nak beliiii ke tidak? - Page 3 - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

nak beliiii ke tidak?

Reply
 
Thread Tools
Old 26-04-2019, 08:20 PM   #31
linda12
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 8
Periksa dulu barang tu ori punya atau barang tiruan punya jika dapat yang salah tu dah rugikan duit itu.
linda12 is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2019, 08:22 PM   #32
linda12
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 8
Semasa hari perayaan pasar raya tu ada buat promosi dah masa tu mudah boleh belikan juga.
linda12 is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2019, 11:25 PM   #33
freshie
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 7
last week i decide nak bli minyak engine untuk kereta i dekat kedai workshop laa.. tapi bilaa i baca this article....... hmmm

cuba korang baca....
https://www.hmetro.com.my/utama/2018.../jahanam-enjin

workshop mmg banyak yg tipu.. dahla service teruk tapi tak setanding dengan harga
freshie is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2019, 11:27 PM   #34
freshie
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 7
Semasa hari perayaan pasar raya tu ada buat promosi dah masa tu mudah boleh belikan juga.
jgn beli minyak dekat pasar raya la sebab mostly tak ori. dorang ambik minyak dgn harga murah sebab nak resell kan
freshie is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2019, 01:38 PM   #35
Mr. Jacker
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 3
tak pernah dengar pun pasal minyak ni. murah ke mahal
Minyak enjin Caltex Havoline agak famous...byk kwn sy yg pki ia juga...Harga ia x mahal pun...u pun try pki...
Mr. Jacker is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2019, 01:43 PM   #36
Adeline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 7
Periksa dulu barang tu ori punya atau barang tiruan punya jika dapat yang salah tu dah rugikan duit itu.
ya betul...sblm beli, u blh check minyak enjin tu sama ada kod QR...Kalau ada kod QR, ingat imbas kod QR yang tertera tu utk check keputusan ketulenan minyak enjin slps beli...
Adeline is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2019, 11:08 PM   #37
kelvin12
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 8
Kedai laman web sekarang dah ada jual banyak barang tu dan minyak enjin kereta pun boleh dapatkan dan harganya lebih murah boleh cubakan cara ni memang lebih pantas.
kelvin12 is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2019, 11:10 PM   #38
kelvin12
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 8
Jika ada kedai servis kereta memperkenalkan produk minyak enjin yang luar jenama luar negara punya lebih baik tidak kerana produk ni yang tempatan kurang gunakan mudah ganti dengan produk tiruan.
kelvin12 is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2019, 12:59 AM   #39
pureen
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Jgn beli minyak enjin kat workshop...kebanyakan minyak enjin yg jual kat sana adalah minyak tiruan...
bukan semua la...ada yang saya pergi dia pakai minyak ori
pureen is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2019, 01:01 AM   #40
pureen
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Jika ada kedai servis kereta memperkenalkan produk minyak enjin yang luar jenama luar negara punya lebih baik tidak kerana produk ni yang tempatan kurang gunakan mudah ganti dengan produk tiruan.
bukan ke minyak luar negara lagi brkualiti dari malaysia?
pureen is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2019, 01:35 AM   #41
amarra
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 9
bukan ke minyak luar negara lagi brkualiti dari malaysia?
kalau luar negara tapi fake apa gunanya.. entah entah china punya
amarra is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2019, 01:38 AM   #42
amarra
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 9
Minyak enjin Caltex Havoline agak famous...byk kwn sy yg pki ia juga...Harga ia x mahal pun...u pun try pki...
apa kelebihan minyak ni? selama ni saya pakai minyak shell helix h8 tu. jimat minyak
amarra is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2019, 01:57 PM   #43
Ashley Ling
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 8
Kedai laman web sekarang dah ada jual banyak barang tu dan minyak enjin kereta pun boleh dapatkan dan harganya lebih murah boleh cubakan cara ni memang lebih pantas.
Ya, betul. Kebanyakan online store akan berikan diskaun atau promo khas untuk mereka yang membeli secara atas talian. Pengguna boleh terus membeli kat rumah di depan laptop atau tablet, lebih mudah untuk membuat perbandingan harga...
Ashley Ling is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2019, 02:08 PM   #44
Xynthia
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 13
Semasa hari perayaan pasar raya tu ada buat promosi dah masa tu mudah boleh belikan juga.
hypermarket raya sale ya.. hm i ada terbaca article dkt mana tah , lupa. about minyak enjin yg dari luar negara yg taksesuai dengan kereta2 dekat malaysia ni..

Last edited by Xynthia; 02-05-2019 at 09:49 AM..
Xynthia is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2019, 05:19 PM   #45
linda12
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 8
Produk Shell HX8 minyak enjin tu sekarang pasar raya pun boleh dapatkan dan harganya agar murah berbanding dengan biasa belikan dekat minyak stesen.
linda12 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump