Byr operation expenses, sewa kedai. Nasib yayasan ihsan bagi pinjam klu tak susah jugak....
meenie is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 09:55 AM   #19
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
oh dia akan kira balik ah kita punya financial score. Kalau mcm blacklist tp credit scoring lepas minimum yg company tetap still akan aprrove lah loan. betul tk?
Dia ada pengiraan nk tgk loan tu kita mampu byr atau tak mcm tu lah. Klu berminat boleh tgk kat website dia https://yir.com.my/
meenie is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 12:24 PM   #20
GhaniBaba
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
tuan boleh cuba berdagang forex pula. mulakan dengan akaun demo, bila sudah mahir masuk pertandingan akaun demo, dan kemudian jika sudah mahir boleh cuba lakukan buka akaun dan deposit. atau mohon bonus tanpa deposit. boleh cuba dengan broker instaforex, jika berminat
main benda ni tak terjamin pun aku tgk. Pakcik aku ada main gak tp untung sikit puihhh
GhaniBaba is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 12:25 PM   #21
GhaniBaba
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
Byr operation expenses, sewa kedai. Nasib yayasan ihsan bagi pinjam klu tak susah jugak....
byk ke pinjam? sbb plan nak start berniaga bundle hehe
GhaniBaba is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 12:26 PM   #22
GhaniBaba
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
Dia ada pengiraan nk tgk loan tu kita mampu byr atau tak mcm tu lah. Klu berminat boleh tgk kat website dia https://yir.com.my/
kalau mcm saya tahun lepas ada sangkut payment phone punya postpaid plan ha acano tu? dia check tak benda ni?
GhaniBaba is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 12:27 PM   #23
GhaniBaba
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
Rasa forex ni klu kita yg main sendiri, tak jadi scam sbb duit semua kita yg pegang... Tapi klu melalui orang lain tu tak tau la.
pakai org tgh ni bahaya. Sbb banyak scammer mmg dia akan jd org tengah pakai nama company utk org lain percaya
GhaniBaba is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2020, 09:57 AM   #24
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
byk ke pinjam? sbb plan nak start berniaga bundle hehe
Loan ni seingat aku pinjaman dia dari 3k smpai 150k boleh pinjam ikut keperluan, tapi klu nak start berniaga bundle tu rasanya tak sampai 5k pun.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2020, 09:59 AM   #25
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
kalau mcm saya tahun lepas ada sangkut payment phone punya postpaid plan ha acano tu? dia check tak benda ni?
Klu yg byrn telco ni under ctos rasanya. Mungkin dia akan check jugak, sbb ade yg aku kenal sangkut bayaran dgn bank pun lepas takkn sangkut byrn telco tak lepas.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2020, 10:00 AM   #26
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
pakai org tgh ni bahaya. Sbb banyak scammer mmg dia akan jd org tengah pakai nama company utk org lain percaya
Scammer ni boleh jadi orang luar yg pakai nama company besar, klu ejen pun takkn nak buat camtu kot. Tapi syukur gak la tak penah ade masalah ngn diorg ni.
meenie is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump