Telco sesuai untuk download file besar - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Telco sesuai untuk download file besar

Reply
 
Thread Tools
Old 15-11-2019, 10:35 AM   #1
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 28
Telco sesuai untuk download file besar

Okay. Nak tanya, korang guna telco apa skrg? Senang dan laju utk korang nak download apa2 file yg besar ke.. Sbb certain telco kata nak bagi speed sekian2 tapi x leh caye haha..
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 10:11 PM   #2
ida_yan
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 8
Okay. Nak tanya, korang guna telco apa skrg? Senang dan laju utk korang nak download apa2 file yg besar ke.. Sbb certain telco kata nak bagi speed sekian2 tapi x leh caye haha..
unifi. so far aku guna okey je laju mcm biasa dan jarang ada masalah lien tak okey.
ida_yan is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 10:14 PM   #3
ida_yan
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 8
Okay. Nak tanya, korang guna telco apa skrg? Senang dan laju utk korang nak download apa2 file yg besar ke.. Sbb certain telco kata nak bagi speed sekian2 tapi x leh caye haha..
tapi skrg ni telco tgh compete pasal 5g so aku tak sabar nk tgok telco mana yg laju
ida_yan is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2019, 09:28 PM   #4
felixx
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 24
Okay. Nak tanya, korang guna telco apa skrg? Senang dan laju utk korang nak download apa2 file yg besar ke.. Sbb certain telco kata nak bagi speed sekian2 tapi x leh caye haha..
guna plan2 internet download file x cepat sampai mana, kena pakai home wifi baru cepat...upload file lagi x yah ckp lah
felixx is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2019, 09:34 PM   #5
fruiss
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 32
tapi skrg ni telco tgh compete pasal 5g so aku tak sabar nk tgok telco mana yg laju
kena tunggu 6 bulan hingga 1 tahun baru dpt tgk result 5g mana satu telco hebat... kena bersabar lagi,hehe
fruiss is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2019, 09:36 PM   #6
fruiss
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 32
guna plan2 internet download file x cepat sampai mana, kena pakai home wifi baru cepat...upload file lagi x yah ckp lah
pakai jer unifi/streamyx utk download file yg besar blh...kalau sentiasa nak upload file mmg kena pakai unifi...kalau x mood kita mmg akan sentiasa x okay
fruiss is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2019, 10:21 PM   #7
felixx
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 24
pakai jer unifi/streamyx utk download file yg besar blh...kalau sentiasa nak upload file mmg kena pakai unifi...kalau x mood kita mmg akan sentiasa x okay
mereka 4g x expert lagi dah nak lancarkan perkembangan 5g, rasanya tahun depan line 4g akan lebih terukkk ahh
felixx is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2019, 10:32 PM   #8
fruiss
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 32
mereka 4g x expert lagi dah nak lancarkan perkembangan 5g, rasanya tahun depan line 4g akan lebih terukkk ahh
yup, mereka x dpt fokus dlm kedua2, satu pun x jaga dgn baik2, nak lagi lancar dlm perkembangan 5g lagi x yah ckp
fruiss is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2019, 10:39 PM   #9
Maybrow
Junior Member
 
Maybrow's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 27
kena tunggu 6 bulan hingga 1 tahun baru dpt tgk result 5g mana satu telco hebat... kena bersabar lagi,hehe
wuuu, kalau 5g dah dtg, kita org dpt nikmati byk2 kelebihan~~~ dah x sabar dah beli fon yg support 5g
Maybrow is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2019, 06:43 PM   #10
camillacab
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 17
wuuu, kalau 5g dah dtg, kita org dpt nikmati byk2 kelebihan~~~ dah x sabar dah beli fon yg support 5g
kena beli phone baru ke utk support 5g? aku rasa semua phone support 5g
camillacab is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2019, 06:47 PM   #11
camillacab
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 17
Okay. Nak tanya, korang guna telco apa skrg? Senang dan laju utk korang nak download apa2 file yg besar ke.. Sbb certain telco kata nak bagi speed sekian2 tapi x leh caye haha..
aku pernah guna celcom sbb dorng cakap laju nk download apa2 tapi sumpah line teruk. aku tukar terus telco guna unifi. line okey tak mcm celcom
camillacab is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2019, 06:51 PM   #12
camillacab
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 17
kena tunggu 6 bulan hingga 1 tahun baru dpt tgk result 5g mana satu telco hebat... kena bersabar lagi,hehe
tahun depan hujung tahun boleh dpt 5g yeay! tak sabar nk tgok tm punya line
camillacab is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2019, 06:53 PM   #13
camillacab
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 17
pakai jer unifi/streamyx utk download file yg besar blh...kalau sentiasa nak upload file mmg kena pakai unifi...kalau x mood kita mmg akan sentiasa x okay
family aku guna unifi laju gila bila buat kerja. dengar nk upgrade 5g tahun depan ,kau bayangkan 4g pun laju dan memudahkan semua 5g nanti mcm mnaa haa fikir la sndiri
camillacab is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2019, 06:59 PM   #14
matakaki
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 8
tapi skrg ni telco tgh compete pasal 5g so aku tak sabar nk tgok telco mana yg laju
bagi aku telco yg tak bermasalah unifi lah, korang tak guna unifi kan ? jgn bising aku yg pakai nk cakap yg unifi punya line laju tiada masalah
matakaki is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2019, 07:01 PM   #15
matakaki
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 8
family aku guna unifi laju gila bila buat kerja. dengar nk upgrade 5g tahun depan ,kau bayangkan 4g pun laju dan memudahkan semua 5g nanti mcm mnaa haa fikir la sndiri
kat rumah aku guna tm wifi tau pastu dulu mmg slow sejak tahun ni wifi rumah aku laju tau. haritu aku baru perasan yg tm punya line skrg dah laju ni nk upgrade 5g mesti line akan stable
matakaki is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump