Teknologi 5G - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Teknologi 5G

Reply
 
Thread Tools
Old 14-11-2019, 12:18 PM   #1
SnoopyBroadcast
Junior Member
 
SnoopyBroadcast's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 10
Teknologi 5G

Skrg kan tgh hot pasal nak implement 5G kt Malaysia.. Nak tanya sikit, apa yg korang rasa benda2 yg wujud kt dunia ni yg patut kita ubah jadi automatic ke sbb 5G kan nak masuk dah.. So apa expectation korang on barang2 zaman skrg?
SnoopyBroadcast is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2019, 05:21 PM   #2
Xynthia
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 19
Skrg kan tgh hot pasal nak implement 5G kt Malaysia.. Nak tanya sikit, apa yg korang rasa benda2 yg wujud kt dunia ni yg patut kita ubah jadi automatic ke sbb 5G kan nak masuk dah.. So apa expectation korang on barang2 zaman skrg?
kalo semua benda jadi automatic, senanglah hidup kita. Tapi mcm mana nak kawal benda tu?
Xynthia is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2019, 09:13 PM   #3
sandylim
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 10
kalo semua benda jadi automatic, senanglah hidup kita. Tapi mcm mana nak kawal benda tu?
Kalau dpt control kat phone tu, bangun ada lagu dan tidur dpt tutup lampu dgn sendiri kan best
sandylim is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2019, 09:14 PM   #4
sandylim
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 10
Skrg kan tgh hot pasal nak implement 5G kt Malaysia.. Nak tanya sikit, apa yg korang rasa benda2 yg wujud kt dunia ni yg patut kita ubah jadi automatic ke sbb 5G kan nak masuk dah.. So apa expectation korang on barang2 zaman skrg?
Tapi 5G mcm mana dpt control??
sandylim is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 11:56 AM   #5
IcyBaby
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 33
kereta automatik paling best hahaha, tapi perlu pastikan ia selamat, kalau x takut pun ku menaikinya.
IcyBaby is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 11:57 AM   #6
IcyBaby
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 33
kalo semua benda jadi automatic, senanglah hidup kita. Tapi mcm mana nak kawal benda tu?
Biasanya dikawal guna smartphone sbb apa2 pun boleh connect terus guna app, mcm remote control utk TV kita, tapi kini lebih byk benda yg boleh dikawal.
IcyBaby is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 05:43 PM   #7
Deirdre Khaw
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 10
Tapi 5G mcm mana dpt control??
blh pki app atau remote control yg blh connect internet 5G...
Deirdre Khaw is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2019, 03:00 PM   #8
Mr. Jacker
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 8
blh pki app atau remote control yg blh connect internet 5G...
setuju ni...lbh baik control pemanduan kereta tu dgn remote control ataupun apps sbb lbh selamat kan...
Mr. Jacker is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2019, 04:18 PM   #9
Kevin Ngo
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 11
blh pki app atau remote control yg blh connect internet 5G...
u dah try blm internet 5G TM? internet download dan upload speed mmg tak blh dijangkakan!!!
Kevin Ngo is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2019, 10:28 AM   #10
NemesisKong
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 28
kereta automatik paling best hahaha, tapi perlu pastikan ia selamat, kalau x takut pun ku menaikinya.
Kalau kereta automatik yg terkini mmg sudah dilengkapi dgn segala detection yg canggih, dpt brake pd jarak yg selamat dan adanya fully GPS, dgn connection ke 5G.
NemesisKong is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2019, 10:29 AM   #11
NemesisKong
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 28
setuju ni...lbh baik control pemanduan kereta tu dgn remote control ataupun apps sbb lbh selamat kan...
Itu perlu sesuaikan diri dgnnya dulu, kalau x mahir guna mmg bahaya hahaha, tapi kereta baru yg canggih mmg ada fungsi mcm tu.
NemesisKong is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2019, 10:30 AM   #12
NemesisKong
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 28
u dah try blm internet 5G TM? internet download dan upload speed mmg tak blh dijangkakan!!!
Hmm cepat ke 5G berbanding dgn 4G skrg? Dengar byk berita tentang 5G tapi x tau bila baru akan sampai ke Malaysia.
NemesisKong is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2019, 02:17 PM   #13
The Thinker
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 14
Hmm cepat ke 5G berbanding dgn 4G skrg? Dengar byk berita tentang 5G tapi x tau bila baru akan sampai ke Malaysia.
teknologi rangkaian 5G yang dibangunkan TM dah diperkenalkan pd awal thn ni...setahu sy, teknologi rangkaian 5G ni blh capai kelajuan sehingga 5Gbps...
The Thinker is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2019, 07:24 PM   #14
larrylai
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 7
teknologi rangkaian 5G yang dibangunkan TM dah diperkenalkan pd awal thn ni...setahu sy, teknologi rangkaian 5G ni blh capai kelajuan sehingga 5Gbps...
Yang rangkaian 5G dpt capai kelajuan sehingga 5Gbps kat Malaysia, mcm best je, sampai line tu download apa pun cpt
larrylai is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2019, 07:25 PM   #15
larrylai
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 7
Hmm cepat ke 5G berbanding dgn 4G skrg? Dengar byk berita tentang 5G tapi x tau bila baru akan sampai ke Malaysia.
Sekarang TM, Maxis, Celcom telah implement 5G, tapi sekarang kat testing stage, so sabar ya
larrylai is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump