Beli minyak enjin kereta dekat Shopee - Page 2 - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Beli minyak enjin kereta dekat Shopee

Reply
 
Thread Tools
Old 08-11-2019, 11:02 AM   #16
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 42
hmmmm tu yang tak sedap tu. Diorang pon tahu untung je lgpon kan. last2 yg kena customer jugak hm..

takleh cakap begitu... sbb barang yg jual online tak semestinya tak bagus.... termasuk la minyak engine
Banyak yg tak bagus dekat online store. Kalau benda lain boleh lah nak beli situ. Kalau pasal minyak enjin jgn lah percaya banyak dah kes tau better beringat sebelum kena
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2019, 11:05 AM   #17
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 42
Mmg pun kita yg merana nanti. nak turun enjin kena overhaul peh confirm beribu habis
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2019, 11:07 AM   #18
batkoo88
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 16
Banyak yg tak bagus dekat online store. Kalau benda lain boleh lah nak beli situ. Kalau pasal minyak enjin jgn lah percaya banyak dah kes tau better beringat sebelum kena
Beli dekat petrol station lebih terjamin. Saya pakai minyak enjin shell helix hx8 untuk saya punya vios mmg best kereta rasa ringan sgt mcm terbang atas angin hehe
batkoo88 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2019, 11:09 AM   #19
batkoo88
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 16
supplier tu sendiri pon kadang tak tahu minyak yg diorang supply tu bukan authentic... so not entirely their fault jugaa...



thank gad for people yg dkt youtube yg buat review tu. Walaupun view diorang tak berapa banyak tp content tu yg pnting hehehe
supplier ramai kena tangkap dah haha sbb shell and kpdnkk ada buat kempen nak cekup supplier yg jual minyak tiruan ni ha bagus sikit menyusahkan org je diorang ni haih
batkoo88 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2019, 11:17 PM   #20
Baby Sayang
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 7
supplier ramai kena tangkap dah haha sbb shell and kpdnkk ada buat kempen nak cekup supplier yg jual minyak tiruan ni ha bagus sikit menyusahkan org je diorang ni haih
kdpnkk pon turun padang nk tangkap diorang ni mmg tandanya dah teruk gila kes ni. hahaha mana taknya. duit rakyat habis dkt repair engine je xDD

Beli dekat petrol station lebih terjamin. Saya pakai minyak enjin shell helix hx8 untuk saya punya vios mmg best kereta rasa ringan sgt mcm terbang atas angin hehe
vios dgn city mmg aku tahu sedap pakai Shell. Sebab kete2 jimat minyak ni mmg kena maintain kesihatan engine tu utk optimize petrol saving tu

Mmg pun kita yg merana nanti. nak turun enjin kena overhaul peh confirm beribu habis
tu pon kalau engine boleh repair yg beribu habis. kite kena ingt, besi yg dah bengkok kalau luruskan tetap akan ada rasa tak rata. sama la jugak mcm engine ahha

Banyak yg tak bagus dekat online store. Kalau benda lain boleh lah nak beli situ. Kalau pasal minyak enjin jgn lah percaya banyak dah kes tau better beringat sebelum kena
kalau pasal engine oil ni tak tahu la pulak kalau mcm dkt online shopping tu mcm mana kualiti dia. sebab tak pernah tergerak hati pon nk survey kt situ lol
Baby Sayang is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 03:39 PM   #21
batkoo88
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 16
Kes minyak tiruan ni banyak sgt dah. so berhati hati lah kalau nak beli tu. Nak senang beli dekat petrol station or official store takyah pening pening
batkoo88 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 03:41 PM   #22
batkoo88
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 16
kdpnkk pon turun padang nk tangkap diorang ni mmg tandanya dah teruk gila kes ni. hahaha mana taknya. duit rakyat habis dkt repair engine je xDD



vios dgn city mmg aku tahu sedap pakai Shell. Sebab kete2 jimat minyak ni mmg kena maintain kesihatan engine tu utk optimize petrol saving tu



tu pon kalau engine boleh repair yg beribu habis. kite kena ingt, besi yg dah bengkok kalau luruskan tetap akan ada rasa tak rata. sama la jugak mcm engine ahha



kalau pasal engine oil ni tak tahu la pulak kalau mcm dkt online shopping tu mcm mana kualiti dia. sebab tak pernah tergerak hati pon nk survey kt situ lol
Online harga murah dari harga biasa. Tapi kadang dekat online tu yg luar negara punya so takut tak sesuai dengan cuaca and condition dekat malaysia. Kena cari yg untuk pasaran malaysia lah baru ok
batkoo88 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump