nak beliiii ke tidak? - Page 2 - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

nak beliiii ke tidak?

Reply
 
Thread Tools
Old 23-04-2019, 11:09 PM   #16
freshie
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 7
Tapi habis tu, nak macam mana ni, nak beli murah tak dapat ke??
kalau nak minyak murah pakai motor jela dik
freshie is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2019, 02:28 PM   #17
Muliadi
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
last week i decide nak bli minyak engine untuk kereta i dekat kedai workshop laa.. tapi bilaa i baca this article....... hmmm

cuba korang baca....
https://www.hmetro.com.my/utama/2018.../jahanam-enjin
Dh lama dh isu ni. Bkn semua bengkel buat camni. Tp kena hati2 la.
Muliadi is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2019, 02:32 PM   #18
rhapsody
Junior Member
 
rhapsody's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 13
kalau nak minyak murah pakai motor jela dik
Pale ko pakai minyak motor kat keter.. Jem enjin
rhapsody is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2019, 04:03 PM   #19
Xynthia
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 13

Mcm tu...nak beli kat mana ye? Mana satu minyak enjin yg lebih recommend dan sesuai utk kereta Perodua? Blh share sikit tips?
Saya jugak drive kereta Perodua...saya dh biasa pakai minyak enjin Caltex HAVOLINE...minyak ni dpt tingkatkan ketahanan enjin dan memaksimumkan penjimatan bahan api...blh cuba dptkan kat shopping centre...murah dan berpatutan
sure ke product tu original ? i da prnh beli yg dekat hypermarket mcm ni.. last2 kene overhaul kereta i . hm

Last edited by Xynthia; 02-05-2019 at 09:45 AM..
Xynthia is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2019, 04:21 PM   #20
Kevin Ngo
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 7
pembetulan ye saudari, bukan semua workshop kaki temberang ye. ada yg authorized seller jugak. tmpat aku ni diorg siap rekomen apa yg bgus n mcm mn cara tak bg kena kencing.
Mungkin boleh cubakan hantar ke workshop lain periksa apa masalah benar tu jika memang kualiti minyak tak bagus lain kali tukarkan je.
Betul ni...keadaan sama terjadi pd aq, lepas tu aq start cuba minyak enjin yg bermacam-macam demi kesesuaian enjin kereta aq...sampai skrg ni kereta pon x perlu servis selalu...
Kevin Ngo is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2019, 11:57 PM   #21
sukahati
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
pendapat aku la,mahal tak semestinya bagus,murah tak semestinya kualiti tak bagus.tapi korang tetap kena ada rasa was2 knapa harga lg murah dari tempat lain. bukan suka hati beli. kereta ni nk pakai lama
tu la seeloknya research dulu pasal tempat tu before beli
sukahati is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2019, 12:00 AM   #22
sukahati
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Saya jugak drive kereta Perodua...saya dh biasa pakai minyak enjin Caltex HAVOLINE...minyak ni dpt tingkatkan ketahanan enjin dan memaksimumkan penjimatan bahan api...blh cuba dptkan kat shopping centre...murah dan berpatutan
tak pernah dengar pun pasal minyak ni. murah ke mahal
sukahati is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2019, 12:28 AM   #23
amarra
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 9
Patutlah , kereta enjin tu masih berbunyi dan semasa berhenti, kereta macam nak mati dah
sebab minyak tiruan la tu kot. kalau minyak ori enjin senyap je
amarra is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2019, 12:31 AM   #24
amarra
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 9
macam mana caranya tak bagi kena kencing tu? share lah sikit huhu
minyak ori ada qr code dekat botol
amarra is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2019, 06:08 PM   #25
The Thinker
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 7
Jgn beli minyak enjin kat workshop...kebanyakan minyak enjin yg jual kat sana adalah minyak tiruan...
why not i cannot beli ? workshop murah weh.. kt station minyak tu mahal.

Last edited by The Thinker; 26-04-2019 at 11:52 AM..
The Thinker is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2019, 06:28 PM   #26
The Thinker
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 7
minyak ori ada qr code dekat botol
yeke weh ? kau tahu dari mana?

Last edited by The Thinker; 26-04-2019 at 11:51 AM..
The Thinker is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2019, 10:30 PM   #27
kelvin12
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 8
i more like product dekat online la... murah sikit.. jimat duit i

Last edited by kelvin12; 26-04-2019 at 11:55 AM..
kelvin12 is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2019, 10:33 PM   #28
kelvin12
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 8
Sekarang zaman banyak pakai duit.. takkan i nak bazir duit beli bende2 yang mahal kan. hahahaha

Last edited by kelvin12; 26-04-2019 at 11:56 AM..
kelvin12 is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2019, 01:58 PM   #29
Timothy_Tan
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 6
i more like product dekat online la... murah sikit.. jimat duit i
Betullah tu. Beli kat online lebih murah dan convenient. Aq selalu beli kat online...kereta xde problem pon...i rase produk online mmg blh dipercayai...

Last edited by Timothy_Tan; 26-04-2019 at 02:16 PM..
Timothy_Tan is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2019, 02:05 PM   #30
Timothy_Tan
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 6
Sekarang zaman banyak pakai duit.. takkan i nak bazir duit beli bende2 yang mahal kan. hahahaha
Hahaha...kan lebih jimat kalo bayar sikit beli kat kedai2 biasa sedangkan produk yg dptkan tu sama je...

Last edited by Timothy_Tan; 26-04-2019 at 04:07 PM..
Timothy_Tan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump